CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Még mielőtt nagyobb baj lenne...

2019. március 12. 04:24 - csú

szajzarolt_2.jpgA Fidesz, Orbán Viktor, valamint csatolt részeik egyre nehezebben viselik a más véleményt – erről szólnak az egyelőre udvariasan megfogalmazott jó tanácsok. Majd lesz ez még keményebb is ...

Orbán Viktor, tudjuk, sohasem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet. Csak évekig próbálta a Fidesz ellehetetleníteni a Klubrádiót, lehetetlenítette el a Népszabadságot és vásárolta fel a majd teljes sajtót. Orbánnak erre is van jó mondása: ő nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Na persze.

És bár nem vetemedik az elhallgattatásra, azért nem rég az egyik szózatában csak kicsúszott a miniszterelnöki szájon, hogy akinek nem tetszik a családpolitikai akcióterv, az tartsa meg a véleményét, és ne rontsa el a többiek örömét.

Fogadjuk meg a tanácsát és szépen maradjunk kussban? Vagy inkább

hallgassunk a Professzorok Batthyány Körének elnökére, aki biztosított bennünket arról, hogy a sorosozás és gyűlöletkampány nem az értelmiségnek szól, nem kell rá figyelni?

A Fidesz, Orbán Viktor, valamint csatolt részeik egyre nehezebben viselik a más véleményt – erről szólnak az egyelőre udvariasan megfogalmazott jó tanácsok. Majd lesz ez még keményebb is – ha tudni akarjuk mennyire, gondoljanak Kövér László parlamenti ámokfutására. Az ellenzéki pártok és politikusok már érzik a törődést, és azt, hogy a Fidesz mennyire nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa a vele egyet nem értőket.

Úgyhogy, még mielőtt nagyobb baj lenne, tegyük a dolgunkat minél többen: gondolkodjunk a világ dolgairól, a véleményünket osszuk meg minél szélesebb körben, a ne szólj szám és nem fáj fejem helyett szóljunk, és fájjon a bennünket csendre intők feje.

Mert ha nem tesszük, legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy magyar értelmiségiként a Gyirmót-Balmazújváros NB II-es derbi eredményét kommentálhatjuk, de legalább teli szájjal.

Pikó András (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10014669495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása