CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyit tapsoltak el? Mi lett a csepeli „szerény és gátlásos fiúkból”?

2020. május 17. 05:05 - csú

borbely-abel-nemeth_tapsol.PNGBorbély Lénárd, Ábel Attila és Németh Szilárd. Mennyit tapsoltak el személyautókra, szobrokra, utazásokra, választási kampányokra a csepeli közpénzből?

Azt írja az újság, hogy Borbély Lénárd VW T6-Multivan 2.0 TDI (kisbuszt) vásároltatott személyes használatára. Így kezdi Horváh Gyula Puritánok című bejegyzését a saját közösségi oldalán. a cikket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

Még a fülkeforradalmat követően Ábel Attila a szocialista vezetés jutalmazásának kérdését firtatta sokáig. Akkor még pofátlannak tartotta. Szinte nem volt hét, hogy alkalmat ne talált volna rá, hogy kifejtse, 17 milliós jutalmat kapott Horváth Gyula alpolgármester. Azt persze soha nem írta oda, hogy ezt az összeget nyolc év alatt, és bruttóban (46% os adóval terhelten) kapta. Borbély Lénárd pedig soha nem hagyta ki a lehetőséget, hogy epés megjegyzései közé be ne iktassa a kérdést: mi került 40 millió forintba az önkormányzat házasságkötő-, és tanácstermének felújításába?

Pár év múlva ezek a „szerény és gátlásos fiúk” elhallgattak! Na, nem azért, mert belátták, hogy hazug módon és politikai hangulatkeltés miatt elferdítették az igazságot, hanem azért, mert a személyes juttatások tekintetében már az első pillanattól túllépték az elődjeiket.

Azzal kezdték, hogy a

polgármesternek, három alpolgármesternek, és a két jegyzőnek közpénzen személyes használatra személygépkocsikat vásároltak. Ez az összeg az idén, (fenntartással üzemanyaggal együtt) a 100 milliót bőven meghaladó tétel. (Ebből csak a polgármester luxus gépkocsi listaára több mint 20 millió.) A gépkocsi üzemanyagán, és fenntartásán túl, személyi sofőrt is alkalmaznak Borbély Lénárd mellett. Ő szállítja a fővárosba, az ország városaiba, és külföldre a polgármestert.

A fideszesek „fejlesztései” egyesek szerint azért koncentrálódnak a játszóterekre, mert az ő gyerekeik vannak ebben az életkorban. Nem tudható, hogy ez igaz-e, de az igen, hogy, csak egy játszótérre (Rákóczi kert) félmilliárdot költöttek! (És ilyenből van még három!) A korábban kialakított korszerű gyerekudvarokat elbontatták, és helyükbe csili-vili kacsalábon forgó csodákat létesítettek milliárdokért.

A mostani vezetők a havi fizetésüket, elődjeik szintjének közel háromszorosára emelték, a közlekedéseik kiadásait a közre terhelték, rendezvény jellegű (kaja-pia) pénzkiadásaikat megsokszorozták. Ennek ellenére, vagyonbevallásaikban mégis olyan szegények, mint az Imre téri templom egere. Ellenzéki korukban „szakadt” ruházatukat a legmárkásabbakra váltották, és kiaknáznak minden lehetőséget, amivel az önkormányzati javakat saját használatra lehet fordítani. Ezek az emberek kiabálnak Karácsonyra alkalmatlanságot, azért, mert biciklivel ment munkába! Mostanság meg azért, mert a fővárosiak fertőzés-veszélyének egyik neuralgikus részét, a hajléktalanok csepeli átmeneti elhelyezésével próbálta megoldani.

Nem kellett tíz év és ezek a fiúk minden mértéket, és erkölcsi tartást elvesztettek! Nem csoda, hogy csábító lett mindazoknak ez az életforma, akik másra sem használják a politizálást, mint saját egzisztenciális jólétük megteremtésére. Ezek az emberek önként feláldozták a rájuk voksoló szavazók bizalmát, saját jólétük oltárán. Beálltak a markukat, és szájuk tartók közé. Beültek a luxusautókba, a luxus irodákba, meg nem érdemelt fizetési helyekre. Jótevőikkel együtt kiélvezik a csepeli nép adói által befizetett, és rájuk bízott adóforintokat. Ezért szavazták meg a vezetői urizálást biztosító, és elszámoltathatóságot kiküszöbölő SZMSZ-t és költségvetéseket.
Végül is, ezért vette meg a Fidesz! Lehet, hogy csak öt év adatik meg nekik a politikában, de addig jól élnek! Ebben a rendszerben csak a szürke állomány szerény. A gerinc elkocsonyásodott, az erkölcs halott.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3215700582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása