CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közröhej közben jött a világra a Fidesz És a Mi Hazánk torzszülötte

2021. augusztus 27. 00:01 - csú

szajer_jozsef_es_orban_viktor_2.jpgOrbán Viktor és Szájer József - "A Fidesz már csak ilyen: hiába vannak saját tolvajai, melegjei és még pedofiljai is, szemrebbenés nélkül viselkedik úgy, mintha nem éppen tegnap bukott volna le."

Nem gondolnám, hogy Dúró Dóra és Orbán Viktor között szoros kapcsolat lenne, azt azonban igen, hogy a Mi Hazánk bizonyos értelemben a Fidesz fiókpártja. A szélsőjobbos gondolatok kísérleti terepe ez a szörnyű képződmény – most találják ki, hogy a Fideszre vagy a Mi Hazánkra utalok-e -, így kaphatott szabad utat a Meseország mindenkié című könyv ellen indított Dúró Dóra-féle akció. A kormánypárt vezetőinek egyetlen szavuk sem volt a könyvdarálás ellen, úgy tűnik: csendben figyelték a társadalmi reakciókat. És mert a támadások a mássággal szemben lényegesen erősebbnek bizonyultak, mint a kiállás az emberi jogok mellett, ezért

előhúzták a pedofiltörvényt.

Igen, akkoriban, vagyis valamikor májusban még pedofiltörvénynek hívták, amelynek szövegébe melegellenes passzusokat csempésztek be. Ami, lássuk be, meglehetősen nagy bátorság egy olyan párt részéről, amelynek soraiban hosszú évtizedekig megbújt Szájer József – miközben nemi identitása eléggé közismert volt -, és még pedofil bűncselekménnyel vádolt személyt is bújtattak. De hát a Fidesz már csak ilyen: hiába vannak saját tolvajai, melegjei és még pedofiljai is, szemrebbenés nélkül viselkedik úgy, mintha nem éppen tegnap bukott volna le.

Gulyás Gergely a kormányinfón - közröhejt kiváltva - lazán kijelenti, hogy a Fidesz köreiben csak heteroszexuális emberek találhatók, mint ahogy a pedofiltörvény is egyik pillanatról a másikra vált gyermekvédelmi törvénnyé.

Most ne foglalkozzunk e jogszabály szürreális mivoltával, inkább koncentráljunk arra, hogyan csúsztatta át a kormány egy más tartalomba a kezdetben pedofilellenesnek szánt törvényt. (A végrehajtási rendelet még szürreálisabb szövegeket tartalmaz: gondoljunk csak arra, hogy a templomok kétszáz méteres körzetében nem lehet szexuális tartalmú termékeket árusítani…) Érdemes megvizsgálni azt a folyamatot, ahogy Orbán vezérletével ezt az egész kezdeményezést a gyermekek védelmének szándékává formálták.

Kezdetben még az ellenzékkel szemben igyekeztek felhasználni (vö: az ellenzék védi a pedofilokat), míg rá nem jöttek, hogy ez lehet a Brüsszellel folytatott harc legélesebb fegyvere. Sikerült a magyarországi jogállami hiátusokat bíráló, az ingyenpénzt egyelőre megtagadó EU-döntést összekapcsolni az új törvénnyel. Ma már ott tartunk, hogy Brüsszel a gyermekeinket védő jogszabály miatt fosztja meg az országot a nekünk járó pénztől, Brüsszel el akarja venni a családoktól a jogot, hogy egészséges gyermekeket nevelhessenek. Vagyis a szemünk előtt teljesedik ki a szokásos hazug, gyűlöletre építő kommunikáció; a migránsellenesség kiegészítő, ha nem fő elemévé vált.

Így tették közösen, Orbán és Dúró valóban meseországgá hazánkat, egy olyan országgá, ahol joggal bízhatnak az emberek tájékozatlanságában, irigységében, az idegen utálatában, kiváltképp akkor, ha megtalálják ehhez a megfelelő hívószót. És miután az ellenzék oltásellenessége nem jött be, hát váltani kellett. A váltás torzat szült, de – a jelek szerint - életképeset. Szájer, Borkai és Kaleta legnagyobb dicsőségére.

Forrás: Németh Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216660904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása