CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Segítség helyett levelezés a csepeli viharkárosultaknak?

2021. augusztus 09. 00:02 - csú

csepeli_vihar_hvg-2021-07-09_1.jpgCsak ennyire futja a Szent Imre téri csapatnál? Nyugodtak lehetünk: a polgármester bízik benne, hogy a súlyos károkat szenvedett csepeli családok kérése a Fővárosnál is meghallgatásra kerül. 

„Vis maior” igényt nyújtott be az önkormányzat a belügyminisztériumhoz – olvashattuk a csepel.hu-n, a polgármester saját fb oldalán leírtakat átvéve.  

https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13495-az-onkormanyzat-vis-maior-igenyt-nyujtott-be-a-belugyminiszteriumhoz 

A tájékoztatásban írtak arról is, hogy „a károsultaknak ingyenes jogi tanácsadást” biztosítanak, továbbá, hogy a rendkívüli lomtalanítás megvalósításáról már folynak a tárgyalások az illetékesekkel. Borbély úr azonban arról egy sort sem írt, hogy a Csepeli Önkormányzat mit kíván tenni a csepeli károsultak megsegítése érdekében.

Blogunk korábbi írásában éppen erre a lehetőségre/kötelességre hívta fel a figyelmet. Azt írtuk, hogy

„A sokakat ért milliós károk enyhítésével senki nem foglalkozik, úgy tűnik, az önkormányzat vezetése sem keresi a lehetőségeket gondjaik enyhítése érdekében. Pedig sokan vannak, akiknek még élelemre sem jut mindennap, nem hogy biztosításra. Éppen ezért meg kellene vizsgálni, hogy például a lakásfelújítási támogatási rendszeren keresztül hogyan segíthetők a csepeli károsultak, de ha más kerületben volt és van lehetőség járvány következtében kialakult rendkívüli élethelyzet esetében rendkívüli települési támogatás megítélésére, akkor az elemi károk (amelyekkel egyre inkább számolni kell a jövőben) esetében is lehetne megoldást/megoldásokat találni. Ráadásul az elemi kár most a járvány végén vagy lehet, hogy közben(?) érte a családokat!”

https://csepeliek.blog.hu/2021/07/16/viharos_dontesek_utan_kit_hagynak_a_csepeli_arkok_szelen_es_ez_kit_erdekel_a_fideszes_varosvezetok_k 

Válasz nincs, viszont nyugodtak lehetünk: a polgármester bízik benne, hogy a súlyos károkat szenvedett csepeli családok kérése a Fővárosnál is meghallgatásra kerül.” Igaz, nem ez volt kérés, javaslat.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4816641236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása