CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt, 1960-ban (is) volt: Házat avattak a csepeli fiatalok

2021. november 20. 00:02 - csú

csillagtelep_lakasok_atadasa.PNGSárgulnak a fotók, fakulnak az emlékek, és akik a képen ünnepelnek, ha még köztünk vannak, akkor ma már túl vannak a nyolcvanadik születésnapjukon, de a házak állnak...

Csepel Csillagtelep új épületekkel gazdagodott.

1801 lakás épül itt a jövő év végére s egy kétemeletes házon már ott a márványtábla, amire azt vésték, hogy: »Épí­tették: az ÉM 25. sz. Építőipari Vállalat ifjúmunkásai.

Kedden délután nagy tömeg vette körül ezt az épületet s az érdeklődők túlnyomó többsége fiatal: a ház építői és leendő lakói.

Trautmann Rezső építésügyi miniszter kézfogással üdvözölte az építő ifiket, majd Horváth László, vállalati KISZ- titkár elmondta a vendégseregnek a lakótelep legújabb házának »történetét«.

Tavaly néhány fiatal összeült és

egyikük azt mondta, jó lenne, ha a fiatalság alkotóerejének emléket állítanának itt, Csepelen, a munkásmozgalom fellegvárában.

Az ötletet tetté váltották — a vállalat kiszesei hozzákezdtek egy 24 lakásos ház felépítéséhez.

csillagtelepi_hazak_a_hatvanas_evekbol.PNGOdább, alig száz méterrel, a Csepel Csillagtelep ifjú építői­nek keze nyomán újabb falak nőnek.

(cs. j.)

Forrás: Népszava 1960.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116760094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása