CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szagos lett az ügy! Közösségi Sportközpont az Erdősor úton?

2021. július 21. 00:02 - csú

csillagtelepi_rehabilitacio_2.PNGAmit régóta nem mutogatnak: több mint 9 éve  ebek harmincadján egy értékes csepeli önkormányzati ingatlanegyüttes. Az Erdősor út 45-47. szám alatti volt két épületes edzőterem, fitnesz-bázis helyszínén csak fokozódott a rendetlenség, egyre rosszabb a helyzet. Az arra sétálók inkább átmennek a másik oldalra, a látvány és a szag, illetve a járda gondozatlansága miatt.

Ebek harmincadján egy értékes önkormányzati ingatlanegyüttes címmel jelent meg írásom a csepeliekblog.hu-n március 10-én. Az Erdősor u. 45-47. sz. alatti, kilenc éve üresen álló ingatlanon uralkodó elfogadhatatlan állapotokat vetettem fel. Azóta a helyzet csak romlott, annak ellenére, hogy pár nappal a cikk megjelenése után tovább bontották a két épület tetőszerkezetét. Aztán abbahagyták. 

Közben, a csepel.hu-n közöltek szerint az önkormányzat alpolgármestere, Morovik Attila, április l-én aláírta a tervezővel azt a szerződést, amelynek alapján március 31(!) – április 15 között a tervezőnek a 2016-ban jóváhagyott Csillagtelep szociális célú rehabilitációja c. projekt keretében végül, a módosítások után jóváhagyott  „Közösségi Sportközpontot” kell megtervezni a fenti ingatlanon. A  mintegy 62 millió forintos pályázati összegből tervezett beruházás megvalósításához

koncepciót, jóváhagyási tervet, valamint energetikai tanúsítványt kellett készíteni, bruttó 3,4 millió forintért. Hogy miért éppen közösségi sportközpontot, arra nézve a csepel.hu-n nem található dokumentum, mint ahogy arra sem, mikor hagyta jóvá a testület vagy a polgármester az eredeti elképzelés (foglalkoztatási célú Oktató és Közösségi Központ) módosítását. 

Az aláírt húsz oldalas szerződés szerint a jóváhagyási tervdokumentációnak tartalmaznia kellett: az épület külső és belső felújításának terveit, az építészeti dokumentációt és műszaki gépészeti és elektromos leírást, a tételes, beárazott tervezői költségbecslést. Az Orbán-Fidesz-féle Nemzeti Együttműködési Rendszerben ez így működik. Rend a lelke mindennek. Az már kritikán aluli, hogy nem tudhatjuk, a tervező teljesítette-e a szerződést, kifizették-e részére a jóváhagyott összeget. Erre már nem volt egy oldal sem, sőt a csepel.hu-n az „Üvegzseb” rovatban a Polgármesteri Hivatal 2021. évi kifizetéseinél a következő olvasható: „A könyvtár üres”!

A szerződés aláírása óta három és fél hónap telt el. A helyszínen csak fokozódott a rendetlenség, egyre rosszabb a helyzet, az arra sétálók inkább átmennek a másik oldalra, a látvány és a szag, illetve a járda gondozatlansága miatt. Nincs sehol egy sor sem arról, hogy kiírták-e már a közbeszerzési pályázatot a beruházás kivitelezésére, mikor lesz kész a közösségi sportközpont.

A kerület egyes területeinek fejlesztése, rendezése nem elsősorban politikai kérdés. Ez a terület azonban már kilenc éve csúfítja az ottani környezetet, rombolja az ott élők közérzetét, a fideszes önkormányzati vezetés hitelét. Számomra az első kettő a felháborító, a vezetés hitelességéről majd a választók döntenek. 

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816632534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása