CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dobák István csepeli kritikájára a kizáratás az MSZP vezérkari válasza?

2020. augusztus 02. 05:55 - csú

dobak_pista_mogotte_takacs_monika_2.PNGDobák István, az MSZP csepeli szervezetének elnökségi tagja, a csepeli önkormányzat korábbi szocialista képviselője Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal? címmel  július 21-én tette közzé kritikus gondolatait saját Facebook oldalán. Ebben többek között azt írta, hogy "Előre megfontolt szándékkal átverték az MSZP tagságát, semmibe vették az MSZP Alapszabályát, SZMSZ-t írott és az íratlan emberi, erkölcsi szabályait...Őszintén kell beszélni, mert, már nincs több időnk, elfogytunk, sokan a DK-ba menekültek, sok kiemelkedő személyiségünk, tagunk, felmérve a helyzetet kilépett. Rengeteg szimpatizáns csalódott bennünk! A saját 'vezetőink' számolnak fel bennünket?"

Az elemző írást - változtatás nélkül -blogunk is közölte. Ugyanezt tettük Erdősi Évának, a csepeli ellenzék volt polgármester-jelöltjének a kritikára adott korrekt válaszával és VOX elemző reagálásával is. A csepeli közösségi oldalakon heves vita bontakozott ki a témáról, de a legfőbb címzettek, az MSZP helyi és országos vezetői nem szólaltak meg. Aztán megszólaltak.

Elsőként július 29-én - nyolc nappal a kritikus csepeli írás megjelenése és az indulatok felgyülemlése után - Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő a Hírklikkben egy interjúban beszélt . Július 31-én dr. Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének belső levele került nyilvánosságra a Magyar Nemzet hasábjain.

Bangóné a Hírklikkben Dobák István kérdéseire, kritikus megállapításaira egyáltalán nem válaszolt. A konfliktust igyekezett úgy beállítani mintha az

Dobák István személyes sértettségéből fakadna. A Csepelen elvhűségéről, elkötelezettségéről és több évtizedes odaadó gazdasági, politikai munkájáról közismert önkormányzati képviselőről többek között ezt mondta: "az őszi választás bebizonyította – csak a közös összefogás adhat bármilyen reményt a Fidesz legyőzésére. Ennek érdekében áldozatokat kell hoznunk itt, Csepelen is. Aki ezt nem látja be, az nem a NER-nek akar véget vetni, hanem az élethosszig tartó pozíciók rég leköszönt elvárásának álomvilágában él".

Csak a pontosság kedvéért: Bangóné a fenti  szavakat nem magának, hanem a Csepelen megbecsült Dobák Istvánnak címezte. A Klikkes cikk befejezése már egészen vészjósló volt: Bangóné "Meggyőződése, hogy a kritikának helye van egy pártban, de azt, ha valóban a jobbítás szándéka vezérli, belül kell lefolytatni. Egy szubjektív, vélt igazságot egyenesen a közösségi médiába kiteregetni nemhogy a Fidesz elleni harcban, de még a hátsó gangon játszó gyerekek közt sem elfogadott eszköz."

Mint tudjuk, Bangóné nem a hátsó gangon játszik. Ez akkor vált bizonyossá, amikor a Magyar Nemzet megszerezte és nyilvánosságra hozta Tóth Bertalan MSZP-elnök belső levelét:mszp-level_dobak-ugyben_-2020-07-31.jpgMiként láthatjuk, ebben a levélben elemzés és érvelés helyett fenyegetés van. A Tóth Bertalan vezette országos elnökség etikai vagy fegyelmi eljárást kezdeményez Dobák István ellen úgy, hogy már az ítéletet, a pártból való kizárást is megjelöli.

A  közmegbecsülést kivívott csepeli szocialistának az MSZP elnöksége és a csepeli szervezet vezetősége valóban így akarja megköszönni sok évtizedes áldozatos munkáját? Akkor ez most a sok,  egyelőre hallgatag Dobák István részére -  a Tanú című film egyik klasszikus jelenetét idézve - példastatuálás akar lenni, amiben nem a példa, hanem a statuálás a lényeg?

anzágo

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216099308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.08.02. 23:50:29

Amit Bangóné mond, ócska magyarázkodás! Csepelen mindenki tudja, itt nem arról van szó hogy Dobák István lecserélték egy fiatalabbra, HANEM HOGY EZT A TUDTA NÉLKÜL TETTE BANGÓNÉ ÉS SZENTECZKY! Járókelőktől tudta meg kampányolás közben, hogy "már nem te vagy a jelölt!" Lényegében ugyanezt tették Takács Mónika polgármesterjelölttel is! Biztos nyerőt cseréltek biztos vesztesre! HOGY EZ MIÉRT ÉRTE MEG NEKIK, ŐK TUDJÁK! Bangóné mostanában is mindenfelé járkál az országban, de arra nincs ideje, hogy majd egy évvel a választás után végre összehívja a tavalyi választást értékelő csepeli MSZP-alapszervezeti taggyűlést!
süti beállítások módosítása