CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli felháborodás: nagyon más a mai (foci) bunda

2021. szeptember 28. 00:02 - csú

szurkolok_fekete_polosok_fekete_sereg_-2021-06-18_eb_budapest_hosok_tere_1.PNG"A most hatalmon lévő politikai elit adósa ennek a gyakran randalírozó csoportnak! Nem kis részben ugyanis nekik köszönhetik azt, hogy kormányon vannak. Ez az agresszív réteg (a „béközépek” népe) volt az, amelyik 2006-ban elindította a fideszes elitet a hatalom és a gazdagodás útján."

Csepelen a HÉV végállomás átjárójában, a hetvenes években igen komoran, hatalmas léptekkel jött velem szemben Ádám, a CSM pártbizottságának munkatársa. Nem szokott ilyen lenni, mert alapvetően vidám természetű, kimondottan jópofa ember volt.

Rá is kiáltottam: mi van veled miért vagy ilyen búvalbélelt. Visszalépett és elmondta, hogy kizavart őt a pályára (KL) a párttitkár, mert tudomására jutott, hogy a focisták meg akarják bundázni a vasárnapi meccset. Mikor elképedésemet észlelte folytatta: nem az a baj, hogy bundáznak, hanem az, hogy mi már megbundáztuk ezt a fordulót, és ezek a falábúak másként akarnak megállapodni!

Az elképedésem körülbelül hasonló volt

az Anglia elleni 4-0-ás vereség után is. (Az Albánia utáni 1-0-s „kikapás” meg csak ráerősített.) A magyar kormány prominensei, és a pártjukhoz tartozó elit tagjai színvonal alatti módon reagáltak, és fröcsögtek egy első ránézésre sportrendezvénynek tűnő mérkőzésről. Szidják, gyalázzák az angol focistákat, értetlenkednek rajtuk, politikai vezetőiket és nemzeti múltjukat lefitymáló, igaztalan és az országukra méltatlan megjegyzéseket tesznek. Úgy látszik, ha a pályán elért eredmény nem 6-3 és a visszavágón meg nem 7-1 a javunkra, akkor beindul a verbális agresszió az ország ellen. Mintha az angoloknak tudniuk kéne, hogy kutya kötelességük ehhez a korábbi eredményhez tartani magukat, mert ez az Orbán-rendszer által vizionált elvárás alapja. Most nem párt-munkatársakat, hanem gonosz, gyűlölködő üzeneteket küldözgetnek a párt elit tagjai és az őket nyaldosó haszonélvezők a mérkőzés ürügyén. Védhetetlen, magából kivetkőzött emberek viselkedését elleplezni akaró szégyenteljes megnyilvánulásokat tesznek. (Emlékezhetünk, hogy nem rég a németek kaptak gúnyos elmarasztalást Szíjártótól.)

 Csak hát, - a „szétesés szélén” tántorgó angolok (SM) - még mindig úgy tudják, hogy a foci az a pályán, és nem a lelátón, vagy a pártemberek propagandairodáiban dől el. A „football” a labdarúgó tehetségességről, az erőnlétről, valamint a jó csapatmunkáról szól, és nem, - bizonyos politikai rétegek - vágyáról és hatalmi igényeiről.

Persze a fideszes logika alapján érthetők a kinyilatkozások. A most hatalmon lévő politikai elit tartozik ennek a gyakran randalírozó csoportnak! Nem kis részben ugyanis nekik köszönhetik azt, hogy hatalmon vannak. Ez az agresszív réteg (a „béközépek” népe) volt az, amelyik elindította 2006-ban ezt (a jóindulattal is csak szerény képességűnek mondható fideszes elitet), a hatalom és a gazdagodás útján. A hála ugyan a Fidesznél nem ismert „politikai kategória” (SL), de az érdek mindent felülír! A stadionok sokaságában, futball-akadémiák garmadájában, és pénzmennyiségek számolatlan millióiban, megtestesülő juttatás kevésbé a hálájuk, sokkal inkább a következő választásokra irányuló elvárásuk része. Ez az ami fogva tartja őket és ez az ami szégyenteljes agresszív viselkedésük elvtelen, - és politikai szintre emelt - védelmében is megmutatkozik.

Forrás: HORVÁTH GYULA  fb-oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516682198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása