CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kétségbeejtő, amit Csepel polgármestere képvisel: hitvita lett a hídvitából

2021. február 02. 00:02 - csú

albertfalvai_es_galvani_hid_terve_4.jpgCsak a vak nem látja, hogy a Galvani híd (kékkel jelölve a nyomvonala) Csepel lakatlan területét érinti, ellentétben  a sárgával jelzett Albertfalvai híddal és annak Ady Endre úti folytatásával. De még arról sincs szó, hogy legalább valamilyen lejárat-feljárat lenne a kerületiek és a szigetlakók számára a Galvani hídnál. Csepel polgármesterét ez nem zavarja? Tényleg az áldását adja rá?

A Borbély Lénárd generálta hatalmas Galvani hidas médiacirkusz közben szépen csendesen, de annál nagyobb drámai erővel lezárult az a társadalmi egyeztetés és hatásvizsgálat, amelyet a Galvani út vonalában megépülő új Duna-híd úthálózatának tervezett pesti nyomvonalával kapcsolatban írtak ki. 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/210115/lezarult-galvani-hid-uthalozatanak-pesti-nyomvonalara-vonatkozo-tarsadalmi 

A Csepelt is érintő kérdéssel a kerületi önkormányzati média nem foglalkozott/foglakozik, pedig a csepeliek számára sem mindegy hogyan változik a Galvani híd majdani megépítésével a közlekedés Csepel és Budapest belső városrészei között, mely útvonalakon tudunk majd

leggyorsabban eljutni a Belvárosba, illetve a főváros más kerületeibe.

A lakossági igényfelmérések eredménye: az a változat kapott nagyobb támogatást amely a Határ út alatt épülő, a Kiserdőt érdemben nem érintő alagút a leginkább preferált műszaki megoldás. 

A Budapesti Fejlesztési Központ a társadalmi egyeztetés eredményeit az érintett kerületeknek bemutatta. Arról nincs hír, hogy a kerület vezetése részt vett-e az egyeztetésen és milyen álláspontot képviselt.

Amit Borbély Lénárd polgármester jóvoltából megismerhettek a csepeliek,  az röviden jellemezve: kétségbeejtő

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7816400512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása