CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kínos kérdések kerülgetése közpénzen - nyílt és burkolt fideszes propagandával

2022. február 25. 00:02 - csú

baleset_tancsics-szechenyi_sarok.jpgA csepeli közlekedés feszültségeiről, például a Táncsics és a Szent István utca sarkán szinte naponta előforduló balesetek okairól, a törések és zúzások megelőzésének lehetőségeiről nincs kép, nincs cikk, nincs közösségi vita az évi több tízmillióból előállított önkormányzati lapban. Marad a várakozás: ki lesz a következő?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 23-án megjelent 4. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A tovább „szürkülő”, egyre unalmasabb lapban ismétléssel, a csepel.hu-tól és a polgármester fb oldaláról átvett írásokkal, és „színes” hírekkel igyekeznek „felszínen maradni”. Új rovat

az Országgyűlési választás 2022, amely valószínűleg most is egyoldalúságáról lesz majd hírhedt a csepeli választópolgárok körében. Egyre kevesebb az új, friss hír, egyre több az ismétlés, s a választások közeledtével egyre inkább nyilvánvalóvá válik: a Csepeli Hírmondó maradt, ami volt, a hatalmon lévő fideszes erők kiszolgálója. Közvélemény-kutatás, közös tervezés, fejlesztések, az egyik oldalon, míg a másikon az ellenzék vezetőiről szóló lejáratónak szánt hírek.

Most se tellett valóban aktuális hírekre, a csepelieket foglalkoztató eseményekről, a kerület járványügyi helyzetéről, a közlekedési feszültségekről, Csepel időnkénti, egyre sűrűbben tapasztalható „bedugulásáról”, a közlekedési balesetek számának növekedéséről, csakúgy mint a kerületben élők mindennapi gondjairól. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Épül a Jedlik

A cikk, az eddig ismerteken túl, semmi újat nem tartalmaz. Egyetlen célja lehetett: megismételni, hogy a polgármester rajta tartja a szemét az építkezésen, s hogy újra és újra megismételhesse: „...az ingatlan a csepeli önkormányzat tulajdonában marad és a jedlikes diákok újra birtokba vehetik.” Az többször bevetett szövegnek semmi jelentősége nincs, ugyanis a

kormány eddig államosította ugyan az egész oktatási rendszert, de az ingatlanok tulajdonjogát nem vette el a helyi önkormányzatoktól, mondván: az ingatlanok felújítása, karbantartása az önkormányzatok feladata, de, hogy mit, hogyan és kikkel oktatnak az iskolákban, azt a kormány és végrehajtó szervezetei (Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ és területi központjai) döntik el. Ez így lesz – a jelenlegi kormány tervei szerint –, a Jedlik esetében is. Ráadásul ebbe az is belefér, hogy esetleg ezt az „önként vállalt” feladatát „átadja” pl. valamilyen oktatással is foglalkozó „intézménynek”.

2) Zöld jövő a logisztikában

A négy mondatos rövid hír csak a lényeggel nem foglalkozik: azzal, hogy „az elektromos meghajtású konténerszállító” kamionok a jövőben is változatlanul Csepel utcáin „száguldoznak”, s teszik tönkre a csepeli utcákat, illetve az utak mellett épült házakat, arról nem is beszélve, hogy ettől nem változik a kerületi utak leterheltsége. A kerület közlekedése változatlanul kezelhetetlen szituációkat hoz létre a kerület életében. Blogunk korábban már foglalkozott a témával, akkori cikkünket most is időszerűnek tartjuk:

https://csepeliek.blog.hu/2022/02/13/egy_het_tuz_a_csepeli_cserkeszhazban_kitort_a_kampany_mit_kellett_elszenvedni_a_fideszes_keruletveze#more17440640 

3) Tervezzünk közösen!

