CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell nyomozni Csepelen?

2019. május 20. 05:43 - csú

titok-6_1.PNGCsepeli Hírmondó: Szabad országban, szabadon csak azt írta meg, amit szabad......

Nem és nem. A csepeli fideszes városvezetők felduzzasztott, fejenként sok százezer forintot legomboló kommunikációs apparátusa makacs következetességgel nem hajlandó tisztességes tájékoztatást adni arról, hogy milyen döntések születtek a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Így a csepeliek nem tudhatják meg, hogy mi és miért történik a kerületben, illetve csak akkor szerezhetnek tudomást minderről, ha rejtvényfejtésbe vagy hosszas nyomozásba kezdenek. Közben pedig a  csepel.hu és a Csepeli Hírmondó (CSH) csak nyeli és nyeli a tízmillió forintokat, de normális, közéleti információ a testület és a hivatal működéséről nem jön ki belőle.

Itt van például a CSH-nak a képviselő-testület április 25-i üléséről szóló, LG által jegyzett írása. A tájékoztató szűkmarkúan bánt a testületi-ülésen történtekkel. A 28 napirend összességében 40 előterjesztést, ebből 7 sürgősségi jelleggel tárgyalt javaslatot takart, amiből mindössze 5 volt a szerző vagy/és a főnökei, a szerkesztők számára érdekes. Ezekben – vélhette –, nem követhet el hibát, pláne, ha elhallgat néhány érdekes kérdést. Így például, nem írt arról, hogy miért nem szólt a rendőrségi beszámoló a

Sétáló utcai hajléktalanokat vegzáló kigyúrt önkormányzati emberek elleni nyomozás eredményeiről, a csillagtelepi „családi sportpark” előzményeiről, vagy például arról, hogy miért támogatja a csepeli önkormányzat a tusnádfürdői fideszes programokat.

Kimaradt több, a csepelieket is érdeklő téma. LG a főnökei áldásával   elhallgatta a tavalyi költségvetési zárszámadást, a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról szóló rendeletet, a három önkormányzati gazdasági társaság éves beszámolóját, idei terveit, vezetőik éves, többmilliós premizálását/jutalmazását. A felsorolt témákból illett volna megírni, hogyan lett a februári 9 milliárdos hiányból 17 milliárdos bevételi többlet, miért nem fizettek ki több mint 100 milliót a csepeli rászorulóknak, mi az oka a Polgármesteri Hivatal, és a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat jelentős létszámcsökkentésének. Szerzőnk azt sem kérdezte meg senkitől, miért termel egyre több veszteséget a Csepeli Városgazda Zrt, vagy, hogy miért áll 41 lakás üresen, miközben sok csepeli küzd komoly lakásgondokkal. Nem került bele az írásba, hogy mikor kíván tárgyalni a testület a kerület közlekedési feszültségeit csökkentő, a Városfejlesztési Kft feladatát képező kérdésekről (BKV pályaudvar áthelyezése, Gubacsi híd teljes felújítása, albertfalvai híd szükségessége), illetve, hogy mi indokolja a Csepeli Hírmondó egyre növekvő önkormányzati támogatását.

A kimaradt témák közül nem hagyhatjuk ki az SZMSZ  módosítását, amellyel Borbély úr, mint előterjesztő tovább növelte, amúgy sem kevés jogosítványát, hatáskörét, hiszen a döntést követően „a Képviselő-testület hatáskörébe utalt kinevezésről, megbízásról a Képviselő-testület kizárólag a polgármester előterjesztése alapján dönt.” Jogos kérdés: akkor mi szükség van  az alpolgármesterekre, vagy miért nem tehet ezekkel a témákkal kapcsolatban írásos javaslatot valamelyik szakbizottság elnöke vagy netán egy képviselő?

Hiába, idén két választás lesz. Ehhez a csepeli  propaganda újságnak is igazodnia kell! Ezért a CSH - mint oly sokszor - ismét a maga módján élt a fideszes sajtószabadsággal: szabad országban, szabadon csak azt írta meg, amit szabad...

V. - A.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1014831246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása