CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fenntartásokkal kell kezelni Ábel Attila csepeli alpolgármestert

2020. február 02. 05:55 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_1.PNGÁbel  Attila  a Csepeli Hírmondót közpénzből pártlappá silányította.  Mindent megtett és megtesz a még független orgánumok lejáratása érdekében

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  január 30-án megjelent 2. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Fenntartásokkal kell kezelni Ábel Attilát – állítjuk a médiáért felelős alpolgármesterrel készült, Fenntartásokkal kell kezelni a közösségi médiában megjelenő tartalmakat című interjút olvasva. Fenntartásokkal, mert ismét osztja az észt, miközben az általa irányított Csepeli Hírmondóban, vagy saját hírblogján, a csepel.info-n mintha mindent megtenne az olvasók félrevezetése érdekében, de nem egyszer kaptuk hazugságon, csúsztatáson is. Most Wass Albert és Radnóti Miklós nagy felháborodást okozó „szoborcseréje” kapcsán fejti ki véleményét, amelyet egy újabb csúsztatással fejez be: „...örülünk, hogy a csepeli ellenzékből, az összefogás pártjaiból is sokan gondolják ugyanígy”, összemosva ezzel a december 12-i képviselő-testületi ülésen tiltakozó, nemmel szavazó baloldalt, az összefogásból kilépő képviselők igen szavazataival. Többek között ezért mondta néhány olvasó, hogy a „médiáért felelős alpolgármester” felcím helyett nyugodtan írhatták volna a „csepeli főcenzort” is. 

Ábel úr kétoldalas magyarázkodását követően jutott még hely a lapban a Görgey téri szakrendelő új főigazgatójára, a készülő új településvédelmi rendeletre, a németek 1946-48 közötti kitelepítéséről való megemlékezésre, a magyar kultúra napjára, néhány kerületi kulturális és sportrendezvényre is, sőt, nem maradtak ki a kerületi cégek, önkormányzati intézmények reklámjai sem. Ezzel szemben viszont kimaradt a DK csepeli szervezete által szervezett megemlékezés a Radnóti szobornál vagy a brutális csepeli kutyatámadás, a három családi házban keletkezett tűz stb. Ezek az utóbbi ügyek rendszeresen kimaradnak a lapból, nehogy kiderüljön, hogy Csepelen sincs mindig rend a közrend, közbiztonság területén.

Véleményünk a cikkekről:

1) Fenntartásokkal kell kezelni a közösségi médiában megjelenő tartalmakat

Ábel úr szerint nincs független média, szerintünk viszont van. Idézzük az Európa Tanács véleményét: „A magyar kormány uralja a média nagyját, a kevés független terméket akadályozzák, és kampányokkal hiteltelenítik”.  https://444.hu/2019/02/12/europa-tanacs-a-magyar-kormany-uralja-a-media-nagyjat-a-keves-fuggetlen-termeket-akadalyozzak-es-kampanyokkal-hiteltelenitik   Igaz, ha Ábelen és a Nemzeti Együttműködés Rendszerén múlik, akkor a csekély számú független médiának sincs közeljövője hazánkban, mert például a hirdetési piac birtoklásával a független sajtót is sakkban tartják, vagy például a „fennmaradó független bal- és jobboldali újságokat politikai aktivistáknak, »magyargyűlölőknek«, külföldi ügynököknek, vagy árulóknak bélyegzik”. https://azonnali.hu/cikk/20191204_lesujto-kepet-festett-a-magyar-mediapiacrol-het-ujsagiroszervezet-a-kormany-szerint-soros  

Ezért dolgozik Ábel  Attila is, hiszen egyrészt a Csepeli Hírmondót pártlappá silányította, másrészt ‑  szerintünk ‑ mindent megtett és megtesz a még független orgánumok lejáratása érdekében. 

Ami pedig Radnóti Miklós szobrának áthelyezését és helyére Wass Albert szobrának felállítását illeti, azzal kapcsolatos utólagos magyarázkodása teljesen hiteltelen. Hiteltelen, mert egyrészt megmagyarázhatatlan a Radnóti szobor áthelyezése, de a két költő munkásságának, emberi helytállásának, politikai nézeteinek összemosása is elfogadhatatlan. Egyébként meg nem kellene valótlanságot állítani, mert Wass Albertet nem magyarsága miatt üldözték és ítélték halálra 1946-ban, a romániai Petru Groza kormány időszakában.  Az sem védhető, hogy miért titkolták el a Radnóti szobor áthelyezését a testületi ülésen, illetve, hogy miért kellett azt hazudni, hogy az ellenzék is támogatta a Wass Albert szoborral kapcsolatos polgármesteri javaslatot. Lásd még:

https://csepeliek.blog.hu/2020/01/11/piszkos_ugy_csepelen_provokacionak_szantak_provokacio_lett_belole#more15402284  

2) Új településkép-védelmi rendelet készül

A cikk szerint az önkormányzat régóta tervez védelmet a volt Csepel Művek területén a meglévő értékeknek. Ugyancsak régóta, 2010 óta tervezi, hogy rendbe teszi a gyárterület főutcáját, a Központi utat, amelynek egy szakasza a cikk melletti képen látható. A még Németh Szilárd által megígért fejlesztés azóta sem valósult meg. Miért nem, mikor lesz végre felújítva a kerületi közlekedési rendszerbe is bevonható Központi út, illetve a rávezető úthálózat?

3) Szalagavató, érettségi, felvételi

A Jedlik Ányos Gimnáziumnak a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban tartott szalagavató báljáról szóló tudósító újságírónak nem jutott eszébe (vajon miért nem), hogy rákérdezzen: meddig kell még Szigetszentmiklóson tartani a szalagavatót, mikor készül végre el a gimnázium fejlesztése? A nagy vitát kiváltó ötmilliárdos terv végrehajtása a gimnázium új épületbe való költözésével elkezdődött, de az átalakítás jelenlegi helyzetéről nincs semmilyen tájékoztatás. Miért nem? A tervek szerint mikor költözhetnek vissza a diákok a megújuló régi alma materbe? 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7115449934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása