CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyájimmunitás magyar módra

2021. március 14. 00:01 - csú

fogja_a_fejet_kezebe_temeti_arcat_5.PNGTök mindegy, hogy mit tesz, vagy nem tesz az Orbán-rezsim? Nem érdekes ha naponta lopnak, hazudnak. Nem számít ha folyamatosan harcban állunk a fél világgal, ha az EU páriájává váltunk és a vilàg legócskább rezsimei a szövetségeseink?

Orbán sikerének titkát többen többféleképpen magyarázzák. Pedig a magyarázat pofonegyszerű. Abban ugyanis igaza van, hogy a magyarok nagy része némi nacionalista hízelgésért cserébe nagyon is hajlamos arra, hogy hűséget esküdjön annak, akitől ezt folyamatosan, nagy biztonsággal és dózissal megkapja.

Ettől kezdve kialakul egy sajátos “magyaros nyájimmunitás” mindennel szemben, ami a nacionalista felsőbbrendűség legendájával ellentétes, vagy azt esetleg csak megkérdőjelezi.

Az immunitás kiterjed a mindennapi valóság összes negatív eseményére és

azok mutánsaira. Tök mindegy, hogy mit tesz, vagy nem tesz a rezsim. Nem érdekes ha naponta lopnak, hazudnak. Nem számít ha folyamatosan harcban állunk a fél világgal, ha az EU páriájává váltunk és a vilàg legócskább rezsimei a szövetségeseink.

Senkit nem érdekel, hogy a nemzet gázszerelője hihetetlenül rövid idő alatt vált a leggazdagabb magyarrá, a nemzet veje meg szorosan követi, miközben százezreknek a mindennapi megélhetés is problémát okoz.

Kit izgat a járványkezelés botrányosan amatőr volta, hogy a százezer főre vetített halottak számában lassan világelsők leszünk, hogy a vakcinabeszerzést nem az egészségügyi szempont, hanem a mindent uraló mutyi jellemzi, hogy az orvosoknak és ápolóknak botrányosan rossz feltételek között kell helytállniuk!

Mindez nem számít ha doktor Orbán minden pénteken reggel megbízhatóan beadja a heti dózist.

Kaltenbach Jenő (Új Népszabadság)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5416454256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása