CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Álmában csenget egy kicsit?

2021. március 23. 00:02 - csú

borbely_lenard-_schneller_domonkos_-kerekparut-2021-03-12.PNGCsepelen járt Schneller Domonkos helyettes államtitkár, aki a Borbély Lénárd 21. kerületi polgármesterrel történt közös sajtótájékoztatója után a saját fb oldalán Csepelt is érintő közlést tett, amiről az infostart.hu ezt írta: „Zöld, bringás bejelentést tett a kormány - Soroksár és Csepel örülhet.”  https://infostart.hu/belfold/2021/03/10/zold-bringas-bejelentest-tett-a-kormany-soroksar-es-csepel-orulhet 

Borbély Lénárd a csepel.hu-t viszont arra használta fel, hogy a téma kapcsán ismét Karácsony Gergelyt támadja, https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/13269-csepelt-is-erinto-23-kilometer-hosszu-kerekparut-epul 

Elengedhetetlen, hogy néhány megjegyzést fűzzünk a témához, azzal együtt, hogy Csepel számára pozitív fejleményről van szó.

Borbély Lénárd a főpolgármester ostorozása közben a leírtakhoz nem teszi hozzá, hogy minden bizonnyal az önkormányzatoktól, így a fővárostól is elvont százmilliárdok fideszes önkormányzatoknak való ellentételezésekként kapjuk a milliárdokat, leginkább annak bizonyítására, hogy a kormány igenis támogatja a fővárost.

Miközben most éppen

Csepel, Soroksár fideszes önkormányzata élvezi a kormány és a fővárosi és ellenzéki önkormányzatok közötti eldurvult vita előnyeit, és a mi kutyánk kölykeként, milliárdokat kapnak az államtól. Sőt. Hogy ne vádolhassák a kormányt elfogultsággal, a programra fordítható 14 milliárdból a XVIII. kerületnek is jut majd valami, az EU-tól későbbiekben lehívható sok milliárd eurós támogatás terhére.

Az ígéretben már benne van minden, mi szem szájnak ingere: az eredeti programban lévő kerékpárúton kívül futópálya, fitnesz-park, gyermekjátszótér, keskeny zöld-park és gyalogos- kerékpáros híd Csepel és Soroksár (Molnár-sziget) között. Mindez nem lesz kész a jövő évi választásra, de a lényeg az ígéreten van. Hogy mikor teljesül, azt ők sem tudják. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116469214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása