CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Keszthelyi Mihály edző elsősorban a csepeli csatársorra összpontosít” - Legendás valóság

2021. február 07. 00:02 - csú

keszthelyi_mihaly_csepel_sc.PNGÖtven éve ilyenkor már a bajnokság folytatására készült a Csepel SC NB1-es foci csapata. A Népszabadság sportrovata 1971 februárjában Keszthelyi Mihály edzővel beszélgetve így számolt be az fejleményekről:

„Csepel: Két vas a tűzben

(Tudósitónktól.)

Tizenkét éve – 1959-ben ‑ ünnepeltek utoljára bajnokságot a csepeli labdarúgók, azóta ezt az eredményt még megközelíteni sem tudták.

— Középcsapat vagyunk, akadnak nálunk jobbak, s mi megelégszünk, ha a bajnoki tabellán közvetlenül mögöttük foglalunk helyet — hallottuk a szerény, mértéktartó kijelentést a gyárvárosban tett látogatásunk alkalmával, bár ezúttal több bizakodás csendült ki a szavakból, mint régebben.

Edzés naponta

Keszthelyi Mihály edző, aki kerek harminc esztendeje hordja zsebében a csepeli klub tagsági könyvét, december 27 óta — két szabad vasárnap kivételével — naponta tart edzést a játékosoknak, olykor nem is egyet, hanem kettőt.

— Jelenleg húsz játékos készülődik, a fiatal, 20 éves Varga Miklós lábtörés miatt- hónapokra harcképtelen — tájékoztatott az edző. — Biztató, hogy egy-két kivételtől eltekintve mindenki zokszó nélkül végezte az erős alapozást. Az erőnlét megszerzése mellett a legnagyobb faladat a csatársor megerősítése volt.

Csepelen nem tagadják, a támadósor a csapat „Achilles-pontja”, s a bajnokságra tervezett Major, Rottenbiller, Takács, Gulyás, Csordás ötösfogat még messze van attól, hogy ütőképes legyen az ellenfelek védelmével szemben. De ugyanakkor a már három éve szinte azonos összeállításban szereplő Fatér — Vellai, Molnár, Hunyadi — Faludi, Kandi védelmet és fedezetsort már együtt emlegetik a negyvenes évek „félelmetesnek” elkönyvelt (Szekeres — Rédei, Nagy II., Kónya — Híres, Rátkay) csapatrészekkel. Ezzel magyarázható, hogy Keszthelyi elsősorban a csatárokra összpontosított és

nem volt rest az edzéseken órák hosszat foglalkozni velük, bevezetni őket a góllövés „rejtelmeibe”, amelyet játékos korában társaival, Marosvárival, Szentesivel, Fenyvesivel és Pintérrel olyan jól ismert.

De az is igaz: aki nem tud vagy nem akar lépést tartani a követelményekkel, az a jövőben nem juthat be a csepeli csatársorba. Lehet, hogy Gondár is erre a sorsra, jut, mert a 126 bajnoki mérkőzésen elért hat gól Csepelen ma már kevés.

Fél szemmel a KK

— Tizenöt ponttal a táblázaton a hatodikok vagyunk, s hogy nem jutottunk feljebb, abban a hazai

mérkőzéseken elhullajtott öt pont volt a döntő — folytatta az edző. — Ilyennek nem szabad tavasszal előfordulnia, s noha sorsolásunk elég nehéz — az első öt fordulóban az MTK, a Bp. Honvéd és az FTC ellen is játszunk —, igyekszünk megőrizni a helyünket. Később esetleg kedvezőbben alakulhat a helyzet és bízunk benne, hogy a Közép-európai Kupában is megvalósulnak terveink, a Skoda Plsennel szemben továbbjutunk és bekerülünk a döntőbe.

Két vasat tartanak tehát Csepelen a tűzben. A siker kulcsa elsősorban a csatárok cipőjében van.

Forrás: Népszabadság – 1971. február 18.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016418472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása