CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit akarnak eltakarni Csepelen a méregdrága sikerpropagandával?

2019. augusztus 02. 05:55 - csú

csepeli_sztk_cedula_ful_orr_gege_-2017-08-10_1.jpgEmlékezetes kiírás a csepeli SZTK szakrendelőjében. Ezt és az ehhez hasonló felháborító helyzetek emlékét  szeretnék elhalványítani szalagvágásokkal, tirádákkal. A tény: Csepelen az egészségügyi szolgálat kilenc évvel ezelőtti önkormányzati támogatásából ~ 300 milliót vontak ki. Elképesztő.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 31-én megjelent 20. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Útfejlesztések, egészségügyi szűrések, villámcsapás és életmentés, szigorítási javaslatok a polgármestertől, Tusványosról bemondva, a Rákóczi Kert sikere, idősek köszöntése, sport, Borbély díszcserje osztogatása és egyéb. No meg a szokásos két oldal az ellenzék ekézésére. Nincs új a nap alatt. Már a fideszesek egy része is unja, pedig a hivatalos kampány időszak csak augusztus végén kezdődik. 

Most sincs szó a csepelieket, a helyi közéletet foglalkoztató valós kérdésekről: a HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik fejlesztése, ezért hétvégeken próbálják karbantartani, vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte

a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Ismét kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása. Az sem téma, hogy újabb két milliárdot kapott a kormánytól Németh Szilárd alapítványa a Hollandi úti birkózócsarnokra.

Véleményünk a cikkekről:

1) Villámcsapás és életmentés a strandon

A rövid hírhez csak néhány megjegyzésünk van. A felújítást végző cég kirúgását követő botrány után sincs minden rendben a strand területén. A csepeli közösségi oldalakon olvasható hozzászólások szerint  időnként sokat kell várakozni a bejáratnál, sokaknak nem tetszik az öltözőket ideiglenesen pótló konténeres megoldás, s még többen tartják elfogadhatatlannak a sajnálatos villámcsapás utáni magyarázkodást, vagy a megtett intézkedéseket. Változatlanul kifogásolják a hangosbemondó hiányát, a katasztrófahelyzet kezeléséhez értő szakemberek, munkatársak, az úszómesterek alacsony számát és a méltó körülmények mielőbbi megteremtését.

Egy olyan strand működtetése, amelyen naponta több ezer ember megfordul, komoly szakmai felkészültséget igényel, hiánya pedig felveti az üzemeltető, a Városgazda Zrt. és az önkormányzati vezetés felelősségét. Azért kell a témát komolyabban kezelni, hogy ne fordulhassanak elő hasonló balesetek, s az ott pihenő csepeliek valóban biztonságban érezhessék magukat. Úgy látjuk, még messze vagyunk ettől. A polgármesternek és csapatának nemcsak a helyzet rendezésében, de a lakosság korrekt tájékoztatásában is vannak feladatai. Szerkesztőségünk ezért a jövőben is figyelemmel kíséri az eseményeket.  

2) Egészségügyi szűrések Csillagtelepen

    Rohamos növekedés

    Fejlesztések a kerületi egészségügyben

Két oldal, az egyre romló egészségügyi ellátást eltakaró, a kerületi lakosság valós egészségi állapotával nem foglalkozó, azt inkább elhallgató látszattörekvésekről. Félreértés ne essék van jelentősége a szűréseknek, a kisebb fejlesztéseknek, de a beteg ellátó rendszer egészét ez nem állítja a szükséges növekedési pályára. Vissza kell tenni az egészségügy ellátó rendszerbe, a kormánynak és a helyi önkormányzati vezetésnek is, amit az eltelt kilenc év alatt kivontak az ágazatból, és újra kell gondolni, szakmai és nem politikai alapon, a rendszer működését, működtetését. Az nem fogadható el, hogy folyik a sikerpropaganda, miközben a kormány a jövő évi költségvetési tervekben a GDP 4 %-át kívánja csak az egészségügyre fordítani, a 2010-es 4,6 %, s a 2017-es EU átlag 7 % helyett, míg Csepelen az egészségügyi szolgálat kilenc évvel ezelőtti önkormányzati támogatásából ~ 300 milliót vontak ki. Elképesztő. Lásd: https://csepeliek.blog.hu/2019/07/31/buveszkedessel_leplezik_a_csepeli_egeszsegugy_jelentos_megroviditeset#more14982068      

Szóval, lehet bűvészkedni, elhallgatni a problémákat, lehurrogni a kritikusokat, a másképp gondolkodókat, elzárni a megszólalás lehetőségét az ellenzéktől, de a Patyomkin falu dekoratív falai csak eltakarják a valóságot.

3) Szigorítások a lakók nyugalmáért

Borbély Lénárd polgármester Tusványosról üzent haza, ahelyett, hogy itthon bármikor is kezdeményezett volna törvénymódosítást a dohányboltok működésének ügyében. Sőt, amikor a helyi ellenzék kérte, az önkormányzati vezetés nem hozta nyilvánosságra azt sem, mennyiért, milyen feltételek mellett, kik kaptak trafiküzemeltetési engedélyt Csepelen. Így arról sem lehet tudni, miért lehetséges, hogy egy iskolától néhány tíz méterre működik dohányt és italt is árusító üzlet Csepel központjában. Az már csak hab a tortán, hogy Borbély úr olyan fideszes politikai programon bírálta kormányát és bár nem vette észre, de saját magát is, amelyhez, Németh Szilárddal együtt, az elmúlt években jelentős anyagi támogatást nyújtott a csepeli önkormányzat.   

4) Erdősi: Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta

    Csapdahelyzetben van a Momentum, az LMP és a Jobbik

A közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondó hónapok óta tartó politikai kampányának célja az ellenzék megosztása, illetve a változást akaró szavazók elbizonytalanítása. A két írás is ezt szolgálja, ismétlésekkel, feltételezésekkel, hazugságokkal. A szerkesztői cikkek több hazugságát már cáfolták az érintettek, azonban ezek változatlanul hiányoznak a lap írásaiból. Blogunk viszont szívesen ad helyt a cikkekre reagáló ellenzéki írásoknak. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5514990838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása