CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Én már nem értek semmit, olyan zavaros az egész...

2022. március 04. 00:01 - csú

ukrajn_haboru.jpgA középkorú asszony csak legyint a marokra szorított szatyra fölött: nem akar ő tudni semmiről, napok óta se tévé, se rádió, a netre rá se néz, mert mindenhonnan csak a háború dől rá. Neki meg ott van a saját baja.

Hiába nézem a híradókat, olvasok el a neten szinte mindent, amit a háborúról írnak, én már nem értek semmit – fakadt ki a tánctanár az amatőr tánctanfolyam délutáni óráján egy cha-cha-cha és keringő lépéssor között. A tükrök között álldogáló párok zavartan néztek az egyébként folyton csacsogó, libbenő szőke hajú fiatal lányra.

A metrópótlón ülő középkorú asszony csak legyint a marokra szorított szatyra fölött: nem akar ő tudni semmiről, napok óta se tévé, se rádió, a netre rá se néz, mert mindenhonnan csak a háború dől rá. Neki meg ott van a saját baja.

Az éppen sebészet gyakorlaton lévő lány közli, hogy a fényképalbumot kell legelőször betenni a csomagba, mert egy szír egyetemista társa azt otthon hagyta, amikor menekülni kellett, és most azt hiányzik neki a legjobban. A másik egyetemista egyre csak forgatja a kávés ibriket a kezében a konyhapultnak dőlve: lehet, hogy neki ezután egyedül kell tüntetni járni, mert a barátja nem ment vele az orosz kémbank elé. Holott eddig

mindenért (is) együtt tüntettek.

A gimnazista, aki hétvégén még riadtan értetlenkedett, miért éppen az ő anyját küldik az ukrán határhoz tudósítani, most a kamaszok megdönthetetlen bizonyosságával állítja, mindent tud az orosz-ukrán háborúhoz vezető konfliktusokról. A történelemtanára (aki a legjobb fej az iskolában és most már biztos, hogy a törifakultációt választja) egész órán erről beszélgetett velük. Elmondta a történelmi hátteret és minden kérdésükre válaszolt. A diktátorokat el kell zavarni, az agressziónak nem szabad engedni - összegez. De nem csatlakozhat a nemzetközi brigádhoz, mert még nem elég öreg.

A nap végén a barátnő is telefonál. A férje cégét éppen most túrta ki egy Mészáros-érdekeltség a banki melóból, kicsit aggódik, mert neki csak 6 órás állása van, és hát ott a három fiú. Azután tanácsot kér, mert az irodában ma nagy vita támadt arról, hogy melyik ukrajnai menekülteket segítő civil szervezetet érdemes támogatni. Majd sietve leteszi, mert a vacsi sincs még kész, és a legkisebb matek házija rém bonyolult. 

Forrás: Szalai Anna (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4317771050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása