CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány és táblás láz a Parlamentben

2019. október 22. 04:24 - csú

orban_hadhazy_muszaj_hazudnia_mert_tul_sokat_lopott.PNGBotránnyal kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszakának első napja. Hadházy Ákos táblákkal kommentálta a miniszterelnöki felszólalást, fideszes képviselők csavarták ki kezéből a feliratokat..

Üzentek a választók. Fellázadtak a jobbágyok. Borkai Zsolt maga a Fidesz. A Fidesz-demokráciából lett elege sokaknak. Orbán győzelmi jelentésként adja elő a vereséget 

Száz napja ült össze utoljára az Országgyűlés, így az őszi ülésszak nyitányaként Orbán Viktor arról számol be, hogy mit végzett azóta a kormány. A miniszterelnök az önkormányzati választással kezdte, mint mondta, ezt minden településen sikerrel bonyolították le, köszönetet mondott a lebonyolításban mintegy húszezer embernek. - A kormány a rá háruló feladatot közmegelégedésre megoldotta – fogalmazott, szerinte a részvételi adatok azt mutatják, a magyarok továbbra is hisznek a demokrácia erejében. - Minden polgármesterrel és képviselő-testülettel együttműködünk, aki maga is készen áll az együttműködésre. Pártállástól függetlenül együtt kell dolgoznunk, mert

továbbra is igaz, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jelentette ki. Szerinte a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott, a családbarát Magyarország, a munka alapú gazdaság és a nemzetegyesítés politikáját ezért folytatják. Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság erős, van pénz és erőforrás a családvédelmi intézkedésekre, az ország adóssága csökken.

Harc a tábláért

Eközben Hadházy Ákos egy "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" feliratot tartott Orbán pulpitusa elé, amit ő kissé kényszeredett mosollyal vett tudomásul. (Rövid időre egy  "Stop propaganda, stop korrupció" felirat is előkerült.)
A beszéd egy pontján aztán a miniszterelnök megpróbálta kivenni a táblákat Hadházy kezéből, de ez nem sikerült neki, erre néhány képviselő ment a pulpitushoz, egy zászlóval takarták el a táblát, majd némi dulakodás után kitépték Hadházy kezéből. Kövér László ezek után azt mondta, a parlamenti pulpituson egy golyónyom „árulkodik az ellenzéki politika száz éves felelőtlenségéről”, ezt még „a kommunisták sem merték eltüntetni”, a mai ellenzéknek is be kéne fejeznie a „háborús politizálást”. Orbán ezek után folytatta beszédét. Orbán 7:14-nél akarja elvenni Hadházytól a táblát, a fideszesek támadása 7:50-től látható: 
Orbán szerint az Európai Bizottság élére sikerült olyan elnököt találni Ursula von der Leyen személyében, akivel esély nyílik kezelni az Unió legfontosabb problémáit, például a migrációt. Sikerült megkötni a Brexit-megállapodást. - Ezek voltak a jó hírek, a rossz hír, hogy a Miniszterelnökök Tanácsa pénteken nemet mondtak Észak-Macedónia felvételi tárgyalásaira. Ez rossz hír, de nem tragikus, utóbbi az lenne, ha Szerbia tagfelvételi folyamata is megrekedne – mondta.  Orbán szerint 150 milliárd euróra lenne szükség a magyar gazdaság karbonsemleges pályára állításához, ebben nagyban számítunk az EU támogatására, sőt el is várjuk azt. Majd azt mondta, mindenki munkájára nagyban számítanak az őszi ülésszakon.

Jakab: A jobbágyok fellázadtak

Jakab Péter Jobbik frakcióvezető reagálásában azt mondta, a választók megvették a belépőjegyet a helyhatósági választásokon a 2022-es kormányváltáshoz. A Fidesz úgy kezelte a választókat, mintha jobbágyok lennének, egy zsák krumplival alázta meg a kormány a szavazókat, Orbánék úgy kezelték az országot, mintha hűbérbirtok lenne, de „a jobbágyok fellázadtak”. Jakab szerint akkor lesz keresztény rendszerváltás, amikor a kokóért nem polgármesteri szék jár, hanem elvonó, azok a választók vizsgáztak emberségből és kereszténységből, akik képesek voltak az ellenzék jelöltjeire szavazni és bebizonyították, hogy „egy vérből valók vagyunk”. - Az ön embertelen rendszere megtanított minket a másként gondolkodókat is tisztelni – mondta Jakab Péter. Orbánnak két lehetőségre van, vagy elkezdi végre tényleg szolgálni a nemzetet, vagy elküldik, de a magyarok mindkét esetben győzni fognak – zárta Jakab Péter. 

Gyurcsány: Üzentek a választók

Gyurcsány szerint ha a tízezernél népesebb településeken több ellenzéki képviselőt és polgármestert választanak meg, az üzenet, ami valamit mond az országról, ehhez képest erről Orbánnak szava nem volt. Gyurcsány szerint ezek a szavazók egyértelműen kimondták, hogy szerintük nem jó irányba mennek a dolgok és erre Orbánnak mondania kellene valamit. - Harminc évvel ezelőtt láttam egy nagyon bátor fiatalt beszélni, akiről azt gondoltam, bátrabb is mint én, ehhez képest most a pulpitusról beszél valaki, miközben közpénzből folyik állami propaganda a közmédiában. Hova lett az a fickó? - tette fel a kérdést. Gyurcsány szerint tudnunk kell, mi az az erkölcsi indok, ami alapján Orbán támogatni tudja egy NATO tagállam agresszióját egy másik állam ellen, de nincs olyan nemzeti érdek, ami alapján a magyarok támogathatnák ezt az akciót. - A politikai egyezség létrejött az ellenzéki oldalon és ez Orbánnak fenyegető. Ezért az ellenzéknek meg kell teremtenie a további együttműködés fórumait – mondta Gyurcsány Ferenc.  

Szabó Tímea: Borkai Zsolt maga a Fidesz

Szabó Tímea szerint Budapest eredménye azt mutatja, a fővárosnak elege volt a gyűlöletből és a korrupcióból. - Egy kicsit sok volt Ráhel lopása vagy Tiborcz Istváné, kicsit sok volt az Origó szennylaposkodása – mondta a Párbeszéd frakcióvezetője. - Maguk tényleg azt hitték, a végtelenségig tűrjük Borkai Zsolt luxusorgiázását? A maguk Fidesze nem más, mint Borkai Zsoltok gyülekezete. Borkai Zsolt maga a Fidesz, ezért nyerte meg az ellenzék Budapestet és a nagyvárosokat – mondta Szabó Tímea. - Karácsony Gergely már be is jelentette első intézkedéseit, amik szerencsére nagyon fognak önöknek fájni, első körben például eltűnik a közterületekről a Lokál című szennylap. Ahogy most felszabadítottuk Budapestet, úgy fogjuk felszabadítani 2022-ben az országot, amit most láttak, nem a végzet, csak a kezdet – mondta Szabó Tímea, majd Kövér László megvonta tőle a szót.  

Tóth Bertalan: A Fidesz-demokráciából lett elege sokaknak

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint az ellenzéknek a szabaddá vált városokban, településeken meg kell teremteni azt a politikát, amivel a Fidesz nem foglalkozik, ezért csökkenteni kell a szegénységet, megszüntetni a lakhatási válságot. - A magyar versenyképesség rossz helyezésében benne van a korrupció, a rossz egészségügy, az orvoselvándorlás, ezekről mind nem beszélt Orbán Viktor, ezeket a szabad városokban az ellenzéknek kell megoldania – mondta a szocialista politikus. Tóth szerint Orbán hiába mondta, hogy a demokrácia működik, az ország háromnegyedében az ellenzék nem tehette ki plakátjait, az önkormányzati cégek akadályozták meg ezt sok helyen. - Ebből a demokráciából lett elege sok szavazónak – fogalmazott.  

Keresztes László Lóránt: Orbán győzelmi jelentésként adja elő a vereséget

Keresztes László Lóránt az LMP részéről azzal kezdte, a kormánypárti képviselők fizikai agresszióval vették el a táblát Hadházy Ákostól, ezzel Kövér Lászlónak foglalkoznia kellene. - Győzelmi jelentést hallottunk Orbán Viktortól, de ez hiba, tekintettel az óriási erőfölényre, ez valójában vereség a Fidesz számára. Közel 3 millió ember él kifejezetten ellenzéki vezetésű település irányítása alatt – mondta. Szerinte minden polgármesternek szem előtt kell tartania, hogy nincsenek kormánypárti vagy ellenzéki települések, a kormánynak is kötelessége a működési feltételeket biztosítania, ehhez képest a közösségi közlekedés, a vízügyi szolgáltatások sok helyen az összeomlás szélére kerültek.  
Harc Hadházy táblájáértHarc Hadházy táblájáért
Forrás: Népszava

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7515246334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása