CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi terjed Csepelen?

2020. július 02. 05:34 - csú

apolono-777_2.png"Kik, mikor és mennyit kapnak kézhez Csepelen az egészségügyi dolgozók közül? Van-e gondolkodás az önkormányzati vezetők részéről a helyi kiegészítésről? A kérdésekre egyelőre nincs válasz. Csend van. Terjed a vírus, az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének, a NER-nek a vírusa."

Két év múlva, 2022-ben lesz 30 éve, hogy minden év július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja, a magyar egészségügy napja. Kilenc éve, 2011 óta munkaszüneti nap is. Ekkor köszöntik szerte az országban az egészségügyben dolgozókat. Kíváncsi voltam, Csepelen hogyan történik a köszöntés, ezért tegnap, július elsején megnéztem az önkormányzat hivatalos honlapját, a csepel.hu-t.

Egy sort se találtam a honlapon. Megnéztem a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelő honlapját (tiesz.hu), ott sem írtak az ünnepről semmit.

Tény viszont, hogy a Szakorvosi Rendelőnél a „Rendelések” rovatban bejelentik: „július 1-je (szerda) az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, így ezen a napon kerületünk egészségügyi intézményei zárva tartanak.” Ennyi. De

Semmelweis-ről semmi. Borbély Lénárd polgármester saját Facebook-oldalán csupán öt sort szánt a csepeli egészségügyi dolgozókra, de azt is, csak a kormánynak lerótt hálája után. A csepel.hu, az önkormányzat fóruma, egy sort sem szánt a csepeli orvosoknak, asszisztenseknek, a szakszemélyzetnek.

Lehet, hogy a munkaszüneti nap az oka mindennek? Nem hiszem, mert a szintén munkaszüneti nappá nyilvánított köztisztviselői nap esetében a munkaszüneti napot bejelentették, a köszöntő azonban ott is elmaradt. Vagy a koronavírus az oka a köszöntés elmaradásának? Lehet, de attól még pár köszöntő sorra, nem ünnepi ebédre, lett volna lehetőség. Netán azt várták, hogy már bejelenthetik: minden egészségügyi dolgozó megkapta a beígért 500 ezer forintot? Tényleg: kik, mikor és mennyit kapnak kézhez Csepelen? Van-e gondolkodás az önkormányzati vezetés részéről az esetleges helyi kiegészítésről? A kérdésekre egyelőre nincs válasz. Csend van. Terjed a vírus, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vírusa.

Uraim! Ez már nem hiba, ez bűn! Ennyit a koronavírusos időszakban kiemelten kezelt egészségügyi intézményrendszer és az ott dolgozó közalkalmazottak (orvosok, asszisztensek, munkatársak) megbecsüléséről. Bár eddigi tapasztalataim szerint csekély hatása van morgolódásomnak, a kerületvezetők miért is figyelnének egy baloldali ellenzéki, egy másként gondolkodó kritikájára, megjegyzéseire. Mégis van egy szerény megjegyzésem. Az a vezető, aki eltűri, hogy a kommunikációs szakemberei, a szakterületért felelős vezetői, munkatársai immár sorozatosan, ilyen helyzetbe hozzák, maga is alkalmatlan a vezetésre. Igaz, ezt sem először írom le.

vox

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr315977754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása