CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ferdítő és feledékeny hírmondók közpénzen kábítják a népet Csepelen

2020. május 22. 05:52 - csú

nemeth_szilard_almaval_a_csepeli_mentosoknel_-2020-a5-12.PNGIsmeretlen okok miatt egy sort sem közöl a Csepeli Hírmondó Németh Szilárd dicsőséges mentő ötletéről, a mentőknek osztogatott almáról. Talán szégyellik a kerületvezetők elődjük hálaadó, hősies tettét? Mi sem lennénk rá büszkék, de csepeli esemény volt....

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  május 20-án megjelent 10. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Százmilliókért épülnek a parkok, elindul a Kvassay híd felújítása, Budapest is kiszabadult a karanténból, de még tesztelnek, már érettségiznek a diákok, edzenek a sportolók, no meg egy kis Trianon. Ismeretlen okok miatt azonban egy sort sem közöl a CSH Németh Szilárd dicsőséges mentő ötletéről, a mentőknek osztogatott almáról. Talán szégyellik? Mi sem lennénk rá büszke, de csepeli esemény volt. És csak néhány sort írnak az ellenzéki képviselők kezdeményezéséről: az internetes online fogadóóráról, az elhangzottakról, csak a homály marad, helyette QR kóddal traktálják az érdeklődőket.  Igaz, az online fogadóórán - a meghívás ellenére - egyetlen fideszes városatya sem tette tiszteletét. Így aztán semmi sem zavarja a koronavírussal keretezett, boldog csepeli panorámát. Ha feltámadna Ferenc József császárunk és apostoli királyunk, és olvasná a CSH-t, akkor őfelsége mondhatná Csepelről: „Itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.” Csak a csepeli olvasó érzi, hogy itt valami nem stimmel.  Annyira nem, hogy az emberek zöme már nem is olvassa a CSH-t. Aki pedig mégis belelapoz, az eszi, nem eszi, nem kap mást mint egy hazug képeslapot… 

Véleményünk a cikkekről:

1) Nincs észszerű magyarázata az új hajléktalanszállónak

Természetesen van észszerű magyarázat, csak aki zsigerből fővárosi önkormányzat ellenes politikát folytat, az szívesen elfelejtkezik a tényekről. Már pedig a fideszes kerületi önkormányzatok, köztük Borbély Lénárd és csapata, kedvenc házi szerzőjük, TK dicstelen közreműködésével, a kormány illetékeseinek aktív támogatásával, mindig is hajlandóak voltak erre.

Most, kihasználva a fővárosi vezetés hibáját, az előzetes egyeztetés elmaradását, immár második alkalommal mondják a tutit a CSH-ban. Csak arról felejtkeznek el, hogy a fővárosi elképzelés szerint a hajléktalanok a veszélyhelyzet idejére, ideiglenesen, meghatározott feltételekkel kerültek volna Csepelre, (a Fővárosi Önkormányzat Táncsics Mihály utcai saját tulajdonú épületébe), hogy nem nyolcadik kerületi, hanem budapesti hajléktalanok elhelyezéséről volt szó.

Az ok pedig: a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben emberek tízezrei vesztették el munkájukat, közülük sok ezren pedig a foglalkoztató által biztosított munkásszállásukat, olcsóbb albérletüket is. Ezért ebben az időszakban közel 1800 új szállásigény jelentkezett, arról nem is beszélve, hogy a meglévő helyek számának csökkentését, az egy főre számított négyzetméter emelését írták elő az operatív törzs, illetve a kormány döntései. Ráadásul a döntésnél számolni kellett azzal is, hogy sok legyengült szervezetű hajléktalan küzd krónikus betegséggel, tehát a halmozottan veszélyes csoportba tartoznak, akikkel a hajléktalan szállók teljes feltöltése emberi, egészségügyi, politikai hiba, sőt bűn lett volna. Ezek miatt kellett, új, ideiglenes megoldásokat keresni a fővárosi vezetésnek. 

Fenti véleményünk mellett három írást is ajánlunk olvasóink figyelmébe:

 https://csepeliek.blog.hu/2020/05/09/csepelen_a_hazugsag_virusa_fertozte_meg_a_kozeletet_es_a_keruletvezetoket 

https://24.hu/kozelet/2020/03/26/koronavirus-hajlektalan-egeszseg-bunbak-veszely/ 

https://24.hu/belfold/2020/03/31/koronavirus-hajlektalan-koronavirus/ 

Egyébként azt is írta TK, hogy az „ellenzékiek közül” többen támogatták Borbély Lénárdnak az építési-változtatási tilalomra vonatkozó online javaslatát. Csak arról felejtkezik el TK, hogy az „ellenzéki” képviselők közül többen az önkormányzati választások után gyakorlatilag átálltak, s ezzel lett többsége a testületben a helyi fideszeseknek. Borbély és a Fidesz korábbi, átálló ellenzékei ezzel kiírták magukat az ellenzékiek sorából. 

Kérdésünk: mivel a fővárosi vezetés a Városháza Gerlóczy utcai szárnyában ad végül helyet azoknak a hajléktalanoknak, akiket Csepelen akart ideiglenesen elhelyezni, visszavonta-e már  az ezzel kapcsolatosan kiadott építési-változtatási tilalmat Borbély Lénárd polgármester?

2) Június közepétől indul a Kvassay híd felújítása

Amit elhallgat az újságíró, hogy a hidat ~1,5 milliárdért Mészáros Lőrinc öccse újíthatja fel, akinek alvállalkozói is lesznek, többek között a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő V-Híd Zrt. https://index.hu/gazdasag/2020/05/05/meszaros_janos_kvassay-hid_kozbeszerzes/ Vajon mi az oka az elhallgatásnak?

Reméljük a hazánkban már sok száz milliárd közpénzt elnyert, elhíresült felcsúti családi vállalkozás tartani fogja a határidőt, a nem kevés pénzügyi keretet, a csepelieknek meg lesz türelmük a várható közlekedési gondok elviseléséhez. Azoknak is, akik ebben a koronavírusos időszakban, a Boráros tér megközelítése érdekében, az átszállások miatt inkább, a Gubacsi hidat és a Soroksári utat fogják választani.

3) Érettségi vizsgák testközelből

A megkérdezett Bese Benő intézményvezető egyébként a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója, akitől a szerző elfelejtette megkérdezni, hogy szerinte mikor költözhet vissza a gimnázium a felújított épületébe. Miért nem lehetett egy ilyen egyszerű, csepeliek ezreit érintő kérdésről megkérdezni az igazgató úr véleményét? 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3315711410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása