CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem tudhatják a csepeliek?

2019. április 12. 05:25 - csú

lyuk_a_csepeli_rakoczi_uton.PNGA II. Rákóczi Ferenc utcában a Tejút autóbusz megálló, és a temető között  egy vékonydongájú fiú ásóval dolgozott. Már erősen verte a víz, de a beton keménységű földet még csak karcolni is alig tudta. Az ötvenes évekig ott járó „madzagvasút”, meg a sok évtizedes szolgálat útpadkaként, és a sajnálatos tavaszi aszály megoldhatatlan feladat elé állította a srácot. 

Nem tudom, hogy miért kínlódott ott az ifjú! Ha fákat ültetnének, (ami egyébként dicséretes dolog) akkor sok problémát okoznának. Túl közel van az úthoz ezért balesetveszélyes. Ebben a szennyezett és rossz talajkörnyezetben vétek növényt telepíteni, mert majdnem biztos, hogy elpusztulna. Az is az ellenérveket erősítené, (ha meghallgatnák az illetékesek) hogy itt több fejlesztést is tervezni kéne: A HÉV meghosszabbításától kezdve, az út kétszer kétsávosra való szélesítésén át, a budapesti ivóvíz főnyomócső megóvásáig mindent.
De lehet, hogy

acélkorlátot építenek! Ezt meg az teszi ésszerűtlenné, hogy ez az út legegyenesebb szakasza. 

Normális demokráciákban egy képviselőnek tudnia kéne ezekről a dolgokról. Nemcsak én, de a fideszes Balogh Ernő se tudja Borbély kifürkészhetetlen csapongásait. Nem tudta megmondani, hogy mire készül, amikor tetemre hívták a Rakéta utca lakói azért, mert kivágják, áttelepítik a fáikat. Hiába faggatták, ugyan válaszolja meg nekik, igaz-e a hír, hogy féltve őrzött terükre újabb sportlétesítményt akar telepíteni a polgármester az ő megkérdezésük nélkül? 

Nem tudták a szülők sem, hogy a nagy dirrel-durral, és még több pénzen megépített Kalózhajós játszótér miért volt a tavasz első vasárnapján elzárva a gyerekek elől. Pedig a polgármester nem fukarkodik a tájékoztató táblákkal, ha magát kell fényezni.

Borbély Lénárd  és Németh Szilárd szignója szerepelt azon a táblán, amelyiken Katona Józsefet Jánosnak keresztelték! Vagy például azon a másik táblán, ahol fogadót és panziót tervezett építeni (2014-re) a Dagi csárda helyére. Telt, múlt az idő, elment több mint százmillió közpénz és mi lett a nagyszabású tervből? Egy budi! A másik budit, (köz WC) meg ami a szent Imre téren volt, (szintén kivágott fák helyén) üresen tátongó pavilonokkal barikádozták körül. Mintha csak azért tennék, nehogy elvégezhesse dolgát aki megszorul. Ha mégis megteszi, ott strázsálnak éjjel-nappal Sághi közterület felügyelői, aki nyomban megbüntetik! 

Hát ilyen az illiberális demokrácia Csepelen! (Ezt máshol a buta önkény diktatúrájának mondják) A Csepeli Hírmondóban pedig pofátlanul hirdetik, hogy mindent a lakossággal megbeszélve végeznek. Bár csak ez lenne a legnagyobb hazugságuk!

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414744931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása