CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dukán András Ferenc tudósítása a csepeli demokrácia megcsúfolásáról

2020. július 12. 05:43 - csú

fideszes_onkormanyzati_kepviselok_2019_oktobertol.PNGA gombnyomogató mamaeluk brigád. Színt vallott Borbély Lénárd és a frakciója: a legutóbbi képviselő-testületi ülés a demokrácia megcsúfolása volt, szabálytalan ülésen, késve beadott indítványokban döntöttek a Fidesz-KDNP-s képviselők és szövetségeseik például arról, hogy mennyi prémiumot osszanak hű szolgáiknak, és hogyan lehet a csepeli problémák megoldása helyett lejáratókampányt indítani

Dukán András Ferenc, a csepeli önkormányzat ellenzéki (Momentum-os) képviselője a tavaly októberi választás óta foglalkozik a testületben a kerület közügyeivel. (Már korábban is megszólalt egy-egy-fontosabb helyi ügy miatt.) A képviselő-testület július 9-i botrányos üléséről a következő tudósítást készítette:

Színt vallott Borbély Lénárd és a frakciója: a tegnapi ülés a demokrácia megcsúfolása volt, szabálytalan ülésen, késve beadott indítványokban döntöttek a Fidesz-KDNP-s képviselők és szövetségeseik például arról, hogy mennyi prémiumot osszanak hű szolgáiknak, és hogyan lehet a csepeli problémák megoldása helyett lejáratókampányt indítani Karácsony Gergely ellen.

4️⃣ A 4 előterjesztésem közül mindössze egyet - a szurkolói aréna hasznosításáról szólót tárgyalta a testület, a többi nem került napirendre se, Borbély Lénárd nem vette fel, az ügyrendi javaslatom pedig a Fidesz-KDNP frakció ellenében nem kapott többséget. A két határozati javaslatom közül egyik se kapott többséget, megtudhattam viszont, hogy teljesen értelmetlen a javaslat, hiszen a

szurkolói aréna kiválóan működött az elmúlt években, és a jövőben is kiválóan fog, csak most a járvány okozott némi fennakadást. Ezt mindenki vesse össze a saját tapasztalataival. (Ahogy a Városkép Kft. és Borbély Lénárd másik hasonlóan meredek kijelentését, miszerint a Csepeli Hírmondó hitelesen és objektíven tájékoztat.)

Másik három előterjesztésemmel kapcsolatban a következők hangzottak el a Fidesz-KDNP frakció és Borbély Lénárd részéről:

A HÉV-vel kapcsolatos hivatalos lakossági tájékoztatás kérése teljesen felesleges, nincs probléma, mindenki nézze meg a https://www.mav-hev.hu honlapot, aki ott nem találja meg a választ az magára vessen, tájékozódni kell. (Mielőtt hosszan keresné valaki a választ elárulom, hogy nincs fenn, hogy mi lesz a HÉV sorsa az atlétikai stadion építése kapcsán.)
Itt olvashatóak a javaslataim: https://www.facebook.com/…/a.175068064495…/3479926598697597/

A csepeli kormányzati elvonások kapcsán nincs szükség állásfoglalásra, mert a kormány adott pénzt útfelújításra, és az elvont összeget amúgy is a csepeli emberek vírusvédelmére költötte. (Gondolom a jövőben elvonásra kerülő milliárd feletti összegre is ez vonatkozik.) Ráadásul Karácsony Gergely is megszorításokkal lépett fel Csepel kapcsán. Ezekről sürgősségi indítvány kapcsán foglalt állást a testület. Jeleztem, hogy a lomtalanítás elmaradása nem a Fővárosi Testület hatásköre, talán az FKF-fel kéne konzultálni és nem semmire se jó politikai határozatokat hozni, de ez nem hatotta meg a fideszes képviselőket, ahogy a valóság más aspektusai sem. Szóval Borbély Lénárd szerint, ha a kormány elvon forrásokat a fővárostól, aminek következtében Csepelen IS elmaradnak felújítások, azt el kell ítélni, ha a kormány von el szabadon felhasználható százmilliókat, akkor azt meg kell köszönni. Aki nem így látja, az nem Csepel érdekét nézi, ez többször elhangzott.
Itt olvasható Kovács Dávid Attilaval benyújtott indítványunk a témában: https://www.facebook.com/…/a.175068064495…/3479926598697597/

A csepeli tűzijátékok megszüntetéséről tett javaslatom szintén nem vették napirendre, Borbély Lénárdnak sajnos nem sikerült még annyit se megértenie (pedig minden javaslatom beküldtem az általa meghatározott határidőig, úgyhogy nem a helyszínen találkozott vele), hogy ez nem az augusztus 20-ai ünnepségről szól, hanem arról, hogy környezet- és állatvédelmi okok miatt Csepelen az önkormányzat ne tartson többet tűzijátékot.
Bővebben itt írok a javaslatról:
https://www.facebook.com/…/a.1750680644955…/3472365612787029

⌛️ Borbély Lénárd amúgy nemes egyszerűséggel átverte a frakcióvezetőket, hiszen a veszélyhelyzet utáni napon személyesen berendelt minket az önkormányzatba, ahol elmondta, hogy július 16-án lesz az ülés, mindenki így készüljön az előterjesztéseivel, majd összehívta július 9-ére, ráadásul még az SZMSZ szerinti határidőt sem tartotta be.

A csepeli óvódapedagógusi pótlékot a testület tiltakozásom ellenére csökkentette, mondván, hogy a Kormány augusztustól ad 10% ágazati pótlékot. Így a pályájuk elején levők egyáltalán nem, vagy csak 1-2 ezer Ft emelést fognak kapni, ráadásul a gyakornokoknak és a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezőknek még csökken is az az összeg, amit csepeli óvodapedagógusként hazavihetnek. Cserébe az önkormányzati cégek beszámolóit és prémiumait elfogadták. Számomra az a legfelháborítóbb, hogy a Fidesz-KDNP-LMP a 2019. évre prémiumot szavazott meg a Városgazda vezetőjének a strand felújítására úgy, hogy a strand el sem készült, sőt idén is csúszott az átadása.

Akit érdekelnek a részletek, azok az oldalamon megtalálják az élő közvetítést, a hangerővel kapcsolatos észrevételeket nyugtáztam, igyekszem következő alkalomra javítani ezen is.

Forrás: Dukán András Ferenc Facebook oldala

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1915995204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.07.14. 00:23:05

Ehhez pofa kell! A három egyéni jelöltként bukott alpolgármester ott ül Borbély jobbján-balján, s asszisztál a pofátlan testületi ülésvezetéshez! Biodíszletek havi egymillióért!
süti beállítások módosítása