CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szájzár van a csepeli vezérkaron, ha a csepeliekért kellene szót emelni?

2021. március 13. 00:02 - csú

titok_le_kell_nyelni_titkolozas_szajzar_magyar_narancs_1.PNGAzt tudjuk, hogy erényöv viselésére nem kötelezhetők a Csepelt vezető politikusok, de miért nem szólalnak meg, ha a választóik érdekeiről, a kerület lakóinak sorsáról van szó? Ki rendelte el nekik a szájzár viselését? Ha erre sem válaszolnak, akkor még jobban felerősödnek a már megindult találgatások. Lehet, hogy telitalálat lesz a vége?!

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter találkozott és megbeszélést folytatott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, valamint   a kerületi polgármesterekkel, az Orbán-kormány által elvont jelentős pénzügyi források pótlásáról. Borbély Lénárd Csepel polgármestere vajon ott volt vagy el sem ment?

A főpolgármester a találkozó után sajtótájékoztatót tartott, amelyen beszélt a tárgyalás eredményeiről.

https://444.hu/2021/02/25/karacsony-eddig-ott-volt-a-kotel-a-nyakunkon-most-ki-is-rugtak-alolunk-a-samlit?fbclid=IwAR2vVI3zij3PfZwHvh4pb1RdLfccllSYQLWkjh8x2Bf96EUsCZXuZDA62-c 

A tájékoztatóból kiderült, hogy a kormánynak nincs szándékában kárpótolni a fővárost és a kerületeket az elvonások miatt, legfeljebb

egyenként tárgyal az érintettekkel. Karácsony szerint a fővárost érintő kormányzati elvonások miatt „a főváros most nettó befizetője a költségvetésnek: a fővárosi önkormányzat több adót fizet be a központi költségvetésbe, mint amennyi támogatást kap, miközben plusz feladatokat lát el.” 

Ennek az eseménynek több hete hiába várjuk a visszhangját a csepeli önkormányzat vezetőitől.

A híradásokból ugyanis nem derült ki jelen volt-e Csepel polgármestere a programon, amiről Borbély Lénárd saját fb oldalán, de a csepel.hu-n sem adott semmi tájékoztatást. Ha ott volt, hozzászólt-e, mit mondott, hogyan képviselte a csepeliek érdekeit? Mi a véleménye az önkormányzatokat érintő kormányzati elvonásokról?

Vajon meddig kell várni, és mire van szükség ahhoz, hogy Csepel polgármestere vagy valamelyik helyettese méltóztasson tájékoztatást adni a csepelieknek arról: mi vár rájuk az év hátralévő részében. Azt tudjuk, hogy erényöv viselésére a politikusok sem kötelezhetők, de miért nem szólalnak meg, ha a választóik érdekeiről, a kerület lakóinak sorsáról van szó? Ki kötelezte őket a szájzár viselésére? Ha erre sem válaszolnak, akkor még jobban felerősödnek a már megindult találgatások. Lehet, hogy telitalálat lesz a vége?!

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716447572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása