CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyunyóka-show

2021. május 17. 00:01 - csú

muller_cecilia_nyunyoka_neni.jpgMüller Cecília hozza a jóságos nagymama-figurát, felolvas mindent, amit elé tesznek, és teljesíti a neki adott összes politikai utasítást. Pár hónap alatt eljutott a maszkviselés teljes elutasításától annak kötelezővé tételéig. A nyunyóka-keringő már csak ráadás 

Szereti a kormány az operatív törzs napi fellépéseit úgy feltüntetni, mint a hiteles tájékoztatás Szent Grálját, ahol Müller Cecília mindent elmond a járványról. Aki kicsit is ért a nyilvánosság működéséhez, magától is tudja, hogy ez nem így van, ám a minapi epizód ékes bizonyosságát adta, hogy a hatalom csak a népnek adandó cirkuszként tekint az egészre.

Müller Cecília itt ismét kimondta a

varázslatos erővel bíró „nyunyóka” szót, amit a mellette álló Gál Kristóf ORFK-szóvivő mosollyal és egy könnyed megjegyzéssel nyugtázott. Mondhatjuk persze, hogy nehéz időkben kellenek az ilyen oldott hangulatú performanszok. Ám akkor, amikor naponta még mindig száznál is több áldozatot követel a vírus, meglehetősen visszatetszők az efféle, humorosnak szánt show-elemek.

Kizártnak tartom, hogy Müller Cecília szövegeit ne a központi kommunikáció írná, és ne néznék át a kormányzat agytrösztjei vesszőről vesszőre. Pontosan tudták, ha elhangzik a „nyunyóka”, akkor az elviszi a show-t, és közben senkit sem fog érdekelni, már megint hány honfitársunk hunyt el a járványban. Pontosan tudták, ha kiejtik a mágikus szót, az feldobja a hangulatot, és a közvélemény ezen fog szórakozni, nem pedig azon agyalni, vajon miért kell focimeccseket nézők előtt tartani. Ezzel igazolták, hogy az operatív törzs napi szereplései tényleg nem szolgálnak mást, mint a hiteles tájékoztatás ellehetetlenítését, az emberek tudatos összezavarását.

Persze ha a nyunyóka jelenet spontán lett volna, az egészen más lenne. Egy jobb helyen megtörténhetne az is. De itt Müller Cecília hozza a jóságos nagymama-figurát, felolvas mindent, amit elé tesznek, és teljesíti a neki adott összes politikai utasítást. Legyünk őszinték: aki pár hónap alatt eljutott a maszkviselés teljes elutasításától annak kötelezővé tételéig, attól nem is várhatunk mást.

Németh Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8016556688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása