CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Parancsra hallgatnak Csepel fideszes vezetői?

2021. december 02. 00:02 - csú

3-majom_nem_lat_nem_hall_nem_beszel_2.jpgCsepel jövőjéről, bevételei jó részéről, pontosabban annak elvételéről szól a történet. A kerület fideszes vezetőinek azonban a szemük sem rebben, nyilvános véleményük nincs. csak hallgatni tudnak. De azt nagyon...

A szabadeuropa.hu részletesen ismertette a kormány újabb, önkormányzatokat is sújtó döntését. (A cikk címe: Az önkormányzatokra hárította a kormány a minimálbér-emelés költségének egy részét) Az írás szerint a munkavállalók, munkaadók és a kormány között a minimálbér 200.000 forintra való emelésében megszületett bérmegállapodás alapján „megszűnik a szakképzési hozzájárulás, csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke és továbbra is érvényben marad az iparűzési adó megfelezését előíró jogszabály, hogy

a munkaadók is áldásukat adják a bruttó kétszázezer forintos minimálbérre. Januártól a teljes munkaidőben dolgozók közül senki sem kereshet havi 133 ezer forintnál kevesebbet.”

A cikk megemlíti, hogy a cégek nem örülnek, arról viszont nem ír, hogy az önkormányzati szövetségek szerint az iparűzési adó megfelezését tartalmazó jogszabály 2022-ben való fenntartása rendkívül nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat. Kivéreztetésük újabb fejezete sok önkormányzatot fog csőd közeli állapotba juttatni.

A csepeli önkormányzat vezetése meg hallgat, bízik abban, hogy a kormány, fideszes önkormányzat lévén, jövőre is megsegíti. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere: ha fideszes vagy és befogod a szádat, sőt még beszállsz, adott esetben, a Fővárosi Önkormányzat és Karácsony Gergely lejáratási kampányába, akkor kapsz pár milliárdot. Borbély jó pártkatona, mindig teljesíti a parancsot. Hogy a havi 133 ezer mire lesz elegendő, az már nem is érdekes. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316750494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása