CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fővárosi Törvényszéken jogerősen felmentették Szenteczky Jánost

2020. március 08. 04:24 - csú

justicia-777.pngNem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy valaki vagy valakik úgy döntöttek, hogy Szenteczky János  csepeli ellenzéki  szocialista politikus bemocskolását közpénzből finanszírozzák. Éppen ezért ebben az ügyben Takács Krisztián szocialista képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a városgazdához, hogy kiderüljön, kinek vagy kiknek a döntése alapján vádoltak meg igaztalanul egy ellenzéki politikust, és vajon mennyit költöttek és buktak el csak az ügyvédi költségen?

A 21ora.hu írja: "A hír igaz, bár a közpénzből üzemeltetett csepeli média erről mélyen hallgatott: Szenteczky Jánost, az MSZP korábbi csepeli önkormányzati képviselőjét és helyi elnökét a Fővárosi Törvényszék 2020. január 3-án jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól. Csak ez az egy ügy közel három évig tartott és csak egy volt abból a több mint félszáz eljárásból, amit az elmúlt tíz évben az MSZP-s politikussal szemben a csepeli Fidesz vezetői megtorlásul indítottak.

A feljelentés és a vád arról szólt, hogy

Szenteczky a csepeli vagyonkezelő vezérigazgatójaként azért bízott meg egy ügyvédi irodát 2010 nyarán, hogy a saját érdekei szerint, közpénzből járjon el az ügyvéd. Annak ellenére, hogy először a rendőrség majd később az ügyészség is azt állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény, a Csepeli Városgazda mégis úgy ítélte meg, –talán politikai nyomásra – hogy pénzt és időt nem kímélve pótmagánvádlóként hívja perbe az ellenzéki politikust. Az eljárás ideje alatt pedig az impresszum nélküli, ám ma már közismerten „Ábel-közeli” blog, valamint az önkormányzat közpénzből fenntartott sajtóorgánumai „teli szájjal üvöltötték”, hogy Szenteczky bűnöző, amiért közpénzből fizette a saját érdekében alkalmazott ügyvédet.

Az első fokon eljáró bíróság az eljárást azzal az ítélettel zárta le az, hogy Szenteczky Jánost felmenti az ellene emelt hűtlen kezelés vádja alól. A csepeli Fidesz azonban nem tudta elfogadni, hogy közel tíz év elteltével, a saját elmondásuk szerint is több mint 50 feljelentés és több millió forint ügyvédekre költött közpénz után sem tud mást felmutatni Szenteczky ellen, mint egy becsületsértést, rágalmazást. Ezért a városgazda vezetője nem állt, nem állhatott le, és fellebbezett.

A másodfokú bíróság pedig az ülését az ügyben eredetileg 5 nappal az önkormányzati választás előtti időpontra tűzte ki, amit azonban egy nappal a tárgyalás előtt elhalasztották arra hivatkozva, hogy az ügy iratai nem érkeztek meg időben a bíróságra. Ezek után az új tanácsülést 2020. január 3-án tartották meg, ahol a másodfokú bíróság helybenhagyta a korábbi ítéletet.

Tekintsünk el most annak a találgatásától, hogy vajon egy ilyen ítélet a kampány során hogyan befolyásolta volna a választás eredményét Csepelen. Ahogyan az arról való „kesergéstől” is, hogy ma Magyarországon valakit erkölcsileg úgy tönkre lehet tenni, mint ahogy a csepeli Fidesz tette ezt Szenteczkyvel. Amellett azonban nem lehet szó nélkül elmenni, hogy valaki vagy valakik úgy döntöttek, hogy a politikus bemocskolását közpénzből finanszírozzák. Éppen ezért ebben az ügyben Takács Krisztián képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a városgazdához, hogy kiderüljön, kinek vagy kiknek a döntése alapján vádoltak meg igaztalanul egy ellenzéki politikust, és vajon mennyit költöttek és buktak el csak az ügyvédi költségen?

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2515509336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása