CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiebrudalási kérdés: éljen vagy féljen?

2019. március 16. 02:34 - csú

orban_viktor_remult_reszlet.PNGA gőg mintha megtört volna ebben a tekintetben

Már válaszok is érkeztek Orbán Viktor levelére, amelyekben lényegében ez áll: nem a szavakon múlik. A magyar miniszterelnök az Európai Néppárt azon tagpártjainak küldött levelet, amelyek a Fidesz kizárását kérték, követelték. Orbán elnézést kért a „hasznos idióták” kifejezésért, de azt is jelezte, hogy fenntartja politikai álláspontját. Erre volt az a válasz, hogy nem a szavakon múlik, a tagpártok egy része az EU-ellenes politikát, a plakátkampányt kifogásolja.

Balázs Péter volt uniós biztos elmondta, hogy Manfred Weber néppárti frakcióvezető mentőövet dobott Orbán Viktornak a három feltételével, de

erre nem kapott megfelelő reakciót. A kormányfő következő lehetősége tegnap volt az ünnepi beszéddel. Március 15-én a saját hagyományainak megfelelően beszélt a hazai politikáról, de a külföldi ellenségekről sem  feledkezett el.. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is beszélt, aki ugyan nem néppárti, de Orbán szövetségese lehet, ha kiebrudalják a Fideszt.

A kérdés továbbra is az, hogy fel tudják-e vállalni tovább Orbánt a középjobb, konzervatív, polgári erők. Március 20-án valószínűleg meglesz a válasz, amikor a Fidesz tagságáról, annak felfüggesztéséről, vagy épp a párt kizárásáról dönthetnek.

Gergely Zsófia (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1114691798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása