CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mestersége: az átverés

2019. február 25. 05:25 - csú

abel_attila_szuper_fekvo.PNGÁbel Attila, Csepel fideszes  alpolgármestere,  a helyi kommunikációt felügyelő tisztségviselő

Jelentős vihart kavart a csepeli Facebook-közösségekben egy szombati információ, amelyben a 21ora.hu arról adott hírt, hogy a csepelieknek évi 40 millió forintjába kerül a fideszes propgandalapként funkcionáló Csepeli Hírmondó.

A közpénzből készülő és terjedő kerületi újság a tavaly tavasz óta leginkább Németh Szilárd főzőrovatával vált hírhedtté, amúgy viszont télen-nyáron nettó fideszes propagandát tol. Egy csepeli lakos ugyanakkor megelégelte ezt, és a hónap elején egy kérdéscsokorral lepte meg az önkormányzatot. Ezt az információt  több országos orgánum, például a 444.hu is közölte.

Ábel Attila, Csepel kommunikációért felelős alpolgármestere  azzal a felütéssel osztotta meg a Facebookon a 444-es cikket, hogy az kamucikk, amiben cenzúrázták az önkormányzat válaszát. Ezután persze többen felhívták a figyelmét, hogy a hivatkozott írásban is ott van a link, amin elérhető az összes kérdés és az összes válasz a maga teljességében.

A fideszes politikust azonban ez a tény nem nagyon zavarta, csak azt mantrázta, hogy

cenzúrázták a válaszukat, de nem volt hajlandó rámutatni, mire gondol. A diskurzusba aztán bekapcsolódott Tenk András LMP-s önkormányzati képviselő is, aki számonkérte, hol van az ellenzék öt pontja, illetve miért nem engednek teret az ellenzéki véleményeknek a Hírmondóban.

A felvetésre, hogy miért nem kapnak teret az ellenzéki vélemények, azt reagálta Ábel: “Minden évben volt rá lehetőség, legutóbb választás előtt. 2006-2010 között meg nem volt semmi.” (Ezt a hazug állítást  a csepeliek.blog.hu ITT cáfolta)

A fideszes politikus szerint teljesen normális, hogy a teljes ellenzék évente egyszer kap a kéthetente (kampányidőszakban hetente) kiadott lapban felületet, illetve az az érve, hogy 2010 előtt még ekkora felülete sem volt az ellenzéknek.

A válaszából persze kihagyta, hogy akkoriban volt a csepelieknek tévéje is, ahol láthatták a képviselő-testületi üléseket az érdekődök, most pedig a fideszes propaganda szűrőjén keresztül értesülhetnek csak a választók ezekről a hírekről. Ábel másik, sokat hangoztatott érve az ellenzéki vélemények elhallgatása mellett, hogy ma már elterjedt az internet, így ha nem tetszik, akkor közöljék álláspontjukat a világhálón, vagy csináljanak maguknak saját lapot.

Az RTL Klub szombati Híradója  folytatta a 40 milliós sztorit, és felhívta a figyelmet, hogy a 2018-as csepeli költségvetésben 120 millió forint szerepelt lapkiadás címén, további 100 millió pedig rendezvényszervezésre volt elkülönítve a Csepeli Városkép Kft. számára.

Az RTL Klub ugyanakkor hiába érdeklődött arról, hogy mi az oka az önkormányzat által közölt 40 millió és a büdzsében szereplő összeg között, de csak hétfőre ígértek nekik tájékoztatást. Az RTL Híradója arra is felhívta a figyelmet, hogy a Csepeli Hírmondót a választási kampányban is elmarasztalták, kimondva, a lap elfogult volt Németh Szilárd irányában, ezért 1,3 millió forintos bírsággal sújtották a lapot.

Arról azóta sincs hír, sem a Csepeli Hírmondóban, sem más önkormányzati felületen, hogy az 1,3 milliós összeget kifizette volna a választáson végül vesztes Németh Szilárd, az önkormányzatot vezető Borbély Lénárd, vagy a csepeli Fidesz bármely másik politikusa.

Forrás: 21ora.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4414635144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.02.25. 20:28:13

Nagy arckoponya, kicsi agykoponya. Magyarul, nagy pofa, kicsi ész!
süti beállítások módosítása