     Megújítjuk a Hollandi úti ifjúsági tábort

A CSH Aktuális rovata egy hónapja, immár a 3. alakalommal közli Borbély Lénárd közös tervezésre felszólító kérdőívét. Közben lezajlott a témával kapcsolatban meghirdetett lakossági fórum, Németh Szilárd környezetéből bejelentették, hogy elállnak a táborral kapcsolatos tervektől, már nem ott akarják megépíteni a birkózó akadémiához tervezett kollégiumot, feleslegessé téve ezzel a kérdőív első két kérdését. Az ügy – ebben a kérdésben – már nem a Borbély és Németh közötti elvtelen párharcról – hanem csak Borbély Lénárdról szól. Gyűjti az őt támogató „szavazatokat”, amelyet a területtel kapcsolatos tervei igazolására is felhasználhat. 

4) Országgyűlési választás 2022

    Budapest 17. választókerülete

    Bagdy Emőke Németh Szilárdot ajánlja

    Orbán: a választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság

    Márki-Zay Péter Csepelen: ilyen egy tomboló diktatúra?

A cikkekből megtudtuk, hogy 12 „pályázó” indult el a választásokon való részvétel jogát biztosító támogató aláírásokért, hogy végül kik indulhatnak, az 25-én, vagyis ma dől el. 

A CSH is ismertté tette, hogy Dr. Bagdy Emőke Németh Szilárdot támogatja. A fantasztikus hírt közlő írás végén elrejtve a kerületiek körében nagyobb visszhangot kiváltó hír: „Borbély Lénárd Csepel polgármestere szintén a Fidesz-KDNP melletti szavazást támogatja.” Sejtettük, hiszen végül is Borbély is – Némethtel folytatott purparléja ellenére –, a Fidesz alkalmazottja, pártkatonája, s nem húzhatta ki magát Németh nyílt támogatásának kötelezettsége alól. Igaz, Németh nevét nem mondta ki, bár közösségi oldalán február 19-én az aláírás gyűjtő asztal mögött Németh mellett pózolt, aki hóna alá vonta a kényszeredetten mosolygó polgármestert is. Viszont azzal, hogy a Csepeli Munkásotthon felújításához is Németh segítségét kérte sokak szemében tette magát hiteltelenné. Németh ugyanis az elmúlt 12 évben mindent megtett a munkásotthon ellehetetlenítése érdekében. 

Blogunk egyébként február 20-án már reagált Bagdy Emőke nem éppen pozitív visszhangot kiváltott ajánlására, aki azzal indokolta támogatását, hogy Németh Szilárdnál hitelesebb politikust nem ismer. https://csepeliek.blog.hu/2022/02/20/egy_het_csepelen_mitol_veres_a_torka_a_keruleti_koltsegvetesnek_nemeth_szilard_korul_tobb_lo_laba_lo#more17652164 

Véleményünk utolsó mondatát mégis megismételjük:

„Szerintünk, Németh rossz úton jár. Nem saját, a Fideszhez és Orbánhoz mindenáron hű és végsőkig kitartó táborának tagjait kell maga mellé állítani. A helyben élők és itt szavazó választópolgárok többségét. Ők fognak dönteni április 3-án.”

Orbánnak a választás tétjéről mondott, kiragadott mondatai mögött semmilyen konkrét tény nincs, a szakemberek többsége nem ért vele egyet, arról nem is beszélve, hogy a gazdasági válság okai között meghatározó súlya van az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikájának.  

A Márki-Zay Péter fórumáról szóló cikket a szerző ugyan Márky-Zay csepeli fórumával kezdi, de „felhoz” más témát is, hogy erősítse a politikust elutasítók véleményét, illetve a bizonytalanokat. Csak egy megjegyzés az írással kapcsolatban. Az oldal alján közölt kép aláírása: „Márki-Zay Péter szerint leváltotta az ellenzéket, bár éppen a 2010 előtti csepeli szocialisták állnak mellette.” A mondat hazugság, mert a képen látható független csepeli országgyűlési képviselő, Szabó Szabolcs nem volt szocialista, és a csepeli ellenzék többsége – köztük sok jobboldali szimpatizánssal együtt ‑ már 2021-ben, az előválasztásnál rá és Márki-Zay Péterre adta voksát…

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3317765648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása