CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit és hogyan hazudott a kormány ezen a héten?

2021. október 03. 00:01 - csú

gulyas_gergely_-szovivoin_4.jpgAzt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (úgynevezett kormányinfóján), hogy mivel az ellenzéki előválasztáson több mint 630 ezren vettek részt, ez azt jelenti, hogy a választásra jogosultak legalább 8 százaléka támogatja az ellenzéket.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem ezt jelenti, hanem azt, hogy ennyien bele akartak szólni abba, kik képviseljék az ellenzéket. Mivel a Fidesz még előválasztást sem rendezett, lehet, hogy az ő támogatásuk nulla?

Azt állította Orbán Viktor (szokásos interjújában, a Kossuth rádióban, amelyben nem beszélt az előválasztásról), hogy

a Gyurcsány-Bajnai-kormány ismert alakjai szeretnének visszatérni a magyar politika élére.

Ezzel szemben a tény az, hogy sem Dobrev Klára, sem Karácsony Gergely, sem Márki-Zay Péter nem volt a 2002-2010-es időszak ismert alakja, mint ahogy Jakab Péter vagy Fekete-Győr András sem. Az viszont biztos, hogy Orbán azt szeretné, ha Gyurcsány vezetné a koalíciót. Az ő szavazata tehát Gyurcsányé.

Azt állította Gulyás Gergely miniszter (szintén a kormányinfón), hogy a Jobbik gyökereihez visszanyúló, de újszerű gyakorlat, hogy egy ellenzéki frakcióvezető testőrökkel veszi körül magát.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem újszerű. Orbán Viktort ellenzéki korában szintén védték testőrök. Fő személyi testőre pedig az a Hajdu János volt, aki jelenleg a Terrorelhárítási Központ vezetője. Lehet, hogy Gulyás Gergely kisfiús arcú, de akkoriban már fideszes nagyfiú volt. Nem emlékezne rá?

Azt állította továbbá Gulyás (ugyanott, egy európai parlamenti vizsgálóbizottság magyarországi tárgyalásairól), hogy „a bizottság azért érkezik ide, hogy a magyar Molotov-Ribbentrop paktum jelöltjeit támogassa”.

Ezzel szemben a tény az, hogy magyar Molotov-Ribbentrop paktum nincs. A névadó paktumot, mint tudjuk, eleve két európai nagyhatalom kötötte a köztük elhelyezkedő Lengyelország felosztására, míg a magyar ellenzék hat pártból áll, és nem egy másik országot akarnak felosztani, hanem a saját országuk választóit megnyerni. A hat párt közül egyik sem náci vagy bolsevik, és nem erőszakkal kényszerítették választóikat arra, hogy szavazzanak rájuk az előválasztáson, hanem megkérték őket a demokratikus vélemény-nyilvánításra. Lengyelország köszöni, megvan.

Azt állította a legnagyobb kormánypárti hírportál, az Origo (címében), hogy „Őrült nők delegációja a hazánkba érkező LIBE-bizottság”. A portál a PestiTV egyik műsorát idézi, amelyben Hidvéghi Balázs, fideszes európai képviselő kijelentette: a Budapestre érkezett európai parlamenti tényfeltáró bizottság héttagú, „abban van öt őrült nő (…) és van két normális férfi”.

Ezzel szemben a tény az, hogy az az európai képviselő, aki leőrültezi képviselőtársait, már egész biztosan nem felel meg a „normális” európai normáknak. De ha még azt is hozzávesszük, hogy a szerinte két normális férfi közül az egyik Le Pen asszony francia szélsőjobboldali pártjából, a másik pedig a szintén jobbszélső spanyol Voxból való, akkor egyértelmű: a Fidesznek az európai szélsőjobb a normális. Mindenki más őrült. Kész őrület.

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4916706698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása