CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Képtelenség a csepeli Városképtől, kártékony, konok következetesség a kerületvezetőktől

2022. március 03. 00:02 - csú

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_10.jpgVártuk, csak vártuk az új csepeli csodákat, de Csepelen nincsenek csodák. Ezért nem csodálkozunk azon, ami a Szent Imre téri elvarázsolt kastélyban történt.

Nemrég ismét ott ülésezett a csepeli képviselő-testület. Erről blogunk kérdésekkel és javaslatokkal fűszerezett előzetes információt is megjelentetett. Vártuk a választ és a képes-hangos tudósítást, hiszen ez ma már nem ördöngösség, és anyagi összeomlás sem fenyegetné az egyébként is tájékoztatási kötelezettséggel terhelt kerületvezetőket. Ez azonban náluk a szó valódi és átvitt értelmében is képtelenség.

A testületi ülésekről ugyanis Csepelen 12 éve, a Fidesz helyi hatalomra jutása óta nincs élő közvetítés. A Városkép kft-nek ebben az eredményben elévülhetetlenek az érdemei, bár a mindenkori cégvezető elmondhatja: „parancsra, utasításra, felsőbb döntésre cselekedtem.” (Az élő közvetítésre a polgármester most sem kívánt/kíván erre javaslatot tenni, bár az éppen aznap jóváhagyott idei költségvetésben megvan a TV stúdió létrehozásának anyagi fedezete). Polgári kezdeményezésnek köszönhetően azonban mégis csak felkerült a netre a nyilvános ülés vitája, amely az alábbi linken megtekinthető

https://www.youtube.com/watch?v=Uu7IY4RbaSw 

Az ülésen történtekkel kapcsolatosan néhány szerény megjegyzésünk van:

> A polgármester egyrészt a fővárosi vezetésről szólva, testületi többsége birtokában, többször is a „szivárvány koalíció”-ról szónokolt, bízva abban, hogy követői nem éppen a jelzős szerkezet pozitívumait hallják meg mondandójából, másrészt fővárosi vezetés ellenességének felmutatására használta a képviselő-testület ülését.

Vajon mit szólna Borbély úr, ha az ellenzék állandóan az Orbán-kormány kemény kritikájának szentelné a kerületi képviselő-testület üléseit? Bár politikai testületről van szó, hasznosabb lenne a csepeliek számára is, ha inkább a szakmapolitikai viták kerülnének előtérbe. Igaz, ahhoz más irányú felkészültségre és a csepeliek bevonására, javaslataira is szükség lenne. 

> Az ülésen nem válaszolták meg a blogunkon is megfogalmazott kérdést: mi indokolja a Városkép Kft idei költségvetésében szereplő három kiadási költséghelyén (központi irányítás működése, lapkiadás-média, rendezvények) tervezett összeg tavalyhoz képest 152 százalékos növelését?

Csak ezekre a költséghelyekre, idén, a választás évében, ~ 300 milliót akar fordítani a polgármester! Szerintünk nem véletlen. Kell a fideszes kampányhoz az önkormányzati média támogatása is, de olyan „önkormányzati” rendezvényekre is szükség van, ahol a fideszesek az áprilisi voksok reményében megjelenhetnek, parolázhatnak, együtt ehetnek, ihatnak a híveikkel. 

Egy dologban azonban konokul következetes a kerületi fideszes vezérkar és kiszolgáló személyzete:

A képviselő-testületi ülés után most sem tették közzé a zárt ülés keretében meghozott döntéseket, amelyekről a saját maguk által beterjesztett, majd elfogadott szervezeti és működési szabályzat, az szmsz szerint kötelező lett volna tájékoztatni a csepeli közvéleményt. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5417768632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása