CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minek két atlétikai pálya Csepelre? Ki fogja fenntartani?

2022. február 02. 00:02 - csú

bek_teri_csepel_sc_stadion_a_magasbol.pngA Béke téri stadion a magasból.  Németh Szilárd alapítványa lett Csepel egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa. A kerület északi részén a Fidesz-kormány most újabb hatalmas, pénzt emésztő  sportlétesítményt akar emelni.  Ez kinek az üzlete lesz? Erre van, de új HÉV-szerelvényekre nincs pénz... 

Régi trükkel új sikert remél a Fidesz Csepelen. Nem csalódtak, amikor elemi felháborodás kísérte az újabb kerületi sportlétesítmény állami tervezésének bejelentését. Németh Szilárd arcátlansága, a Csepel SC létesítményeinek lenyúlása, valamint birkózó akadémiának nevezett Hollandi úti betonbunkere már régen megágyazott ennek a népharagnak. A bunker és a pacalkirály maradt, de az idő múlása csitította az ellenérzéseket. Most is erre játszik a kormányzópárt.  Miközben a Fidesz-hatalom által beígért és régvárt új HÉV-szerelvényekre nincs állami keret, arra viszont lesz pénz, hogy fedettpályás atlétikai edzőcsarnok épüljön az atlétikai VB-re készülő  stadion mellé, Csepel északi részén. A hír szerény bejelentése óta sűrű csend övezi a botrányos tényeket.

Mint megtudtuk, az eddigi információk szerint a csarnok, amelyet már korábban beharangoztak, majd csak az atlétikai VB után(!) fog elkészülni. A tervek elkészítése ~ bruttó 620 millióba fog kerülni. Az ajánlatkérő kormányszerv megrendelésére lesz benne:

„….hatsávos, 200 méteres, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség előírásoknak megfelelő futópálya és az ehhez kapcsolódó, dobó és ugró létesítmény. A tervezőnek egy 100 méteres, 6 sávos egyenes futópályát is el kell helyeznie a létesítményben. A lelátón 1 200 ülőhelyet kell biztosítani, jó rálátással a futópályára.” https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/atletikai-edzocsarnok-is-epul-a-stadion-melle.743450.html

A kivitelezés költsége még nem ismert, megvalósításához valószínűleg sok milliárd forintra lesz szüksége az akkori kormánynak. 

Ami azért is érthetetlen, mert Németh Szilárd képviselő – kormányzati támogatással –, fejleszteni akarja az öt milliárdért megvásárolt Csepel SC Alapítvány ingatlanjait, amelyen 400 méteres atlétikai pálya is van jelenleg.

Minek két atlétikai pálya Csepelre? Ki fogja mindezt fenntartani?

A mélyülő gazdasági válság ellenére a pénzszórás folytatódik, a sportra pedig mindig találnak néhány milliárdot. Csepel lakossága meg oldja meg belső közlekedési gondjait saját maga, s ha nincs pénz, akkor várjon sorára? Majd lesz. De azért addig is jól kell viselkednünk. Érthető? Nem. Egyetértünk?! Reméljük nem…. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9616810532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása