CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ön mit kérdezne, mire vár választ Csepel polgármesterétől a 28-ai közmeghallgatáson?

2019. november 15. 05:57 - csú

kerdojel_fekvos-777_9.pngMintha mi sem történt volna – folyik tovább a csepeli képviselő-testület lebecsülése. A csepel.hu-n olvasható, hogy valaki meghívta november 28-ára a csepelieket, közmeghallgatásra és testületi ülésre. https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12481-kozmeghallgatast-es-testuleti-ulest-tartanak-november-28-an Hogy ki, az nem derült ki a közzétett meghívóból, bár a királyi többes használata magáért beszél.

Az még érdekesebb, hogy az ismeretlen meghívó úgy tesz mintha volna valami „esedékes” még idén, amit mindenki óriási izgalommal várt, hogy valamikor a közeljövően megtörténjen. Lehet, hogy több ezren kérdezték a polgármester Facebook oldalán, vagy az Ábel Attila alpolgármester által működtetett csepel.info-n, amelyeken a fontos önkormányzati ügyeket Borbély úr közzé szokta tenni, hogy mikor jön már az esedékes? Nem tudom.

Az viszont érdekes, hogy a november 6-án megalakult képviselő-testület nem fogadott el

semmilyen munkatervet, tehát nemhogy nem esedékes a testületi ülés és közmeghallgatás, de az új testület sem hagyta jóvá. Ebből kifolyólag valószínű, hogy Borbély Lénárd polgármester személyében kell keresni a meghívót, csak hogy Ő valamiért nem merte a meghívó alá odaírni a nevét, de jelezte, hogy esedékes még idén egy várva várt esemény, amelyet, egyesek szerint győzelme közmeghallgatáson való kihirdetése érdekében is, még mindenképpen meg akar tartani. Egyébként is, ő figyelembe veszi az emberek véleményét. Ezt mindig elmondja, leírja választások környékén.

Azt már nem jelezte, hogy a törvény is kötelezi rá, hogy évente legalább egyszer közmeghallgatást tartson. Azt sem merte leírni, hogy mi a közmeghallgatás témája. A testületi ülés napirendjeire még van egy kis ideje, mert azt csak az ülés előtt hat nappal kell meghirdetnie. Arra sincs azonban testületi ülési döntés, így azt fog napirendre tűzni, amit jónak tart. Megteheti, ismét Ő lett a polgármester, akkor hívja össze a testületet, amikor akarja, a napirendeket is Ő határozza meg. November 6-tól kényelmes, 11:7 – es többsége is lett hozzá. Mármint a mintha mi sem történt volna folytatáshoz. 

Sajnos sokan hozzásegítették, hogy változatlanul ne kelljen együttműködnie senkivel, csak önmagával. A legutóbbi öt év egyértelmű tapasztalata, hogy ezt jól csinálta. Meg is szavazta a választópolgárok ~ 25 %-a, s nem „közel 53 százaléka”, ahogy a csepel.hu október 16-án írta. Nem baj. Kicsire nem adnak a Fidesznél. 

Kíváncsian várom, hogy mindezek után miről fog a közmeghallgatáson beszélni a polgármester, szót kapnak-e az ellenzéki képviselők vagy netán azok, akikről a közmeghallgatásnak szólnia kellene, a résztvevő lakosok. Eddig ugyanis nemigen volt lehetőségük, mert nem fértek bele a másfél órás Borbély show-ba. Már csak azért sem, mert testületi ülés is lesz, vagy előtte vagy utána. Legutóbb egy füst alatt intézte el az egészet: egyórás beszéddel, kamu napirenddel, néhány hozzászólással, félórás válaszadással. 

Nem, nem kekeckedek. Számomra a megemlített tények azt bizonyítják, hogy Borbély urat két dolog biztosan nem érdekli ebben az ötéves ciklusban sem: a testület és annak demokratikus működése/működtetése. 

vox 

Várjuk az olvasók véleményét, javaslatait: miről akarnák november 28-án megkérdezni a polgármestert, mire várnak választ?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr215306818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása