CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Csepelen helyzet van! És ez, az előzmények ismeretében, sötét jövőt sejtet..."

2020. október 28. 00:02 - csú

maszkos_arc_koronavirus_idejen_1.jpg"Létrehoznék egy központi agytrösztöt, ahova a kerület különböző részeiből bekerülnének azok az információk, hogy hol és hányan fertőződtek meg. Ezt naponta ki kellene értékelni, majd pedig a tények alapján újabb és újabb intézkedéseket foganatosítani..."

A Csepeli Vagyok nevű FB-csoportban Kál Károly Második Hullám címmel gondolatébresztő kezdeményezést tett közzé a csepeli koronavírus-helyzettel kapcsolatban. Szerkesztőségünk az ott leírtakat most csak egy elemmel bővítené: TÁJÉKOZTATNI! TÁJÉKOZTATNI! TÁJÉKOZTATNI! A cikket változtatás nélkül közöljük:

„Október végére a Covid vírus feltartóztathatatlanul betört Csepelre. A tavaszi gyengébb fenyegetőzése után, a nyári kellemes ellazulást követően sokan nem gondolták, hogy ősszel úgy tör ránk, mint annak idején a tatár hordák! Pedig itt van! Itt van Csepelen és rombol óvodában, iskolában, a Csepeli Polgármesteri Hivatalban és még ki tudja hol.

Eddigi információim szerint eddigi rontásának szenvedő alanyai között van, óvodai dada, iskolás gyermek, önkormányzati képviselő ( kettő is ) két alpolgármester és maga Csepel Polgármestere is!

Mondandómat azzal folytatnám, hogy

a megbetegedetteknek, korra, nem, beosztásra és pártállásra tekintet nélkül mielőbbi szerencsés felgyógyulást kívánok! Bízom és reménykedek abban, hogy családtatjaikat elkerüli ez a gyilkos kór!

Egyetértek Borbély Lénárd Polgármester és Ábel Attila Alpolgármester facebook bejegyzésében megfogalmazott körültekintésre, óvatosságra, a magunk és mások egészségének megóvására irányuló figyelmeztetésével.

Ugyanakkor ki kell jelenteni, hogy Csepelen helyzet van! És ez, a napok, hetek múlásával az előzmények ismeretében sötét jövőt sejtet. Van azonban a vírus helyzet eszkalálódásának csillapítására, esetleg megfékezésére esély.

Evidenciának kéne lennie, a már tavaszról megismert szabályok ismeretének felfrissítése és következetes betartása. Úgy, mint a maszk viselés, a távolság tartás, a nagyobb tömeget vonzó helyek, rendezvények elkerülése.

Ha most én abban a helyzetben lennék, hogy döntenem kéne, milyen intézkedéseket vezessek be a csepeli lakosság védelmébe érdekében az alábbiakat biztos megtenném.

  1. A polgármesteri hivatalban azonnal elrendelném a kontakt kutatást. A megfertőződött, képviselők, tisztségviselők közvetlen munkatársait, hozzátartozóit saját és mások egészségének védelme érdekében felkérném az otthonmaradásra.
  2. A hivatal, és az önkormányzat intézményei, cégei dolgozói közül mindenkit, aki csak lehet, otthoni munkára rendelnék. Ennek indoka az, hogy a hivatalt, az önkormányzatot tekinthetjük Csepelen egy fertőzési gócpontnak, ahonnan az ott dolgozók, tudta, akarata ellenére a vírus akadálytalanul juthat el a kerület bármely pontjára.
  3. Végig gondolnám egy, a tavaszinál átgondoltabb, a realitásokhoz jobban igazodó vásárlási idősávok kialakítását és elrendelését.
  4. A hivatalban és intézményeinél elrendelném az online ügyintézésre való áttérést és csak a halaszthatatlan ügyekben engedélyezném a személyes megjelenést. Azt is csak telefonon történő időpont egyeztetéssel.
  5. Létrehoznék egy központi agytrösztöt, ahova a kerület különböző részeiből bekerülnének azok az információk, hogy hol és hányan fertőződtek meg. Ezt naponta ki kellene értékelni és alapján újabb és újabb intézkedéseket foganatosítani. Tagjának biztos hogy felkérném a Tóth Ilona Rendelőintézet igazgatóját, az ÁNTSZ helyi vezetőjét, a kerület Rendőr-kapitányát, a kerületi mentőszolgálat vezetőjét, a jegyzőt és a még hadrafogható, talpon maradt alpolgármestert.

Ezt a bejegyzést nem azért írtam, hogy pánikot keltsek! Pont az ellenkezője motivált!  A pánikot csak a helyzet pontos ismeretében, időben meghozott szakszerű intézkedésekkel lehet elkerülni!

Befejezésül javasolnám a Cepeli Vagyok csoport adminjainak és a csoporttagjainak, hogy itt ezen az oldalon is fel tudnánk állítani a kerület fertőzöttségi térképét. Ha mindenki, akinek információja van, hogy a közelében felbukkant a vírus fertőzés és ezt az információt a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett beküldené, rövid időn belül egész jól nyomon tudnánk követni a járvány terjedését Csepelen. Tehát nem név szerint, és konkrét cím szerint,, hanem pl így. Királymajor ltp. Dunadűlő, vagy Rózsadomb, Kinizsi u., Királyerdő, Őz utca stb.”

Forrás: Kál Károly – Csepeli Vagyok Facebook-közösség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316259896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása