CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kampányban csapják be a csepelieket a torzításokkal és a hazugságokkal

2019. július 25. 05:55 - csú

parkolok_epitese_a_rakoczi-kertnel.PNGHadüzenet a józan észnek. Parkolókat építenek a Rákóczi-kertnél, de annyi nem készülhet, mint amennyire szükség lenne, ám még így is sokkal több lesz mint amennyit a környékbeli lakosok elviselnek majd. Közben a  Fidesz már könyörög, hogy „jobb lenne, ha ...gyalog vagy tömegközlekedéssel közelítenék meg a parkot.”

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 24-én megjelent 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Fejlesztések avatások, ünnepi programok, kitüntetések átadása, gálaműsor, játszótér, sport, némi iskola, az elkerülhetetlen egyházi élet, táborozás, több propaganda az ellenzék lejáratása érdekében. Még több Borbélyból, a hatalom helyi képviselőjelöltjeiből. A Csepeli Hírmondónál semmi sem változott.  

Változatlanul nincs szó a csepelieket, a kerületi közéletet foglalkoztató valós kérdésekről: a HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik fejlesztése, ezért hétvégeken próbálják karbantartani, vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Nincs helye a sokakat hónapok óta foglalkoztató témáknak: csökken a kerületi lakosság száma; romlanak a megélhetési viszonyok; nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai; zsugorodik a Kis-Duna-parti zöldövezet; újabb két milliárdot kapott a kormánytól Németh Szilárd alapítványa a Hollandi úti birkózócsarnokra, klímakatasztrófa fenyegetett a Dél-Pesti Kórházban.

Véleményünk a cikkekről:

1) Csikó sétány: kívül-belül megújult az orvosi rendelő

Most mikor adták át az orvosi rendelőt? Július 19-én vagy 20-án? A csepel.hu szerint a 19-i dátum a helyes, ugyanis aznap 16:46 – kor jelentettek meg egy írást, „Kívül-belül megújult a Csikó sétány alatti rendelő” címmel, amelyben képeket is közöltek az átadásról. A CSH viszont úgy tudja, hogy július 20-án volt az átadás, s több képet is közöl az ünnepségről, amelyet egyébként a csepel.hu 19-én már leadott. A lap cikke átvette a hivatalos honlap 19-i írásának jelentős részét is. 

A polgármester avató beszédében elmondta, hogy „Csepelen 2010 óta több száz millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.” Természetes számára, hogy elfelejti megemlíteni, hogy ez a több száz millió forint jóval kevesebb az előző szocialista vezetés által, a csepeli szakorvosi rendelő intézet teljes felújítására, a Táncsics Mihály utcai központi gyermekrendelő megépítésére és felszerelésére, több szakorvosi helyiség felújítására fordított milliárdoknál, vagy azt, hogy pl. 2010-ben a szakorvosi rendelő ~584 milliós, 2018-ban pedig csak ~270 milliós önkormányzati támogatást kapott. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy 2010-hez képest ~ 310 millióval csökkentették az egészségügyi intézmény önkormányzati támogatását. 

Az átadáson megjelent és felszólalt helyettes államtitkár a fejlesztésekkel, a kormány egészségüggyel kapcsolatos „elkötelezettségéről” mondott szavai pedig arra jók, hogy becsapják a csepelieket, miközben nőtt az ország egészségügyi lemaradása az EU-tól, az intézményekből elmentek az orvosok, vagy külföldre vagy a magánorvosi hálózatba. Rendkívül komoly az ápolónői hiány és mind az orvosok, mind a közalkalmazotti dolgozók elégedetlenek a bérekkel. Most éppen a fogorvosok terveznek emiatt szeptemberben sztrájkot, vidéken pedig egyes helyeken már a mentőtiszti orvosokkal akarják megoldani az orvosi ellátás teljes  hiányát. Elkötelezettségből tehát nem lett több orvosi rendelő, nem lett több, jobban megfizetett ápolónő. Ráadásul az emberek többsége sem hisz már az elkötelezettségben: az ország legnagyobb problémájának az egészségügy helyzetét látják. 

A cikk eleget tesz a helyi politikai megrendelésnek is. Ismét avat a polgármesterjelölt, megdicsérik a csepeli Fidesz ebben a körzetben induló egyéni képviselőjelöltjét, s megkérdezés nélkül próbálják lejáratni a jelenlegi helyi képviselőt, Dobák Istvánt. Aki egyébként július 16-án nyílt levélben jelezte a polgármesternek, hogy miért nem kíván részt venni kampányeseményein.    https://www.facebook.com/istvan.dobak.3/posts/2462910153767804

2) Épülnek a parkolók a Rákóczi Kertnél

Mivel előre látható volt a parkolói igény növekedése, az is előre látható, hogy ez a néhány parkoló nem fogja megoldani a helyzetet, sőt várhatóan az ott lakók elégedetlensége is növekedni fog. Az önkormányzat vezetése is tisztában van ezzel, ezért most képviselőjük által kérik: „jobb lenne, ha ...gyalog vagy tömegközlekedéssel közelítenék meg a parkot.” Vajon mit szólnak hozzá a gyerekes szülők, akik nem a környéken, a Rákóczi Kert körüli utcákban laknak? Azaz a közlekedés és a parkolás fejlesztése elődleges stratégiai városfejlesztési feladat, s nem feltétlen ott kell fejleszteni, ahova a polgármester és köre gondolja. A Széchenyi utca autós forgalma ugyanis várhatóan nem fog csökkenni, ezért az egyéb fejlesztéseknél is ebből kellett volna kiindulni.

3) Újabb útszakaszok épülnek

Az írás felcíme: „A polgármester kezdeményezésére elindult a gerincút projektje” Először is a gerincút projektjének II. és III. üteme tervezése indul el jövőre. Másodszor pedig miért éppen most, kilenc évvel a fideszesek hatalomátvétele után? Miért vártak kilenc évet? Ki akadályozta meg a gerincút 2011-es átadása után az azonnali folytatást? Pedig a szocik még pénzt is hagytak erre a feladatra a kasszában. Ismereteink szerint, a tervezés és az azt követő, a beruházás előkészítését jelentő feladatok (kisajátítás, közbeszerzés stb) miatt, várhatóan csak 2026 után lesz valami a gerinc út további folytatásából. Mi lesz addig a csepeli közlekedéssel? 

Ki fogja megmagyarázni az embereknek, hogy itt kilenc évig nem történt semmi, mert a fideszesek nem értenek a városfejlesztéshez? 

Az már csak részkérdés, persze, nem elhanyagolható részkérdés, hogy mikor lesz közvetlen, kereszteződés nélküli felhajtási lehetőség az M0-sra? 

4) Összefogás: még mindig egymással harcol az ellenzék

    Nem ismerik az MSZP csepeli jelöltjét

Folytatódik a közpénzből fenntartott CSH ellenzéket lejárató pártpropaganda, a csepelieket eligazítani szándékozó politikai felvilágosítás, feltételezésekkel, csúsztatásokkal, hazugságokkal. Most a fő célpont a Jobbik, illetve a megrendelő véleményét „alátámasztó” ózdi, erzsébetvárosi, soroksári, XVII. kerületi, pesterzsébeti példák ismertetése, a változást akaró ellenzéki összefogás megakadályozása érdekében. 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3214979330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása