CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne úsztassák el a reményt és a bizalom csíráit Kis-Dunán!

2022. február 21. 00:02 - csú

lakossagi_forum_kis-duna_hollandi_uti_ifjusagi_tabor_kozonseg.PNGLakossági fórum után: A nyitott kérdésekre joggal várt válaszok bizalomerősítők lehetnének, és megmutatnák, hogy nem (csupán) a Németh-Borbély fideszes hatalmi harcról, nem a csepeliek újabb átveréséről van szó, hanem a Hollandi út és Csepel értékeinek a megőrzéséről és az önkény letöréséről

Nagy várakozás és sok remény előzte meg a Hollandi úti, a csepeli lakosság és a polgármester közötti megbeszélést.

Több mint tíz éve nem volt már hasonló ÉRDEMI egyeztetés.

Úgy nézett ki, hogy a közös veszély – Németh Szilárd mérhetetlen étvágyú terjeszkedési törekvéseinek megakadályozása miatt ‑ most új fejezet kezdődhet a kerületvezetők és választóik között.

Ilyen előzmények után zajlott le az ifjúsági tábor megújítása érdekében tartott lakossági fórum. Az eseményt a polgármester fb oldalán(!) lehetett egyenes adásban követni. Kérdéseink, illetve megjegyzéseink, amelyekre azóta sem kaptunk választ: 

> Miért Borbély úr közösségi oldalán közvetítették az eseményt? A fórum az önkormányzat, s nem Borbély saját fóruma volt, arról nem is beszélve, hogy a csepeliek nem kis része nem is használja a Facebook-ot.

> A közvetítés bizonyította, hogy a csepeli önkormányzati TV évek óta tervezett, s most valamiért leállított létrehozásának technikai feltételei gyakorlatilag biztosítottak. Mi az oka annak, hogy a polgármester a legutóbbi képviselő-testületen azt mondta, hogy nem kíván megvalósítására testületi javaslatot előterjeszteni? Javasoljuk: a következő képviselő-testületi ülést, az esetleg erről is szóló vitát is közvetítse, élőben, a Városkép Kft.

> A fórum résztvevői között jelen volt néhány képviselő, több helyi civil szervezet képviselője, akik közül többen meg is szólaltak, támogatták a fejlesztési terveket. A helyi, Hollandi úti lakók közül megjelentek, az eddigi fejlesztések „kárvallottjainak” érezve magukat, több kritikát is megfogalmaztak: „az infrastruktúra semmi”, kevés a parkoló, számukra a KIMBA birkózócsarnoka „vörös posztó”, úgy érzik néha, hogy meg sem kérdezik őket, pedig több fejlesztés  jelentősen csökkenti/csökkentheti ingatlanjaik értékét. Sok javaslat is megfogalmazódott a hozzászólásokban.

> A lakossági fórum a polgármesterről szólt. Több mint 30 perces felvezetőt mondott, sokszor ismételte önmagát, felolvasta, magyarázta a kiadott kérdőív kérdéseit, minden kérdést, megjegyzést ő válaszolt meg, még a visszafelé mutogatásra is jutott ideje: „2007-ben be akarták építeni ezt a területet” stb. Addig ameddig ő itt a polgármester erre nem kerülhet sor – mondta egyebek mellett. 

Érdemes megemlíteni, hogy szerintünk már tudhatott Németh Szilárd alapítványa mintegy két és fél órával korábbi, csepel.info-n megjelent közleményéről, amelyben bejelentették: elállnak az ifjúsági tábor területére tervezett kollégium megépítési szándékától. 

> Hogy mennyit szán az önkormányzat a tábor fejlesztésére, mennyibe fog kerülni működtetése és mikorra várható a fejlesztés befejezése, arról semmi konkrétum nem hangzott el a fórumon.

A nyitott kérdésekre joggal várt válaszok bizalomerősítők lehetnének, és megmutatnák, hogy nem (csupán) a Németh-Borbély fideszes hatalmi harcról, nem a csepeliek újabb átveréséről van szó…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4117344000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása