CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bástya elvtárs (Németh Szilárd) már nem számít? - De hol van Borbély Lénárd? - Nyilatkozatháború - Belharc

2021. január 10. 00:02 - csú

nemeth_szilard_ahova_beteszi_a_labat_csepel_sc.PNGMost a Csepel SC ingatlanjain a sor: ahova Németh Szilárd és Szijjártó Péter beteszi a lábát (és a kezét) ott...-  Parkolópályán a józan ész – Provokációra emlékeztek titokban – Egy hét Csepelen

A hét elején Borbély Lénárd polgármester folytatta Karácsony Gergely főpolgármester elleni,  a Fidesz fővárosi vezetést lejárató kampányába illeszkedő nyilatkozatháborúját. Most az egyre népszerűtlenebb HírTV-nek nyilatkozott (https://hirtv.hu/ahirtvhirei/karacsony-gergelyek-bosszuhadjarata-csepelen-2514529?utm_source=feed&utm_medium=rss), P+R parkoló ügyben. Néhány megjegyzés a nyilatkozattal kapcsolatban: 

„A volt Csepel Művek területét ki is jelölte a kerület - mutatja Csepel Fideszes polgármestere. Borbély Lénárd szerint ide, a HÉV-től alig 100 méterre, uniós forrásból meg is lehetne építeni a parkolót, de a balliberális fővárosi vezetésnek ez sem jó”. Ezek szerint a terület nem az önkormányzaté, a volt CSM vállalatoké, megszerzése kemény tízmilliókba kerülne, amit, akkor, amikor a kormány milliárdokat von el a fővárostól, a főváros, érthető módon már nem akar finanszírozni. Mint egy korábbi polgármesteri nyilatkozatból kiderült, arról is folyik közös gondolkodás a fővárosi és a kerületi szakemberek között, hogy a HÉV déli irányban való tervezett meghosszabbítása miatt célszerűbb lenne az

Erdősor utcához közel telepíteni a buszvégállomást. (https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/13108-online-egyeztetes-a-csepeli-hev-meghosszabbitasarol )  Egyetértve ez utóbbival, hozzátesszük a mi javaslatunkat: ebben az esetben logikusabb lenne a P+R parkolót is arra a környékre telepíteni. Persze politikai feladatot teljesítve vagdalkozni könnyebb, mint szakmailag és anyagilag is végiggondolni a kialakult helyzetet, és a kerület érdekében az együttműködést keresni mind a fővárossal, mind a kerületi ellenzékkel, civil szervezetekkel, lakosokkal. Sőt, mindezek után, esetleg a képviselő-testület is véleményt mondhatna a témában.

Több hírforrás (index.hu, hirklikk.hu, piacprofit stb.) is megírta, hogy a Synlab Hungary Kft 281 millió forintot fordít csepeli magándiagnosztikai laborjának fejlesztésére, így a csepel.hu is megosztotta, a koronavirus.gov.hu-tól átvéve a hírt. Az okirat átadási ünnepségen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Németh Szilárd  a Fidesz alelnöke „a térség választókerületi elnöke”. (Az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és működtetett csepel.info az Infostart-tól vette át a hírt, ahol Németh Szilárd nevét meg sem említik!) Kérdésünk: hol volt Borbély Lénárd a kerület polgármestere? Lehet, hogy meg sem hívták? Csak nem Németh miatt nem vett részt az ünnepségen? Vajon miért maradt el Németh titulusainak ismertetéséből, hogy mindeközben államtitkár is? Most nem ez volt a lényeg? Németh egyébként „Csepel egyik büszkeségpontja” - ként (ez kedvenc szavainak egyike) említette a MAHART területén található  cég központi laboratóriumát, majd hozzátette: „világhírű cég … a magyar kormány támogatásával, a csepeli emberek munkájával magyar érdekeket szolgál és ez a »lényeg«”. Véleményünk szerint elsősorban a német tulajdonban lévő cég tulajdonosi érdekeit szolgálja leginkább. Érdekességként említjük meg, hogy Németh kétszer is megosztotta saját fb oldalán a hírt, s az első fölé megjegyzést is írt: „Ma is büszke vagyok arra, hogy Magyarországon második településként vezettük be a csepeli leányok ingyenes HPV oltását. Mindezt azonnal 2010-ben, a legelső polgármesteri előterjesztésem alapján, a kommunistáktól visszaszerzett közpénzből.” Talán arra gondolt, amikor az alakuló képviselő-testületi ülésen leállította a Csepel SC támogatását vagy arra, hogy a „kommunistáktól” 2010-ben több mint 3,5 milliárdot örökölt az általa vezetett önkormányzat, amelyet közel tíz éven keresztül használtak fel? Hiába Németh maradt ami volt, két vesztes képviselő választás után is változatlanul kommunistázik.

