CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd 18,5 millióért vásárolt személyautót csepeli közpénzből, összesen 60,1 milliót fizetett az önkormányzat kocsikra

2020. május 12. 05:55 - csú

borbely_krumplival_-kisebb_4.PNGVan képük hozzá! Öt kiló krumpli és öt kiló alma a csepeli rászorulóknak Borbély úrtól. A 18,5 milliós Volkswagen átvételéről a polgármester és  papagájkommandója valamiért elfelejtett fotókat közölni. Volt képük hozzá? Az idén eddig összesen 60,1 millió forint ment el Csepelen önkormányzati kocsikra, ami 43 százaléka(!) a 2020-ra tervezett csepeli szociális jellegű kiadásoknak, azaz, az „Ellátottak pénzeli juttatásainak”, például átmeneti segély, temetési segély, ápolási-, gyógyszer-, lakbér- és lakhatási támogatások, eseti és gyermekvédelmi juttatások. Nos, kinek van képe ehhez?

Még a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet kihirdetése előtt nagyon jól mehetett a csepeli önkormányzatnak. Volt pénz, így jutott a működési költségek nyakló nélküli növelésére is? A jelek szerint ideje volt a személygépkocsi-park felújításának, elvégre a helyi hatalom képviselői nem tehetik meg, hogy használt személygépkocsikkal járassák le a fideszes vezetésű önkormányzatot és saját tekintélyüket. Meg is született a vezetői döntés.

Ennek eredménye:

> idén, januárjában a csepeli Polgármesteri Hivatal 6 Škoda típusú személygépkocsit vásárolt, összesen 41,6 millió forint értékben? Ebből az összegből 1 db 11,1 milliós, felső-középkategóriás Škoda Új SUPERB, 4 db Škoda Octavia, illetve 1 db Škoda Scala alsó-középkategóriás személygépjármű került megvásárlásra? (Porsche Kft. - Adásvételi Szerződés – csepel.hu); 

> nem sokkal később, február végén,

1 db Volkswagen T6 Multivan Comfort 2.0 TDI  típusú személygépkocsit vett az Önkormányzat, 19,6 millióért(!), amelyhez 2,5 millióért többletfelszereléseket (multifunkciós asztal az utastérben, elektromosan nyitható tolóajtó, fűthető első szélvédő, ködfényszóró kanyarfénnyel, LED fényszórók és LED hátsólámpák stb) is vásárolt.

A szerződés aláírója Borbély Lénárd polgármester volt. A cég 3,9 milliós árengedménye után a gépjármű bruttó vételára 18,5 millió forint volt. (Porsche Inter Kft. - Adásvételi előszerződés gépjármű megrendelés – csepel.hu)

Összesen 60,1 millió forint, ami 43 százaléka(!) a 2020-ra tervezett szociális jellegű kiadásoknak, azaz, az „Ellátottak pénzeli juttatásainak” (átmeneti segély, temetési segély, ápolási-, gyógyszer-, lakbér- és lakhatási támogatások, eseti pénzbeli gyermekvédelmi juttatások stb).  https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/02.27/25._sz._et._2020._evi_koltsegvetes.pdf Ennyit a Borbély Lénárd vezette fideszes vezetés szociális érzékenységéről. Vajon mennyi jut majd erre a célra az eddigi kormányzati elvonások után is szükségszerűen bekövetkező költségvetési kiadások csökkentése miatt? 

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415680996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teofilka 2020.05.12. 09:32:02

A Multivan kocsit szinte biztosan Rezsi Szilárd fogja használni, mert csak abba az autóba fér be, és korábban is ilyennel láttam "furkizni", és a MOL kúton "céges" kártyával fizetett. Előttem fizetett, ezért tudom.
Az előző Multivan rendszáma NLL volt, a számokat elfelejtettem.
Amúgy Szilárd a vagyonnyilatkozatában sosem tűntette fel, hogy használ céges autót....
süti beállítások módosítása