CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mentővel mentegetik a menthetetlent, kommunikációval rejtegetik a múltat?

2020. július 04. 05:34 - csú

mentoatadas_menthetetlen_zsebre_dugott_kezzel-2020-06-30.PNGMenthetetlen tiszteletlenség. Mentőátadás mentősökkel és két zsebre dugott kezű csepeli városvezetővel. Az egyik a korábbi, a másik a jelenlegi  polgármester. Arról nem beszéltek hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd  10 éves működése alatt, 2010-hez képest 38,7 %-kal csökkentették a kerületi egészségügy önkormányzati fejlesztési, működési támogatását. Mostanában kezdenek rájönni, nagy hiba volt...

Olvasom a csepel.hu-n, hogy június utolsó napján új mentőautót adtak át a Csepeli Mentőállomáson. https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12889-uj-mentoauto-all-szolgalatba A hír a Csepeli Hírmondó július 1-i számában is megjelent, rövidítve. Az önkormányzat honlapján közölt írásból megtudtuk, hogy 

„Németh Szilárd köszöntőjében hangsúlyozta: 2010 óta rendkívül jó együttműködés alakult ki az önkormányzat és a mentőállomás között. Csepel önkormányzata az országban elsőként vásárolt esetkocsit.”

Tudom, Németh Szilárdnál 2010-ben kezdődik az időszámítás, amikor 12 évi küszködés után végre megválasztották csepeli polgármesternek. Mégis: ajánlom az olvasók figyelmébe, hogy 2010 előtt is volt élet Csepelen. No nem olyan, amelyet a jelenlegi honvédelmi államtitkár akart, de akkor is működött önkormányzat, volt mentőállomás, s természetesen volt együttműködés az önkormányzat és a mentőállomás között.

Annyira, hogy 2008. július 1-én, Semmelweis Napon került átadásra az új csepeli mentőállomás, amelyhez a szocialista önkormányzat a 2006-ban újjáépített SZTK mögött, ingyen telket és 40 millió forintot biztosított, amelybe belefért egy új betegszállító kocsi is. A jó együttműködés eredményeként az Országos Mentőszolgálat építette meg az állomást, és biztosította az azóta is négy kocsiból álló flottát, amelyből egy legalább esetkocsi. Az átadási ünnepség végén az OMSZ akkori főigazgatója köszönetét fejezte ki a közreműködőknek. 

Van azonban megjegyzésem a polgármester által elmondottakhoz is. Borbély Lénárd szerint 

az önkormányzat az 

„elmúlt öt évben a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fenntartása mellett….,saját erőforrásból összesen 413 millió forintot fordított az egészségügy fejlesztésére, a háziorvosi rendelők felújítására, orvosi eszközökre és a TIESZ klimatizálására” 

Arról nem beszélt a polgármester, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd polgármesterek 10 éves működése alatt, 2010-hez képest 38,7 %-kal csökkentették a kerületi egészségügy önkormányzati fejlesztési, működési támogatását. Azt meg már elfelejtette, hogy a szocialisták csak 2010-ben 584 millióval támogatták az egészségügyi hálózatot és az ő idejükben lett teljesen felújítva a központi rendelőintézet, épült meg a központi gyermekrendelő, került felújításra a Vénusz utcai rendelő intézet, valamint több háziorvosi rendelő is. Annyira elfelejtette, hogy az újjáépített és később általuk átnevezett Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat honlapján már meg sincs említve a rendelőintézet 14 évvel ezelőtti, ~ 2 milliárdos felújítása. 

Már csak egy gondolat a polgármesteri mondatokhoz. Borbély Lénárd „új gyermekgyógyászati centrumot” vizionált a Szent Imre térre. A Csepeli Piactól pár méterre működő központi gyermekrendelő 2010 előtt került átadásra, 250 millióba került. Mi indokolja a jelenlegi központi gyermekrendelőtől alig egy kilométerre egy gyermekgyógyászati centrum megépítését, mit „takar” az elnevezés, és mikorra fog megvalósulni?

Összegezve: a 10 éve hatalmon lévő csepeli fideszesek, hasonlóan az Orbán kormányhoz, keményen visszavettek az egészségügyi rendszer támogatásából. Mostanában kezdenek rájönni, nagy hiba volt. Ezért elhallgatják, meghamisítják a múltat, hatalmas eredményekről, sikerekről beszélnek, újabb és újabb terveket, elképzeléseket, fejlesztéseket jelentenek be. Ez így csak kommunikációs tréning. A kérdés ettől még kérdés marad: csepeli átlagember mikor éri utol vagy legalább mikor közelíti meg a budai területen élők átlagéletkorát, mikorra fog megállni a kerületi lakosság elöregedési folyamata, s válik Csepel a jelenleginél vonzóbb kerületté –a fiatalok számára (is)? 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2315980702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása