CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Véres cenzúra a Csepeli Hírmondónál

2019. március 04. 05:25 - csú

nemeth_szilard_es_borbely_lenard_veres_reggelije.PNGVéres jelenetek Csepel-alsóról egy önkormányzati  disznótorban. Ennek a szuper kettős sztárfotónak még a szelídített változatát is kicenzúrázták a csepeli fideszes városvezetők szócsövéből. A vért hagymával faló Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot ábrázoló képet túl erősnek találták. A hazugságoknak viszont szabad utat engedtek

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 28-án megjelent 4. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

A felgyorsult uniós választási kampány fideszes programja szerint alakult a lap újabb száma is. Fejlesztés fejlesztés hátán: 1,5 milliárdos kormánytámogatás a földutakra, biciklisbarát csepeli strand, idősbarát önkormányzat (a családbarát- és a sportbarát önkormányzat most valamiért kimaradt), Orbán Brüsszel ellenes szlogenjei, migránsozás, Németh Szilárd múzeumi évértékelője (úgy látszik, komolyabb helyeken még nem mondhat évértékelőt), és természetesen az ellenzék folytatódó lejáratása, az érintettek megkérdezése, válaszlehetősége nélkül.

Két oldalt kapott a csepeli disznótor, illetve a kalandos életű disznóról, Dezsőről szóló kiállítás. Kár, hogy a média által felkapott kép, amelyen „Németh Szilárd és Borbély Lénárd véres falatozása a csepeli önkormányzat disznótoros buliján” látható, most nem lett beválogatva a képek közé. Esetleg cenzúrázták? Netán a a szerkesztő jó ízlését bántotta a vérgőzös jelenet? Segítünk pótolni a kincstári mulasztást. Az érdeklődők

az alábbi linkre kattintva, legalább utólag élvezhetik a Németh és Borbély közös torát

https://csepeliek.blog.hu/2019/02/17/a_csepeli_hirmondo_kormanyparti_politikusok_kampanyujsaga_amit_kozpenzbol_mukodtetnek-rtl-riport?fbclid=IwAR00Bk_Bak8SJTKswOrNBGaIeGg5qbgXRn-E8jn5Kdqyzo-LG8SAc3s3wnM

A fentiek miatt most sem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre: miért nyomozott tavaly a polgármester egy ellenzéki képviselő ellen, vagy miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság minden csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Németh Szilárdnak hazugsága miatt bocsánatot kellett kérnie, illetve, hogy a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t, a lap kiadóját és az Önkormányzatot is elmarasztalta a tájékoztatás egyoldalúsága miatt. Kimaradt az atlatszo.hu Csepeli Hírmondóval kapcsolatos oknyomozó írása, amely a lap több tízmilliós önkormányzati támogatását és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegeti.

Továbbra is hallgat a szerkesztőség a elmúlt hetekben folytatott közvélemény-kutatásról, két munkatársuk kilépéséről,  új munkatárs alkalmazásáról. Miért? Az impresszumból kiderült az is, hogy egyik munkatársuk elhunyt – nevét ugyanis bekeretezve olvashattuk. Elképesztő szerkesztői hozzáállás, hogy a lapban hetek ótaa egy sor sem jutott – megemlékezésül –, a lap munkatársának tisztességes búcsúztatására.

Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a CSH, a 2018.10.18-án megjelent 26. száma óta nem közli a kerület többi kulturális intézményei műsorai mellett, a Csepeli Munkásotthon egyetlen programját sem. Vajon miért? Talán azért, mert Németh Szilárd, aki nem lehetett az intézmény egyszemélyes kurátora vagy igazgatója, ezt letiltotta?

Véleményünk a cikkekről:

1) Biciklisbarát lesz a strand: új főbejáratot és öltözőket is építenek

Borbély Lénárd polgármester bevezetőjével indul az írás, majd ez olvasható: „Csepelnek Németh Szilárd korábbi polgármester hivatali idejében lett Csepelnek ismét uszodája, télen sátras megoldással” Az idézett mondathoz néhány gondolat:

 „Csepelen ismét lesz fedett uszoda,… 2012-ben minden csepeli használhatja, ehhez az ígérethez tartani fogja magát, tűzön-vízen keresztül fogja vinni” - ígérte Németh Szilárd, a 2010-es megválasztása utáni alakuló ülésen.

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2010/20101012alakuljkv.pdf    

Nem az az érdekes, hogy Csepelnek mikor volt fedett uszodája, mert nem volt, mint ahogy az sem, hogy az ülés előtt istentiszteleten vettek részt, ami után Németh azt is elmondta, hogy „nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen felhatalmazás mellett hazudjanak, becsapják választóikat”. Fontosabb az, hogy két évvel később, a 2012. november 29-i képviselő-testületi ülésen először visszavonatta az előterjesztővel, Werner Péterrel, a Csepeli Városgazda Zrt. elhíresült vezérigazgatójával az erre vonatkozó javaslatát, majd Borbély Lénárd alpolgármesterrel előterjesztetett, helyszíni kiosztással, egy másik javaslatot, a Főváros tulajdonában lévő, évek óta veszteséges Csepeli Strand megvételére és hasznosítására. A javaslat 2. sz. mellékletével pedig „Sportrendezvények megtartására is alkalmas fedett uszodát” ígért, immár másodszor. Mellesleg a Főváros által működtetett veszteséges ingatlanért 135 milliót+ÁFÁ-t+ügyleti kamatot kellett fizetni.

A fedett uszodára tervezett egy milliárd forinttal azonban csinálni kellett valamit. Ugyanazon a  testületi ülésen jóváhagytak egy népszavazást, 31 millióért (Németh Szilárd a testületi ülésen: „a demokrácia sajnálatosan pénzbe kerül”.), az alábbi kérdéssel:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest, XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a fedett uszoda létesítésére szánt körülbelül egymilliárd forint összeget a kerületi szilárd burkolatú úthalózat fejlesztésére fordítsa…?

A Borbély úr által javasolt népszavazást végül, Németh Szilárd javaslatára leszavazták, helyette egy sima „konzultáció” - ról döntöttek.

https://csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/185-testuleti-ules-2012-11-29  

Azóta egyébként az önkormányzat több száz milliót fordított a terület fejlesztésére, de fedett uszoda továbbra sincs Csepelen, helyét egy sátortetős medence tölti be.

A földutak kilométerhossza ugyan csökkent, de még mindig ~ 50 km földút van Csepelen, annak ellenére, hogy Borbély 2014-ben azt ígérte, hogy

„kormányzati segítséggel minden utat leaszfaltoznak” Ígérni ő is tudott és tud.

2) Karácsony Gergely összefogna a szélsőségesekkel

A cikk ismeretlen szerzője követi a fideszes irányvonalat: mindenáron meg kell akadályozni a teljes ellenzéki összefogást az idei két választáson. Ezért még a hazugságot is vállalja: „Az összefogás esélyeit még az is gyengíti, hogy az európai parlamenti választásra sem sikerült összehozni a többször bejelentett közös ellenzéki bevándorláspárti listát.” Az ellenzéki pártok közül ugyanis egyik sem „bevándorláspárti”, még akkor sem, ha a hazug kormány- és fideszes pártpropaganda hónapok óta ezt sulykolja a rendelkezésére álló összes médiában. A kormány viszont az elmúlt években több tízezer bevándorló letelepedését segítette elő, milliárdokért. Magyarul: „bort iszik és vizet prédikál”.

3) Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban

Négy megjegyzésünk van TK-nak, Borbély fizetett házi szerzőjének írásához:

> Először, hogy az önkormányzat munkatársaként a nem illik a fideszes Ábel Attila alpolgármester saját tulajdonában lévő, időnként szélsőséges hírblogot idézve támadni egy ellenzéki képviselőt, éppen a közpénzből fenntartott CSH-ban.

> Másodszor, hogy az „alaposan megcsappant támogatás” oka Németh Szilárd és Borbély Lénárd, TK főnökei, akik leállítottak minden önkormányzati és állami támogatást, letiltották az önkormányzati intézményeket a Munkásotthon látogatásától, s most álnokul a képviselőre mutogatnak, hogy nem fogadta el a „felajánlott” támogatást.

> Harmadszor: már többször cáfolt hazugság, hogy „az MSZP-s vezetés 2010-ben döntött úgy, hogy nem fogadják el az önkormányzati választások eredményét, és ezzel azt, hogy a kerület delegálja az intézményt működtető kuratóriumba a tagokat.” Az intézmény nem az MSZP intézménye, ráadásul a bíróság nem fogadta el a törvénytelen fideszes kezdeményezést.

> Végül az ominózus „nem gomb megnyomása” előtt Borbély Lénárd megzsarolta az intézmény vezetését, arról nem is beszélve, hogy „ajánlata” teljesen jogszerűtlen volt.

4) Orbán: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

    Negyven milliárd forintot költ migránskártyákra az EU

    Évértékelő a Hadtörténeti Múzeumban

    Németh Szilárd: így főzök én

 A csepelieknek meg joga van tudni, hogy a kormány és a Csepeli Hírmondó is hazudik. Ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk a Népszava február 28-án megjelent „Orbán túlzásai elfogadhatatlanok” - belga és luxemburgi pártok is kizárnák a Fideszt c. írását, továbbá az EU II.28-án kiadott közleményét, amelyet a 444.hu közölt, „Európai Bizottság: A magyar kormány elferdíti a valóságot” címmel, s amely mindkét cikket cáfolja.

https://444.hu/2019/02/28/az-europai-bizottsag-a-magyar-kormany-elferditi-a-valosagot?fbclid=IwAR116fyPMzrDktnO2WyLvx7mDgV-0mE0pgmipxFcpopoVolg6evDKUv5KPI    

Az „Évértékelő a Hadtörténeti Múzeumban című keretezett írás, valamint Németh, a Kötcsére kinevezett és meghatalmazott rendkívüli főszakács újabb receptje, pedig szánalmas bizonyítéka annak, hogy a lap minden számában kötelező tájékoztatást adni Németh Szilárd minden hazai szerepléséről.

További kimaradt események:

Február:

13.

Budapest felszabadulásának 74. évfordulója.

14.

A Csepeli Munkásotthon Galéria 21 termében tartott kiállításon mutatkoztak be a Stremmer Ferenc fotóklubjának tagjai. 

17.

Egy Mercedes személygépkocsi hajtott a csepeli HÉV síneire, a csepeli végállomás felé vezető oldalon. A forgalmat több órás várakozás után tudták csak helyreállítani.

25.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Csepeli Önkormányzat falán elhelyezett emléktáblánál.

26.

A Tamási Lajos Irodalmi Klub keddi programján Barcs Jánosnak a Magyar Írószövetség tagjának, Barcs díszpolgárának könyveit mutatták be.

Oszlopnak hajtott egy személygépkocsi a Csepeli úton, a Körtefa utcánál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314662823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása