CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Inzultáció a csepeli "konzultációban"?

2019. július 13. 05:43 - csú

borbely-szemek.pngBorbély Lénárd polgármester az elmúlt öt évben szemtől szembe nem mert, nem tudott vagy nem akart vitatkozni nyilvános fórumokon a csepeliekkel. Csak a hallgatóság kifárasztására alapozott évenkénti közmeghallgatásnak csúfolt rendezvények maradtak. Kerülte a kérdező, kemény véleményt, megalapozott kritikát mondó közembereket.  Inkább levelező tagozatot nyitott. Konzultáció címszó alatt most is azt működteti közpénzen, furcsa megnyilvánulásokkal...

Adatgyűjtéssel támad a fideszes kampánysereg? - A 21óra ezzel a címmel közli értesülését, amely szerint házról házra járva szedik össze az ott lakók személyes  adatait az önkormányzat munkatársai. A Kossuth Lajos utcából jutott el a 21órához a következő fotó:

konzultacios_lap_csepel_-2019-07.jpg

A hivatalos önkormányzati logóval ellátott kapcsolattartási adatlappal, valamint a kerületi konzultációsívvel  a kezükben keresik fel a fideszes aktivisták a csepeli lakásokat a napokban – állítja a 21óra informátora. Elmondása szerint a személyes konzultáció keretében először is megpróbálják aláíratni az adatlapot, ha pedig valaki erre nem hajlandó, akkor ott hagyják a papírt egy névjegykártyával együtt, és “megbeszélik”, mikor mennek vissza ezekért.

Álkonzultáció az adatgyűjtés érdekében. Nagy lehet az idegesség. - Így foglalta össze véleményét a 21óra informátora.

Az adatlap  legérdekesebb része a fölső kis kék keretes mondat: “elérhetőségeinek megadásával kapcsolatban maradhat velünk, ha szeretne a jövőben is SZEMÉLYES tájékoztatást kapni azt önt érintő csepeli hírekről, lehetőségekről, döntésekről”. Erre szépen rímel a lap alján lévő felirat, miszerint aki aláírja, elfogadja az adatkezelési nyilatkozatot, az hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben is bármikor bekopoghassanak hozzá az önkormányzat emberei.

Persze, a papírra apró betűvel az is rá van írva, hogy az adatok megadása önkéntes. De azért nem nehéz elképzelni, hogy a gyakorlatban hogy néz ki egy ilyen önkéntesség. Pláne ha igaz, amit az adatlapot beküldő  írt, hogy az adatgyűjtők még visszatéréssel is fenyegetnek.

Hogy mennyire tömeges jelenségről van szó, azt egyetlen bejelentésből persze, nem lehet leszűrni. Bár aligha kizárólag a Kossuth Lajos utcára szűkítve zajlik a lakossági inzultáció.  Mindenesetre ha a csepeliek közül bárki hasonlóról tud, akkor jelezze ezt a 21óra szerkesztőségének a szerkesztoseg@21ora.hu emailen, vagy a 21óra Facebook-oldalán.

Forrás: 21ora.hu és Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414942306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.07.13. 21:54:57

Kedves Csepel Újság, holnap lemegy a még fel sem kelt nap! Csepel eddig is sötét volt, az is marad!
süti beállítások módosítása