Azt már nem írta meg a csepel.hu, hogy „Szijjártó Péter, a kormány egyik legsportosabb tagja látogatott el hozzánk”. Pontosabban a Csepel SC telephelyére – Németh fb oldalán közölt képek tanúsága szerint. Még pontosabban a Németh által létrehozott alapítvány (KIMBA) által megvett Csepel SC központi telephelyére. Az alapítvány által, valószínűleg közpénzből megvett létesítményt Szijjártónak  mutogató Németh a látogatásról készült képek fölé még szöveget is írt: „A csepeli sportélet máris gyarapodhat Péter barátom javaslataival: építsünk futsal pályákat is - nemcsak a profiknak, hanem a lakosoknak és a diákoknak is -, és akár futsal szakosztályt is indíthatunk”. Hiába „Péter barátom” azonnal átlátta a lehetőségeket: micsoda lehetőségei vannak itt kedvenc sportágának a futsalnak. És micsoda haszna lehet neki az egészből? Most már biztos, hogy támogatni fogja Németh nagyratörő sportfejlesztési álmait. Hogy közben már van Csepelen futsal sportcsapat? Kit érdekel? Hogy az önkormányzatnak is vannak fejlesztési elképzelései és jogosítványai Csepelen? Kit érdekel? Hogy Németh a Csepel SC tulajdonának megszerzésekor azt nyilatkozta, hogy a Csepel SC újra a csepelieké lett, s illene a csepelieket, illetve képviselőiket is tájékoztatni és megkérdezni terveiről? Kit érdekel? Ha harc, hát legyen harc! Már pedig harc van. A csepeli hatalomért. Két fideszes előkelőség, Németh és Borbély között. Hurrááá!!!! Szedjük százfelé a csepeli sportot, a meglévő szellemi, anyagi erőket! 

Éppen ma egy éve, hogy Radnóti Miklós költő, holokauszt áldozat szobrát egyik napról a másikra, titokban áthelyezték, s helyére,, a Radnótiról elnevezett művelődési ház elé, a „halála napjáig meggyőződéses nyilas” és „ kétes megítélésű erdélyi költő” 3,2 millióba került emlékművét állították fel.

https://nepszava.hu/3063008_szimbolikus-haduzenetet-kuldott-a-fidesz-amikor-radnoti-melle-allitottak-wass-albert-szobrat  A csepeli önkormányzat vezetői meg, a költő 113. születésnapján, e héten pénteken emlékeztek meg a költőről. A megemlékezésről a csepel.hu az alábbi hírt közölte:

„Az író eredetileg fából készült emlékművét 2008-ban közadakozásból, a Királyerdei Plébánia udvarán avatták fel. 2020-ban az emlékművet önkormányzatunk megújította és időtállóvá tette, és az egyházzal egyetértésben közterületre helyezte ki.” 

https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/13171-wass-albertre-emlekeztek 

Az urak nem változtak, most nem merték például megírni, hogy:

> melyik közterületre, milyen előzmények és körülmények közepette helyezték át egy éve az emlékművet.

> A 2020. decemberi képviselő-testület ülésén, ahol az ellenzék élesen bírálta a polgármester szoboráthelyezési javaslatát, Borbély  „elismerte, hogy előzetesen sem a lakossággal, sem a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével nem egyeztetett (csak a Csepeli Lelkészi Körrel és a székesfehérvári püspökséggel konzultált), de indítványát nem volt hajlandó visszavonni.” Sőt arról sem adott akkor tájékoztatást, hogy a Radnóti szobor helyére akarják az emlékművet felállítani. Valószínűleg emiatt történt, hogy a mostani megemlékezésről előzetesen egy sor sem jelent meg az önkormányzati médiában, s ez lehetett oka, hogy az eseményről való, szövegben, képben egyaránt „szűkszavú” tájékoztatásnak is. Igaz volt tehát a 2020. január 11-én megjelent írásunk címe: „Piszkos ügy Csepelen: provokációnak szánták, provokáció lett belőle”   https://csepeliek.blog.hu/2020/01/11/piszkos_ugy_csepelen_provokacionak_szantak_provokacio_lett_belole#more15402284  Sajnos, most is helyénvalónak tartjuk az írást,de a megemlékezésről szóló hír tartalma miatt közzétesszük a tavalyi szoboravatás előtt, blogunkban megjelent véleményeket:

https://csepeliek.blog.hu/2020/01/08/provokacio_es_szegyen_csepelen_a_radnoti_miklos_muvelodesi_haznal 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216378606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása