CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire is kell készülni?

2020. szeptember 07. 03:33 - csú

Egész oldalas hirdetés a Nemzeti Sportban. Aki tudja, mire gondolt az Alapjogokért Központ , kérem a megfejtést hozza nyilvánosságra.

Elolvastam a web oldalon közzétett szöveget, nem lettem okosabb. Íme: “Ahogy igaz, hogy nagy nemzetté válni csak az tud, amely megjárja a maga kálváriáját, úgy az is igaz, hogy az igazság erő nélkül keveset ér. Ezeréves keresztény államiságunk történetében voltak daliás idők és sorscsapások is: az igazság mindig a mi oldalunkon volt, de az erő kevesebbszer. A túlélés képessége ezredéves magasságba emelte horizontunkat: teljesítményünk feljogosít minket történelmünk folytatására. Tudjuk, hogy

az igazság továbbra is velünk lesz, de erő kell, hogy be is tudjuk azt bizonyítani. Látjuk, hogy a magyarság gravitációs ereje egyre nagyobb, felelősségünk pedig túlmutat a saját magunk sorsán.

Most világosodik meg minden, minden értelmet nyer: a szenvedéstörténet nem volt hiábavaló, célja volt, céllal maradtunk meg. Megértjük, hogy mi magunk vagyunk a legendás felmentő sereg, akikre vártunk. A mi felelősségünk, hogy a velünk élő népekkel tegyük újra naggyá a Kárpát-medencét. Hogy megvédjük magunkat és együtt emelkedjünk fel; hogy együtt építsük a közös jövőt és az új korszakot. Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra ragyoghasson.Adódjatok össze és készüljetek, minden nap készüljetek!”

Talán a hadsereg fejlesztés fontosságát megvilágító mondatok ezek? De mi a csuda ez a döntő ütközet? És kik ellen kell megvívnunk? Mármint nem nekünk, hanem a következő nemzedéknek. De legalább őket világosítsák fel, miről van szó? Az külön rejtély, hogy mi köze van mindehhez az Alapjogokért Központnak! (Hirschler Richárd)

**

Somogyi Zoltán:

Kikeszuljetek.hu? György Szöllősi, ez nálatok (is) megjelent. Te érted, mit akar ez a hirdetés mondani? Neked tetszik? Nem kelt ez félelmet? Ha igen, akkor tudatos? Szeretik a Nemzeti Sport olvasói az ilyen második világháborús anyagokat? Mit tudsz ennek a hátteréről? Köszi előre is a válaszokat.

**

Havas Henrik:

Én vagyok az, aki olvassa a Mandiner nevű nyomtatványt. Már hetek ota feltúnt, hogy a két idióta, Szanthó,meg Panyi nyomja azt,hogy milyen jó helyre, a jól védhető Kárpátok ölelte medencében települtünk le. Elképzelni nem tudtam, mire megy ki a játék. Kiderült:magyar honvéd a Kárpátok bércén. Apam, ha élne, mesélhetne az orosz hadifogságról. A románok kétszer jártak Budapesten, az idióták hoznák őket harmadszor is?

**

Szele Tamás:
– Mon cher Potrien, mit szól ehhez a képhez?
– Nom du nom de Dieu, ezek a Colomb-Béchar-i 23-asok, csak azok bírnak ennyire civilek lenni. Canaille!
– De hát ezek rohamozó hősök, mon cher Potrien!- Valamint a kánkán nevű ledér táncot gyakorló lókórházi kedvesnővérek. Hát látja, hogy ugranak ki emelt térddel? Ez nem roham, hanem tánc, ezek dudaszóra ropják valahol. A fedezékük is a málhájukból és homokzsákból van összedíszletezve, ez nem fedezék, főleg nem lövészárok!
– De hát, mon cher Potrien, le vagyok sújtva, ezek hivatalosan megfestett hősök
.- Talán nem hivatalosan kellett volna őket megfesteni és akkor nem akadnának a bajonettel egymás farába.
– De mit mondjak a köztársasági elnöknek, ha megkérdezi…?
– Nom du nom de Dieu, mondja azt neki, hogy horgásszon nekik egyet, arra is lehet táncolni és még mindig csendesebb, mintha zongorázna.

**

Pápai Gábor:

Ilyen, a Horthy-éra háborús propagandaképeit idéző (a második világháborút az első képeivel lehetett promózni: Coming son!) egészoldalas hirdetéseket ereget az Alapjogokért (!) Központ. Rémülten lapoztam a lapomba, nem hoztuk-e le. Uhh, nem! (Most nem). Lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy önként húzzunk el a ferde faszra, mint minden tisztességes műhely. Nem tudom, meddig lehet ezt folytatni, de nem is én fogom megmondani. A döntést közösen kell meghoznunk. Ez itt a Pápai változat

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316191978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása