CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hazudik és hamisít meg csepeli tényeket Ábel Attila alpolgármester?

2020. március 26. 05:59 - csú

abel_attila_elharito_a_csepeli_piacnal_2019-09-08_1.jpgÉrvek hiányában Ábel Attila (főpropagandista, kampányfelelős, médiafelelős,  csepel.info szerkesztő) alpolgármesternek  pártkatonaként, csak egy „fegyvere” volt és van: az előző időszak eredményeinek elhallgatása, meghamisítása

Legutóbb már írtam egy kis cikket az önkormányzat legutóbbi, február 27-i képviselő-testületi ülésén elhangzottakról, https://csepeliek.blog.hu/2020/03/24/csepeli_gyerekekkel_eltakart_multimilliomos_mulasztas amelyben Borbély Lénárd polgármester úrnak a Csepel Utánpótlás Egyesület gazdálkodásának átláthatóságára vonatkozó állításait igyekeztem cáfolni. Most helyettese, Ábel Attila alpolgármester  ugyanott elhangzott, egyik különösen nagy és gyakran ismételgetett  hazugságát veszem górcső alá. Ábel, a költségvetési vitában háromszor is megszólalt. Első két hozzászólásában is volt több vitatható vagy igaztalan állítás, a harmadikban elhangzott alábbi mondata viszont kiverte nálam a biztosítékot:

„...ez nem olyan Önkormányzat, amely nem végez fejlesztéseket, mint a tíz évvel ezelőtti, ez egy olyan Önkormányzat, mely elvégzi a fejlesztéseket.” https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/02.27/jkv_2020_02_27_nyilt.pdf 

Ábel úr szokásához híven most sem indokolta véleményét. Nyugodtan vehetném sima locsogásnak az egészet, mivel azonban a helyi fideszesek 10 éve szajkózzák az ilyen és ehhez hasonló mondatokat, az alpolgármesteri hazugságot nem hagyom válasz nélkül. Azért sem, mert

a 2010 előtti időszak esetenként jogos kritikája mellett ez, illetve az ehhez hasonló hazugságok is tetten érhetők voltak a legutóbbi önkormányzati választási kampányban, leginkább a fideszesek, időnként egyes ellenzéki pártok kampányüzeneteiben is. 

Újság- és dokumentumgyűjtéssel, közéleti érdeklődéssel sújtott emberként még őrzöm a Németh Szilárd által 2010-ben megszüntetett Csepel újság néhány fontosabb példányát, illetve az azt követő időszak politikai csatározásaiban megjelent politikai dokumentumok némelyikét. Így pl. a Csepel újság 2010. szeptember 17–i számát, amelyben megjelent az akkori szocialista vezetés 8 oldalas, „Négy év számvetése” címmel készített tételes beszámolója a 2006-2010 közötti időszak fejlesztéseiről vagy például a Németh Szilárd által 2011-ben közpénzből kiadott, a „szocialista vezetés bűneit” tartalmazó Vörös Csepel c. könyvet, illetve a csepeli MSZP elnökségének erre adott, 2012 áprilisában elkészült, Mitől vörös Csepel fideszes vezérkara? című nyílt levelét, amelyet akkor a csepeli lakosok postaládáiba is bedobtak. Ezen dokumentumokat fel is használtam, több, a fentiekben idézett mondat korábbi változatait cáfoló, e blogon megjelent írásaimban.

Ezért csak néhány példa a „tíz évvel ezelőtti” önkormányzat által, 1994-2010 között elvégzett fejlesztésekből:
* 2,2 milliárdot fordítottak lakásfelújításra, illetve 116 új önkormányzati lakás megépítésére,

   600 milliót 224 csepeli társasház felújítására;

* 1,2 milliárdba került az új Csepeli Piac felépítése, 1,8 milliárdba az SZTK épületének teljes

   átépítése;

* 270 millió volt központi gyermekorvosi rendelő, 40 millió az új mentőállomás megépítése,

* ~ 2,7 milliárdot fordítottak a kerület bölcsődéinek, óvodáinak iskoláinak, művelődési

   intézményeinek megújítására, 100 milliót a szociális intézmények fejlesztésére; 

* 33 km szilárd útburkolat, közel 20 km csatorna, több mint 60 kilométernyi járda készült el;

* több száz új parkoló épült a kerületben, 40 új játszótér került átadásra, 106 millióba kerültek a

   parkfelújítások, 422 milliót költöttek lakó-és pihenőövezetek kialakítására, felújítására;

* 1,3 milliárdból (európai uniós és kormányzati támogatásból, önkormányzati és

   lakossági önrészből) valósult meg az Ady-lakótelep több mint 2000 embert érintő szociális 

   városrehabilitációs programja stb.

Azaz 16 év alatt közel 20 milliárd forintnyi önkormányzati fejlesztés valósult meg a kerületben. Az akkori önkormányzat támogatásával más (állami, vállalkozói, egyházi) beruházások is gazdagították Csepelt. Ebben az időszakban épült meg a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telep, újult meg a csepeli HÉV, több tömegközlekedési útvonal kapott új útburkolatot, de 2010 előtt épült a TESCO, a Baumax, a Csikó sétányi üzletsor, a Corso üzletház, a Penny Market, a McDonald's, a Diego és több benzinkút. Ekkor nyitottak a bankok Csepel felé. Sőt, a szocialista önkormányzati vezetés anyagiakkal, ingatlan átadással támogatta a görög katolikusok templomának felépítését, a csepeli reformátusok új templomának kialakítását is. 

Ezek tények, a csepel.hu-n még meglévő dokumentumok (testületi ülések anyagai, költségvetési rendeletek, jegyzőkönyvek stb) is alátámasztják. Ábel Attila alpolgármestert, aki egyébként testületi tagként, a jegyzőkönyvek tanúsága szerint, sokszor támogatta a fejlesztésekkel kapcsolatos javaslatokat, ez nem érdekli. Valós érvek hiányában, pártkatonaként, csak egy „fegyvere” volt és van: az előző időszak eredményeinek elhallgatása, meghamisítása. Ennek ellenére mégis hiszek az indiaiak jelmondatában:  „Csak az igazság győzedelmeskedik”. Igaz, nem mindegy, hogy mikor.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6015557984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása