CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli útépítési kabaré három felvonásban, aranyáron, tapssal és eltapsolással

2019. szeptember 11. 05:55 - csú

sagvari_popieluszko_utca_felujitva_2019-08.PNGKiderült, hogy alábecsülték az eredetileg tervezett összeget, mert 253,6 %-kal(!) többe került a beruházás

A Fidesz papagájkommandójának csepeli kirendeltsége úton útfélen, újságban és interneten harsogja elkészült a volt Ságvári Endre, ma már Popieluszko utca felújítása. Az egykaptafára gyártott propagandaanyagokból kiderült, hogy 

a ~ 670 méteres utca felújítására 350 milliót költött az önkormányzat, azaz méterenként mintegy 522.400 Ft-ot. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ez sok vagy kevés? Szerintünk sok. Ha Shakespeare szerint „színház az egész világ”, akkor nézzük a borbélyi kabaré több mint másfél éves lényegét:  

      I.felvonás:

Még tavaly januárjában, a

testületi ülésen jóváhagyott előterjesztés szerint, a Popieluszko utca 655(!) méteres szakaszának felújítására 138 millió forint lett jóváhagyva, igaz becsült összegként.

      II. felvonás:

Borbély Lénárd facebook oldalán azt írta, hogy 49 529 960 forint vissza nem térítendő összeget és 49 530 000 forint önrészt fordítanak az utca felújítására. Ezek szerint ~ 100 millióba fog kerülni a beruházás.

    III. felvonás: 

Ez év februárjában jóváhagyta a testület az idei  költségvetést. Ennek 6. sz mellékletében a Popileuszko utcánál az alábbi számok szerepelnek:

csapadékvíz elvezetés tervezés 2 561 309 forint,

út tervezés 4 756 423 forint,

illetve

Királyerdő út, Szúnyog u., Vadgalamb u., Fenyves út, Repkény út, Popieluszko u. (hat utca!!!) teljes út, járda építése, összesen 146 052 806 forint.” Hogy mennyi jut ebből a Boldog Jerzy Popileuszkorol elnevezett utcára, ez nem olvasható ki az előterjesztésből. 

Most, a kabaré végén kiderült, hogy alábecsülték az eredetileg tervezett összeget, mert 253,6 %-kal(!) többe került a beruházás. Ennyit nem emelkedett az infláció, az útépítési költségek vonatkozásában sem. Ki a felelős az „alábecsült” összegért? Ki tapsolta el a felújítás költségeit?

VA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9015048216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása