CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Van véleménye a Gubacsi hídról? Augusztus 22-ig írja meg a BKK-nak!

2020. augusztus 07. 05:25 - csú

gubacsi_hidi_rozsda_-2020-07-23.PNGMár évtizedek óta ráférne a felújítás...

Társadalmi egyeztetést indít a Budapesti Közlekedési Központ, mivel időszerűvé vált a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd felújítása. Mivel a térségben több jelentős infrastrukturális beruházás is várható, ezért várják a térség komplex megújítását célzó közlekedésfejlesztési elképzeléseket, javaslatokat.

A Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd komplex rekonstrukciójához készülő döntéselőkészítő tanulmányhoz várja a lakosság és az arra közlekedők észrevételeit a Budapesti Közlekedési Központ - közölte a cég.

A hidat Zsimondy Béla tervei alapján építették 1924-ben. A közös vasúti-közúti híd mára elavulttá, közúti kapacitása szűkössé vált, és a műszaki állapota is igényli a felújítást, mielőtt azonban a tervezésbe belevágnának, ezen az oldalon elérhető kérdőívvel szeretnék felmérni a környékbeliek igényeit a közlekedési csomópont átalakításával kapcsolatban.

A BKK szerint a Ráckevei-Duna fölött átívelő híd felújításának tervezéséhez

egy, a környezet – a csepeli Ady Endre út, a Csepeli átjáró és a pesterzsébeti Helsinki út–Topánka utca–Baross utca csomópontrendszer – fejlesztését vizsgáló döntéselőkészítő tanulmányra van szükség, amely a közúti, a közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyorsforgalmi, valamint a városrendezési igényeket is vizsgálja. A cég ígérete szerint a beérkezett válaszokat felhasználják a felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is: a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra, a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül; és a távlati tervek között szerepel a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása, a H6-os HÉV-vonal fejlesztése és a 150-es vasútvonal felújítása is.

A kérdőívet 2020. augusztus 22-ig lehet kitölteni. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzéteszik a cég honlapján.

Forrás: Infostart

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7316116376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása