CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki fog befürödni a Csepeli Stranddal?

2019. május 04. 05:55 - csú

csepeli_strand_szetverve.PNGMár szétverték a strandot. Eltüntették a jellegzetes sátortetős öltözőket. A helyi fideszes papagájkommandó szóló énekese kitalálta, hogy ezek szocreál építmények, pedig nem az ötvenes, hanem  a hatvanas évek elején épültek. Szocreál? Ez maga a halálos ítélet. Pusztuljanak - hangzott a verdikt, és pusztulni fognak. Elpusztították őket... 

Mint mást, ezt sem kérdezték meg Csepel lakóitól a fideszes vezetők. Eldöntötték maguk, hogy ez jó az embereknek és kész! Természetesen nem az a baj, hogy a Csepeli Strandot felújítják, hanem az, hogy kihagyják a döntésekből azokat, akik ennek a létesítménynek az igénybe vevői, tulajdonosai. Ábel Attila a maga csúsztató stílusában mindjárt hozzátette: „a balliberális ellenzék ugyanakkor nem értett egyet a strand és az uszoda üzemeltetésével, így fejlesztésével sem.”

A strand felújításáról nem kérték, és főleg nem igényelték az ellenzék véleményét, de még a lakosság támogatását sem. Németh Szilárd saját szakállára, - de a csepeliek pénzén - megvásárolta az üzemeltetési jogot. „Borbély Lénárd polgármester folytatta a strandfejlesztést.„ Nem kellett hatástanulmány, megtérülési számítás, és nem számított sem a pénz, sem az ésszerűség, sem a hagyomány.

Nem törődtek vele, hogy

van uszoda Budapesten, Szigetszentmiklóson, Halásztelken, Tökölön, és épül egy szép és hagyományos fürdő Erzsébeten. Ezekből a tényekből a hozzáértő tudja, hogy itt a lehetséges látogatottságot csökkenti, és a megtérülést kockázatossá teszi majd ez a beruházás. Az se nagyon érdekelte őket, hogy ez a strandfürdő, egy régi építészeti, és kulturális érték, amit hangulata megtartásával, hagyományai megőrzésével, és ésszerű fejlesztéssel lehetne a kerület számára hasznossá tenni. A bejárata, és a nyári idényre szóló öltözői, a csepeli építészeti-, szabadidős-, és sport-étékek részét képezték. Olyanok ezek, amiket a kerület dolgozói, a gyárak munkatársai sok esetben önkéntes munkával alkottak a maguk és utódaik számára! Ebben az értelemben pedig –erkölcsileg, és fizikailag - védettek voltak! 

Tudható persze, hogy Fideszéknél, csak a Horthy korszak teremtményei, (kivéve Munkásotthon, Csepel SC) és az Orbán rezsim alkotásai számítanak. A többit „végképp eltörölni” akarják az ország és Csepel történelméből. Ha kell törvénnyel, ha kell törvénytelenül! (Úgy sincs már Műemléki Hivatal, aki kiabálna!) A Csepeli Strand fejlesztését - írják - két ütemben tervezik. Az egyikről a csepel.info így számol be: ”A legnagyobb újdonság viszont a szintén 2018 nyarán bemutatkozó biztonsági szolgálat volt.”

Hát ez az igazi diadal! Az embernek óhatatlanul eszébe jutnak azok a szintén Borbély által bérelt biztonsági őrök, akik a sétáló utcában „vegzálják”  a szerencsétleneket. Lehet, hogy az itt említett „zéró tolerancia” azt jelenti, hogy nem engedik a vízbe a fürdőzőket? Habár jobban is tennék, mert a téliesített úszómedencében már majdnem tragédia történt. Emlékszünk, amikor tucatnyi mentő vitte gyerekeinket kórházba az újságban közölt orvosi zárójelentés szerint klórmérgezéssel. Úgy látszik, Németh határozottsága, és a kirúgott régiek helyére beállított üzemeltetők Fidesz-tagkönyve mellé, nem ártott volna egy kis szaktudást sem igénybe venni! Állítólag a ponyva egy jégcsarnok levetett öltözéke volt, ami alkalmatlan uszodai víz fedésére. 

A csepeli nagyvezérek ennek a veszteséges fürdőnek az üzemeltetési jogát sok pénzért vették meg a Fővárosi Fürdőigazgatóságtól.  Az meg különösen mutatja elméjük élességét, hogy a hőforrásként szolgáló kutat már nem vették meg. Így minden egyes fürdői vízcseppért horibilis árat fizetünk. Ez valószínűleg  sok kellemetlen kérdést  indukálhat majd számukra. Elképzelhető, hogy a hűtlen kezelés vádja is szóba kerül majd?

A bugyuta indoklás szerint azért adtak pénzt (százmillió körül) ennek a veszteséges strandfürdőnek a megvásárlásáért, hogy a nyugdíjasok számára ingyenes belépést biztosítsanak. Ez olyan, mint mikor az ember tejet szeretne inni, és nem egy pohárnyit vesz, hanem egy tehenet. Ebben az esetben lehet, hogy a marha-gulya az alkalmasabb ellentételezés?

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214783898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.05.04. 07:30:51

Nekem is jobban tetszett a Strand régi bejárata, az öltözői, a jegenyesor, a hatalmas nyárfák!

Rokonaim vagy huszonöt évvel ezelőtt, a Hollandi úton autózva mondták, ez olyan mint a Balaton part! És valóban olyan volt, ma már nem az! Igaz, ma már a Balaton part sem olyan, nem nyugalmas, kellemes üdülőhely, hanem túlépített bazár!
süti beállítások módosítása