CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bátor, elszánt pedagógusok, gyáva, ostoba kerületvezetők - Egy hét Csepelen

2022. február 27. 00:02 - csú

jedlikes_tanarok_demonstracioja_-2022-02-23.pngA SZTRÁJK ALAPJOG! Ezzel a szlogennel indult a múlt héten a tanárok polgári engedetlenségi akciója, amelyhez a héten több csepeli iskola is csatlakozott. Képünkön: demonstráló pedagógusok a Jedlik Ányos Gimnáziumból

Csepelen Németi László nyugdíjas testnevelő tanár felhívása volt az első jel a Budapestről elindult akcióhoz való csatlakozásra. https://csepeliek.blog.hu/2022/02/20/egy_het_csepelen_mitol_veres_a_torka_a_keruleti_koltsegvetesnek_nemeth_szilard_korul_tobb_lo_laba_lo#more17652164 A február 11-én megjelent, a sztrájkjogot korlátozó kormányrendelet elleni tiltakozási akciósorozathoz Csepelen elsőnek a Jedlik Ányos Gimnázium tanárai csatlakoztak, majd a Herman Ottó, a Karácsony Sándor általános iskolák tanárai. Nem feltűnő, mert már megszoktuk, hogy a csepeli fideszes média elhallgatta/elhallgatja a történteket, vélik, amiről nem írnak az nincs is. Most is tévednek, az ellenzéki és civil fórumok és olvasóik rendszeresen figyelemmel kísérik az eseményeket. 

Közben a két legnagyobb szakszervezet (a Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) vezetői, üdvözölve a tanárok akcióit, bejelentették: folytatják a március 16-i pedagógus sztrájk előkészületeit.

…………...

Csütörtökön este ülésezett a csepeli képviselő-testület, amelyről blogunk előzetes tájékoztatót is megjelentetett. A testületi ülésről Csepelen nincs élő közvetítés (a polgármester nem kívánt/kíván erre javaslatot tenni, bár az éppen aznap jóváhagyott idei költségvetésben megvan a TV stúdió létrehozásának anyagi fedezete), az alábbi linken megtekinthető a nyilvános ülés vitája: 

https://www.youtube.com/watch?v=Uu7IY4RbaSw 

Az ülésen történtekkel kapcsolatosan csak néhány megjegyzésünk van:

> A polgármester egyrészt a fővárosi vezetésről szólva, testületi többsége birtokában, többször is a „szivárvány koalíció”-ról szónokolt, bízva abban, hogy követői nem éppen a jelzős szerkezet pozitívumait hallják meg mondandójából, másrészt fővárosi vezetés ellenességének felmutatására használta a képviselő-testület ülését. Vajon mit szólna, ha az ellenzék állandóan az Orbán-kormány kemény kritikájának szentelné a kerületi képviselő-testület üléseit? Bár politikai testületről van szó, hasznosabb lenne a csepeliek számára is, ha inkább a szakmapolitikai viták kerülnének előtérbe. Igaz, ahhoz más irányú felkészültségre is szükség lenne. 

> Az ülésen nem került megválaszolásra a blogunkon is megfogalmazott kérdés: mi indokolja a Városkép Kft idei költségvetésében szereplő három kiadási költséghelyén (központi irányítás működése, lapkiadás-média, rendezvények)  tervezett összeg tavalyhoz képest 152 százalékos növelését? Csak ezekre a költséghelyekre, idén, a választás évében, ~ 300 milliót akar fordítani a polgármester! Szerintünk nem véletlen. Kell a fideszes kampányhoz az önkormányzati média támogatása is, de olyan „önkormányzati” rendezvényekre is szükség van, ahol a fideszesek megjelenhetnek, parolázhatnak, együtt ehetnek, ihatnak a választókkal. 

> A képviselő-testületi ülés után most sem tették közzé az ülés végén, zárt ülés keretében meghozott döntéseket, amelyekről kötelező lett volna tájékoztatni a csepeli közvéleményt. 

…………...

Február 25-én, 16.00 órakor lezárult az országgyűlési választási kampány első szakasza, az ajánló támogatások gyűjtése, azaz az egyéni választókerületi jelöltek hivatalos bejelentése. 

A vtr.valasztas.hu február 25-én, 21.00 órakor frissített adatai szerint a 17. sz. oevk-ban, (Csepel-Soroksár) az alábbiak kerültek nyilvántartásba véve, bejelentve:

1) Koller Sándor (Megoldás Mozgalom)

2) Kovács Attila (Mi Hazánk Mozgalom)

3) Németh Szilárd István (Fidesz/KDNP)

4) Csizmadia Cseke (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

5) Dr. Szabó Szabolcs (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd)

6) Járó Arnoldné (Normális Élet Pártja)

7) Pál Éva (Magyar Munkáspárt, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom)

A sorrend sorsolás eredménye alapján lett megállapítva.

Németh Szilárd, saját fb oldalán folytatott kampány után a héten egy kis méretű, összehajtott, színes szórólapot is eljuttatott a csepelieknek. Ebben önmagáról és eddigi óriási sikereiről, pártja és kormánya hatalmas, nemzetfelemelő eredményeiről írt, de megtudhattuk azt is, hogy előre menjünk, ne hátra! Miért, talán eddig, hátra mentünk? Vele, pártjával és kormányával, illetve az általuk létrehozott rendszerrel együtt? Hát miért nem szólt? 

Arról viszont elfelejtett írni, hogy ő mit akar csinálni Csepelért, az országért. Például a Csepel SC Alapítványi vagyonát bár 5 milliárdos kormányzati segítséggel megvásárolta, de hogyan akarja vele felemelni a csepeli sportot? Honnan vesz hozzá további milliárdokat? A szórólapot átolvasva, megállapítható, nem sok önálló gondolata van. Eszébe jutott viszont néhány hazugság, amit simán átmásolt, saját program helyett, a kormány/Fidesz ellenzéket lejáratni akaró ócska központi szólamaiból. Annak reményében, hogy nincs más választásunk, harmadszorra csak bevesszük, s végre megválasztjuk. Április 3-án eldől. 

Támogatói között van természetesen az Ország Vezetője, hiszen leghűségesebb pártkatonáját, a Nagy Rezsiharcost kell most végre eladnia a helyi választópolgároknak. Érdekesnek tartjuk viszont a csepeli polgármesternek a Hírmondó szerdai számában közölt ajánló soraiból azt a részt, amiben a Csepeli Munkásotthon felújításához kéri Németh közbenjárását, holott jól tudja, Németh 2010 óta sok mindent megtett és megtesz napjainkban is a Munkásotthon ellehetetlenítéséért, az első időszakban éppen az ő támogatásával. 

Lásd még: https://csepeliek.blog.hu/2022/02/25/kinos_kerdesek_kerulgetese_kozpenzen_nyilt_es_burkolt_fideszes_propagandaval#more17765648 

…………...

Nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon Borbély Lénárd fb oldalán pénteken megjelent bejegyzés, miszerint „az egyik csepeli nyugdíjas otthont ellepték az ágyi poloskák”. Képet is közzétett, amin látszik, hogy a látogatásának súlyát átérezve „léptet” be a bűntett helyszínére.

Mivel fővárosi intézményről volt szó, Borbély Fidesz központból táplálkozó politikai állásfoglalásait ismerve, számunkra nyilvánvaló, hogy a poloskák is fővárosiak voltak, ráadásul biztos, hogy a szivárványszínű fővárosi koalíciót vezető Karácsony Gergely költöztette be azokat a hajléktalanokkal együtt, az ott élő fővárosi nyugdíjasok megrontása érdekében. Borbély pedig meghallva a borzalmas hírt, átérezve a helyzet súlyosságát, félretéve az ország, a főváros és Csepel felemelkedéséért végzett felelősségteljes, napi 24 órás áldozatos munkáját, még a csütörtök esti  képviselő-testületi ülésen elmondott nagyívű szivárványozásának hatása alatt, azonnal kirohant, fotósával együtt, a helyszínre. Személyesen meggyőződött, közeli szemrevételezés útján a „tényekről”, de hogy bizonyító erejű fotókat is készíttetett-e azt nem közölte, bár lehet, hogy csak megszámolták a bűnelkövetőket. Majd a kialakult helyzet fokozódásának veszélyeit felismerve, hozzáértő szakemberként azonnal intézkedett: felszólította az illetékeseket intézkedésre. Irgum-burgum! 

Hogy eltűntek-e a poloskák, arról sem írt. Viszont bejegyzésére, több százan hozzászóltak. Volt aki Karácsonyt tette felelőssé a bolhákért, volt aki csak csodálkozott, hogy jé, nahát, ez fantasztikus. A reakciók többsége azonban, nyomdafestéket nem tűrő keresetlen mondatokkal hívta fel a polgármester figyelmét: nem a bolhákból kellene elefántot csinálnia, a csepelieknek tett ígéretek teljesítésével foglalkozzon inkább. Nincs helyünk szemlézni a hozzászólások között, egyet mégis közzéteszünk: 

„Kedves polgármester úr!

Legyen olyan jó, és ne használja ilyen célra a nyugdíjas lakóinkat! Nem kell a felesleges feszültségkeltés. A beköltöztetett hajléktalanok jó része tiszta, rendezett körülmények között él. Az, hogy egy ágy, amit jószándékúan adományozott valaki egy hajléktalannak, fertőzött volt, nem a hajléktalan hibája. Az meg, hogy hajléktalanok vannak, az meg a közösség hibája.

Attól, hogy villámlátogatást tesz, még nincs képben! Már tegnap elrendelték a teljes terület bogár irtását, de hiába mondtam, csak politikát csinált belőle!!!!”

No comment!

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6417766828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása