CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen: Elfogyott a libamell, de közpénzből, ígéretből van még bőven a választásokig

2022. január 03. 00:02 - csú

nemeth_szilard_falatozik_-20201-karacsonyihoz.pngA Magyar Hang röpítette világgá a hírt egy korábbi ízes fotó kíséretében: Németh Szilárd, Csepelen lakó államtitkár közösségi oldalán a karácsony utáni napon szükségesnek tartotta közölni, hogy náluk az ünnepi menüből „a  halászlé halgombóccal már karácsony első napjára elfogyott, a libamell tegnap, a töltött káposzta és a gyöngytyúkleves pedig ma”. 

Az államtitkár közérdekű vallomása alapján a Magyar Hang fényképes beszámolót adott: „Németh Szilárd István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes étkezik. Forrás: a miniszterhelyettes közösségi oldala” . https://hang.hu/maga-itt-a-kulturhorcsog/nemeth-szilard-kozpenzt-vacsorazott-karacsonykor-135092

Németh Szilárd ünnepi posztját sokan lájkolták, de a hozzászólók között bőven akadtak olyanok is, akik rosszallásukat fejezték ki, nemegyszer nem éppen karácsonyi hangulathoz illő formában, az ünnepi menühöz szükséges „hazai alapanyagokat” beszolgáltató haverok államtitkár úr által közzétett listáját olvasva. Ugyanis Németh Úr, a Magyar Hang szerint is „közpénzből vacsorázott karácsonykor”

https://hang.hu/maga-itt-a-kulturhorcsog/nemeth-szilard-kozpenzt-vacsorazott-karacsonykor-135092,

Ráadásul a képviselő valamiért elhallgatta a karácsonyi menüjéhez az élelmiszert és „a főzéshez és az ünnephez nélkülözhetetlen pálinkát” ingyenesen beszállítók, azaz a „tizedet” leadó „barátok” „hátterét”, amit a cikkben a Magyar Hang így pótolt:

„….szinte mindannyian valamilyen állami tender vagy más feudum haszonélvezői, ilyen formán csak visszaadtak abból Németh földesúr asztalára, amit hűségük jutalmaként korábban kaptak. A Szilárd államtitkárral jótékonykodók többségét az is összeköti, hogy ilyen-olyan tisztségeket töltenek be a Fideszben. Kovács „Sanyi” például országgyűlési képviselő. Ő az, akinek a birtokán elköltött közpénzek miatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendeltek el nyomozást.”

Érdekes lista. Az egész ügy mégis jelentéktelen lenne, ha nem a diktatúrát megvalósító kormány egyik tagjáról, országgyűlési képviselőről, a hatalmon lévő párt egyik alelnökéről, Csepel egyik Orbánhoz hű vazallusáról lenne szó, aki kétszeri bukás után harmadszor is próbálkozik: Csepel, a csepeliek országgyűlési képviselője akar lenni. Azoké, akik maguk vásárolták/vásárolják meg, saját keresetükből, az ünnepi asztalra valót, és azoké, akiknek még rendszeres élelem sem jut, vagy azoké, akiknél az ünnepi asztalhoz már a lakás is hiányzik.

………

Már a csepel.hu-nak is elege van a kormány, illetve különböző kormányzati szervezetek nagyszabású terveinek ismertetéséből? A szerkesztők már oda sem figyelnek saját kormányzati szervük nagyszabású terveire, le sem közlik. Vagy csak figyelmetlenek? Nem tudni. Pedig az év utolsó hetében újabb kormányhatározat jelent meg: a kormány elfogadta az Európai Unióval közösen kidolgozott Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS). https://21.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/211229/megjelent-kozlonyben-sinen-budapesti-agglomeracios-vasuti-strategia

A húsz évre szóló elképzelés első, 1500 milliárdos szakaszára állítólag 2027-ig már „garantált európai uniós forrás” is lesz, sőt a terveket támogatta Karácsony Gergely és a fővárosi városvezetés, és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa is. Ráadásul a következő két évtizedben 3 ezer milliárdot fordítanak (plusz 1 milliárdot HÉV fejlesztésére) Budapest és környéke közlekedésfejlesztésére. Nagyszerű tervek. Csak mikor lesz belőle valóság, mi van a csepeli HÉV városközponti bevezetésével? Miből lesz pénz a tervek megvalósítására? Mi lesz az egyre növekvő államadóssággal, az idén rekordméretű államháztartási hiánnyal, amelyhez még a pénzügyminiszter szerint is újabb 1200 milliárdot tesz hozzá a kormány decemberben?

Mi meg azon túl, hogy fizetjük a kormány felesleges költekezését, olvasgathatjuk az újabb és újabb kampányanyagokat a várható, majd egyszer megvalósuló hatalmas fejlesztésekről. Megérdemeljük. Megérdemeljük?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr516801212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása