CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az agyukra megy a titkolózás Csepel fideszes városvezetőinek?

2020. október 29. 00:02 - csú

titok_le_kell_nyelni_titkolozas_szajzar_magyar_narancs.PNGMiért nem tárgyalt egy hatmilliárdos szerződésről - aláírása előtt - az önkormányzat képviselő-testülete; miért hallgatja el a hatalmas összegű fejlesztést az önkormányzat vezetése? Miért kell a híreket dugdosni a csepeliek elől?

A napi.hu-ból kellett megtudnunk, hogy hat milliárd(!) forintos nagyságrendű infrastrukturális fejlesztések indulnak Csepelen. (https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/beruhazas-csepel-fejlesztes-kozmu-palyazat-tender.715412.html)  A portál az  EU Hivatalos Lapjához készült kiegészítésben (TED-tenders electronic daily,  https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:479045-2020:TEXT:HU:HTML&src=0 ) közölte a hírt.

A hír szerint az ajánlatkérők, a Csepeli Önkormányzat és Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. már szeptember 29-én aláírták a szerződést a pályázat nyertesével, a Gerulus Kft-vel. 

A szerződés sem a Polgármesteri Hivatal, sem az önkormányzati cég honlapján nem szerepel, pedig az „üvegzseb” törvény kötelezi az érintetteket a szerződések közzétételére.

A cég egyébként "visszatérő” pályázója a önkormányzati közbeszerzési eljárásoknak, az elmúlt években több, a hivatal és Csepeli Városgazda Zrt. által kiírt mélyépítési pályázat nyertese is volt.

A hír örvendetes, csak a titokzatos körülmények, kérdések elgondolkodtatóak.

Mi az oka, hogy

még most sem ismert a szerződés pontos tartalma?

Hogyan lehetséges, hogy csak a Gerulus Kft pályázott?

Miért nem tárgyalt egy hatmilliárdos szerződésről - aláírása előtt - az önkormányzat képviselő-testülete; miért hallgatja el a hatalmas összegű fejlesztést az önkormányzat vezetése?

Milyen pénzügyi feltételek mellett jött létre a szerződés, mekkora az önkormányzati önrész?

Mi az oka, hogy még az önkormányzat fideszes vezetői sem dicsekedtek el saját fb-oldalaikon a hat milliárdos fejlesztéssel?

Vajon ki fog majd válaszolni az előző kérdésekre? Miért kell a híreket dugdosni a csepeliek elől?

V.- a. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016258478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása