CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bohócot csinált önmagából Németh Szilárd?

2022. február 08. 00:02 - csú

nemeth_szilard_hulyet_csinal_magabol.jpg

Beszélt egy kicsit a Budára bekéredzkedő törökökről, és arról hogy éppen egy izlandi vulkáni kúpra kaptatott fel, amikor felhívták a volt téesz területén történt gyilkosságok miatt.  Azután még eszébe jutott Párizs, elvégre a Luxemburg park is ekkora, és Csepelnek is van annyi történelmi emléke. Megemlékezett azokról az időkről, amikor  nem volt olyan kérése, amit Vitézy Dávid ne teljesített volna: a csepeli hévek azóta is 8 percenként járnak csúcsidőben...

Már megint cenzúrázták Németh Szilárdot. A Fidesz kommunikációs vezérei tették ezt Csepel büszkeségével, a mindenhez (is) értő honvédelmi államtitkárral. A magyar sajtó döntő többsége, az orbáni média méltatlanul megcsonkította a politikus beszédét. Enyhítő körülmény, hogy jó okuk volt rá. Ezt valójában Szalai Annától, a Népszava főmunkatársától tudhattuk meg, aki – ó, borzalom! – valódi tudósítást adott a jelentős eseményről, így:

„Vadászterület volt ez hajdanán, szépen fejlődött ehhez a funkciójához képest – csapott bele Németh Szilárd a Csepel-sziget északi részén megvalósuló közpark koncepcióterveit bemutató csütörtöki konferencián. A politikus leszögezte, hogy 58 éve csepeli lakos, itt volt iskolás, tanár, iskolaigazgató, polgármester és országgyűlési képviselő. Ezután még beszélt egy kicsit a Budára bekéredzkedő törökökről, a rendszerváltás után széthordott téeszről, érintve azt is, hogy éppen egy izlandi vulkáni kúpra kaptatott fel, amikor felhívták a volt téesz területén történt gyilkosságok miatt.

De nagyon bízik benne, hogy a 36 hektáros terület sorsa most rendeződik, elvégre állami kézbe kerül. Azután még eszébe jutott Párizs, elvégre a Luxemburg park is ekkora és Csepelnek is van annyi történelmi emléke. Azután megemlékezett azokról az időkről, amikor

Vitézy Dáviddal vállvetve küzdöttek a Nokiás-dobozok sújtotta fővárosi közlekedés rendbetételéért és nem volt olyan kérése, amit Dávid ne teljesített volna: a csepeli hévek azóta is 8 percenként járnak csúcsidőben.

„Mert szkanderozhatunk egy kocsmában, sör-virsli mellett lemérhetjük egymást, de csak akkor lehet gyümölcse a munkának, amit azután bekajálhatunk, ha együttműködünk” – mutatott rá magvasan Németh Szilárd, aki a Fidesz jelöltjeként az áprilisi választásokon ismét megméretteti magát a csepeli választókerületben. Mint mondta: „2010-ben hihetetlen szerencsés konstelláció jött össze: Orbán Viktor, Tarlós István és Németh Szilárd egy időben. Nagy dolgokat vittek véghez Csepelen. Most is jól állnak a dolgok.”

„A jogi lépéseken túl vannak, elkészült a terv is és megvan rá a lóvé is. Ez egy harmincas lesz alsó hangon, a telek megvétele nélkül, de ha az Orbán-kormány marad, akkor meglesz. Mert ritkán hallani olyat a miniszterelnöktől, hogyha ez rajta áll, akkor meglesz és most ezt mondta. Nem úgy, mint a Manhattan-terv, aminek tervezésére százmilliókat dobtak ki” – szélesítette a hallgatóság látószögét a politikus, aki arra nem tért ki, hogy a szomszédos Diákváros terveire szintén elköltöttek 580 milliót, mielőtt bejelentkezett a területre a kínai Fudan Egyetem.

Ilyen „őszinte beszéd” hallatán még a konferenciavezetésben gyakorlott moderátornak is elakadt a szava és egyszerűen átadta a mikrofont Fürjes Balázs államtitkárnak…”

Blogunknak nincs más dolga mint az, hogy megerősítsük: felháborító, hogy a kormányzati-Fidesz-cenzúra a fentiekben idézett veretes mondatok élvezetétől megfosztotta az orbáni közönséget.

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9017237574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása