CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd önfényezése kicsit gusztustalan, kicsit drága, de azért Csepelen is nyomatják

2020. október 12. 00:02 - csú

nemeth_szilard_ajandeka_ar_reklam.PNGA legutóbbi képviselő-testületi ülésen Csepelen, nem csak az volt a meglepetés a számomra, hogy az ülés érdemi részéhez viszonyítva hosszú idejű „esztrádműsort” rendezett a polgármester a közelmúltban jó eredményeket elért rendőrök, sportolók, dolgozók tiszteletére, hanem az is, hogy csinos papírszatyorban a Magyar Birkózó Szövetség ajándékát is megkaptuk. Eddigi szokásomat, - mármint, hogy nem fogadok el ettől a vezetéstől semmilyen ajándékot – a mérhetetlen kíváncsiságom felülírta. Elfogadtam, és hazavittem a nevemre szóló zacskót.

A csomagban igen jó minőségű, mondhatni exkluzív kivitelű könyvek, és kiadványok voltak. Úgy véltem, hogy a magyar birkózás van olyan jelentőségű a világban, hogy ezt a színvonalat megérdemelje. Belelapozva aztán a hazafiúi büszkeségem azonnal alábbhagyott. Az az érzésem támadt, hogy ez a kiadvány mérhetetlen értéktévesztésen alapszik!

Meglátásom szerint, a „Hősök Tere” című könyvben a magyar birkózás csak alibiként van jelen. Ez a kiadvány Németh Szilárd önfényezésének, és a fideszes politikusok naggyá tételének eszköze! Véleményemet arra alapoztam, hogy egyetlen világhírű sportolónk sem szerepel annyi helyen, olyan kiemelésben, mint Németh Szilárd! Ha meg is jelennek a sportág magyar világklasszisai a képeken, többnyire csak Németh társaságában, alárendelt szerepben, ahol

a főszereplő nagyságának illusztrátoraként mutatkoznak. Németh túl szereplése után hatalmas szünet következik a megjelenések számában. Második helyre Nenad Lelovics a nemzetközi birkózószövetség elnöke került.  Kiemelt szerepet kapott a jó alakú Szabó Tünde, és a leváltott Schmitt Pál fideszes politikus is. Ezt követik a régi, mai, és jövőbeni birkózók. Ők jönnek szépen, szerényen egymás után. A könyv csattanójaként felcsillan (a birkózáshoz, csak az 56-os pletykák átvitt értelmében csatlakoztatható) Wittner Mária, valamint az erdélyi polgármesterként, (és az RMDSZ korábbi két vállra fektetésének kezdeményezőjeként ismert, és hírhedt) Fidesz támogató Szász Jenő is.

A csomag másik meglepetése az „Így főznek a magyar birkózók” című gasztronómiainak látszó kiadvány. (Ernő képviselőtársam fel is hívta a figyelmet: vigyázzatok, mert csak ez a szakácskönyv több mint tízezerbe kerül.) Mondani sem kell, - hogy a birkózószerelést csak néhányszor látott - Németh Szilárd „beköszöntőjével”. Németh is berakatta „karcagi birka, és izlandi kagyló” fantázianevű gasztronómiai különlegességét (valótlanságát) szép szerényen Komáromi Tibor, Kovács István, valamint Gáspár Tamás, Majoros István és Növényi Norbert által jegyzett ételek közé.

Megállapítható tehát,, hogy a főszereplőnek nincsenek kisebbségi komplexusai! Nem csak a maga birkózásban elfoglalt helyét, hanem a főzéstudományt illetően sem. Az is megállapítható, hogy nem csak a kiadvány, hanem a magyar birkózás jelenlegi helyzete, és eredménye sem indokolta ezt a túlméretezett hírverést. Ami egyedül indokolhatta a rendezvény fényességét, és a körítések pompáját; az Németh Szilárd egójánk a valóság feletti értékelése. De nem került ez kicsit sokba nekünk?

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916230164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása